Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Του πούστη,σιχαίνομαι τον Πιτσιρίκο,συμφωνώ με το άρθρο του,πφφφφφφφφφφφφφ

Μπερδεμοκατάσταση

Οι πιο πουτάνες από τις πουτάνες

Πότε θα μάθουμε τα ονόματα των δημοσιογράφων που λαδώνονταν από τη Siemens; 


Ποιοι είναι οι δημοσιογράφοι που είναι στο payroll του ΔΝΤ, ώστε να προωθούν τις μνημονιακές θέσεις; 


Ποιοι είναι οι δημοσιογράφοι που είναι στο payroll πολιτικών, πολυεθνικών, πρεσβειών και άλλων;
Για κάποιο λόγο που δεν γνωρίζω, αυτή η συζήτηση έχει σταματήσει. Αν και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Χρίστος Βερελής είχε δηλώσει δημόσια πως η Siemens δεν είχε στο μισθολόγιό της μόνο πολιτικούς αλλά και δημοσιογράφους, δεν υπάρχει καμία εξέλιξη στο θέμα.


Σήμερα, πολλοί δημοσιογράφοι χάνουν τις δουλειές τους και υπάρχει επίκληση της αλληλεγγύης. 
Ναι, αλληλεγγύη, αλλά σε ποιους; 


Στα παπαγαλάκια της Siemens, του ΔΝΤ και της Ντόρας; 


Ε, όχι! 


Ας μάθουμε πρώτα ποιοι ήταν στο payroll –ήταν εκατοντάδες-, ώστε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους υπόλοιπους.


Περιέργως, ούτε οι δημοσιογράφοι επιδεικνύουν ιδιαίτερη προθυμία να αποκαλυφτούν τα ονόματα των συναδέλφων τους που ήταν στο payroll. 


Ακόμα ένα μεγάλο λάθος για ένα επάγγελμα που άξιζε τους καλύτερους.


Με την ευκαιρία, δεν είναι μόνο οι δημοσιογράφοι που είναι –και ήταν – στο payroll.


Στο payroll πολιτικών, μεγαλοεπιχειρηματιών και λοιπών είναι και συγγραφείς.


Δεν πιστεύει κανείς, βέβαια, πως όλοι αυτοί οι σύγχρονοι Έλληνες συγγραφείς τάσσονται αναφανδόν υπέρ της εκάστοτε κυβέρνησης επειδή το πιστεύουν.


Ούτε πιστεύει κανείς πως αυτή η σιωπή που έχει πλακώσει στον «πνευματικό κόσμο» -μετά τη χρεοκοπία της χώρας- είναι τυχαία.


Ο «πνευματικός κόσμος» της Ελλάδας είναι βαθύτατα υλικός. 


Και βαθύτατα εξαγορασμένος. 


Για την ακρίβεια, ξεπουλημένος.


Επίσης, δεν πιστεύει κανείς πως οι Έλληνες συγγραφείς –με κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις- ζουν από τις πωλήσεις των βιβλίων τους. 


Εδώ γελάμε. 


Δυνατά.


Ποιοι είναι αυτοί οι Έλληνες συγγραφείς που είναι στο payroll; 


Θα τους δείτε στα κανάλια δίπλα σε κομψευόμενους «αριστερούς» δημοσιογράφους που ξεκίνησαν από το ΚΚΕ και τον Ριζοσπάστη και έκαναν εισοδισμό στα ΜΜΕ των νταβατζήδων για να ανατρέψουν το σύστημα από μέσα.


Θαυμάστε τους. 


Είναι οι πιο πουτάνες από τις πουτάνες.


(Ο τίτλος του κειμένου είναι από το βιβλίο «Το ποδήλατο του Λεονάρντο» του Paco Ignacio Taibo II.)
http://pitsirikos.net/2012/01/%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%B9%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CF%82/


Petros Tatsopoulos
ΠΡΟΚΑΛΩ τον ΠΙΤΣΙΡΙΚΟ να δημοσιεύσει ΤΗ ΛΙΣΤΑ με τους συγγραφείς που χρηματοδοτήθηκαν ή χρηματοδοτούνται από την Siemens


Στο κείμενό του "φωτογραφίζει" αλλά δεν κατονομάζει όσους συγγραφείς μετέχουν στην αυριανή εκπομπή του -"δημοσιογράφου που ξεκίνησε από τον Ριζοσπάστη"- Παύλου Τσίμα και που, διόλου τυχαία, στράφηκαν σχεδόν όλοι εναντίον του για το πρόσφατο κατάπτυστο κοπρολαγνικό κείμενό του: 


τον Πέτρο Μάρκαρη, 


τον Αύγουστο Κορτώ, 


τον Χρήστο Χωμενίδη 


κι εμένα. 


Τον ενημερώνω ότι, αν δεν πετάξει αμέσως τη λάσπη από πάνω μου, θα του τραβήξω εγώ προσωπικά μια αγωγή που θα την πληρώνει έως ότου... ενηλικιωθεί και 
δεν θα δεχτώ κανένα εξωδικαστικό συμβιβασμό, 
ούτε την ετεροχρονισμένη συγγνώμη του. 


ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΠΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΡΟΥΡΑΙΟΥΣ.



2 σχόλια:

  1. Εγω που δενβ ξερω κανεναν και απλα διαβαζω αυτα που γραφει ,και κρινω απο αυτα οχι απο το οποιο παρελθον του καθενος,δεν καταλαβαινω αυτες τις προσωπικες επιθεσεις ,μολις καποιος ακουμπησει το βαθυ οτιδηποτε(βαθυ πασοκ,βαθυ συνδικαλιστικο κινημα,βαθυς πνευματικους ανθρωπους κλπκλπ.)..
    εγω ο ρηχος,που σας κρινω απο οτι λετε σημερα,βρισκω παντου καλα πραγματα.παντου καλες ιδεες.δεν κραταω επιφυλαξεις ,οταν οι ιδεες ειναι σαν πρωτη αισθηση καλες.Ισως οι πιο πολλες να αποδεικνυονται αχρηστες στο τελος,αλλα πως θα τρο βρεις αυτο αν δεν τις ακουσεις πρωτα?(δεν απευθυνομαι στην κιρκη ,σε ολους απευθυνομαι).
    Αυτος ο τροπος συμπεριφορας ειναι που επαιξε κατα την γνωμη μου τον πιο σημαντικο ρολο στην φθορα των κοινωνικων δεσμων στην χωρα μας και την απομονωση του ατομου.αυτος ειναι ο λογος που δεν μπορουμε σημερα να οργανωσουμε μια αντισταση κατα των λιγων.Ευχη κανω,να μπ[ορεσουμε να αρθουμε στο υψος των περιστασεων και να φερθουμε για λιγο εστω σαν αλλοι ανθρωποι,ωστε να μπορουμε να εχουμε το θαρρος να απαιτησουμε και απο τους γυρω μας το ιδιο.Ο μονος τροπος να προτεινεις κατι σε αλλους ειναι με τις πραξεις σου.ετσι λεω εγω ,που βεβαια μπορει και να ειμαι τελειως βλαξ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καιρός να μάθουμε, δε νομίζετε;
    Ακόμα κι όταν δεν προστάτευσαν συγκεκριμένα συμφέροντα οι άνθρωποι αυτοί συνέβαλαν στην καλλιέργεια της απόλυτης αποκαρδίωσης και ηττοπάθειας ενός λαθού που κρίθηκε ένοχος δίχως δίκη.
    Είναι συνεργοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή