Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Ο Πάσχος Μανδραβέλης χρήζει παιδευτικής καρπαζιάς


UPDATE: Μετά από προτροπές φίλων αλλά και σκέψη δική μου θέλω να προσθέσω τα παρακάτω. 
«Αν μετά που θα διαβάσεις το άρθρο σου έρθει να πας να βαρέσεις καμιά καρπαζιά στον Πάσχο τότε πράγματι έχει δίκιο ο Πάσχος. Δεν σου αξίζει η δημοκρατία. Η έννοια «παιδευτική καρπαζιά» έχει κάθε νόημα που καταλαβαίνεις πλην της βίας»

Θέμα Πρώτο:

Τρεις στους πέντε Έλληνες πιστεύει το μνημόνιο είναι καταστροφικό για τη χώρα
Τρεις στους πέντε Έλληνες υποστηρίζει την Κυβέρνηση Παπαδήμου η οποία καλείται να εφαρμόσει κατά γράμμα και σύντομα το 1-2-3 πολλά μνημόνια». 


Η πλειοψηφία εκείνων που υποστηρίζουν τόσο ότι το μνημόνιο είναι καταστροφή όσο και την κυβέρνηση Παπαδήμου η οποία θα το εφαρμόσει είναι, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ψηφοφόροι της Ν.Δ. του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ

Συμπέρασμα και ηθικόν δίδαγμα μαζί: 

Τουλάχιστον ο τρεις στους πέντε Έλληνες ψηφοφόρους της Ν.Δ. του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ παίρνει ληγμένα ναρκωτικά.

Θέμα δεύτερο:
Πριν τελειώσω την ανάγνωση των σχιζοφρενικών αναλύσεων της κοινής γνώμης πέφτω πάνω στο άρθρο του Πάσχου Μανδραβέλη με τίτλο «Περί δημοψηφισμάτων και άλλων δημοκρατικών δεινών».

Δεν είμαι από αυτούς που θεωρούν τον Πάσχο Μανδραβέλη και το συγκρότημα που εργάζεται ως ενεργούμενο σκοτεινών προθέσεων και κρυφών συνωμοσιών με σκοπό τραπεζίτες και λοιποί συμφεροντολόγοι καταφερτζήδες να διαμοιράσουν τα ιμάτια της χώρας. 

Κρίνω αυτά που γράφει, όταν τα γράφει χωρίς να του χρεώνω προθέσεις. Τις περισσότερες φορές ψύχραιμα.
Σήμερα σας ζητώ συγνώμη αλλά δεν θα το κάνω. 
Σήμερα νομίζω πως χρειάζεται παιδαγωγική καρπαζιά.
Μιλάει για την άμεση δημοκρατία ( και κάπου στην πορεία χάνεται και το άμεση ) με τέτοια απαξίωση που φτάνει να είναι προσβλητική για κάθε αναγνώστη του, για κάθε Έλληνα.
Ξεκινά σιγά σιγά ( για να μην μας πάρουν χαμπάρι ) λέγοντας τι κάνουν οι Αμερικάνοι:
«Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν εκλέγεται απευθείας από τον λαό. Τον εκλέγουν οι εκλέκτορες που ψηφίστηκαν από τον λαό, ως ένα τελευταίο φίλτρο για να μην υπάρξουν καταστροφικές εκπλήξεις.»
Αποφεύγει βέβαια να μας πει τι είδους εκπλήξεις μπορεί να υπάρξουν σε ένα αμεσοδημοκρατικό σύστημα. Φαντάζομαι για τον κ. Πάσχο Μανδραβέλη καταστροφή μπορεί να είναι οτιδήποτε άλλο πλην των Ρέιγκαν, Μπούς, Κλίντον και λοιπά μπουμπούκια που αιματοκύλησαν τον κόσμο.
Συνεχίζει ακάθεκτος ο Πάσχος:
Κάθε σύγχρονη δημοκρατία είναι αντιπροσωπευτική. Κατ’ αρχήν για τεχνικούς λόγους. Σε μια πόλη μπορούν να μαζευτούν 10.000 πολίτες ώστε να αποφασίσουν για τα κοινά· υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι έχουν δούλους που ασχολούνται με την παραγωγή. Αυτό είναι αδύνατον να γίνει σε μια χώρα 10 εκατομμυρίων κατοίκων, παρά τα σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία. Οι ηλεκτρονικές τηλεψηφοφορίες, για παράδειγμα, έχουν πρόβλημα αξιοπιστίας.
Δεν ξέρω ποια ακριβώς είναι η σχέση του Πάσχου Μανδραβέλη με την τεχνολογία ( τη σχέση του με τη δημοκρατία την έχω καταλάβει ) αλλά καλά θα κάνει να πάψει να μπερδεύει τις δημοκρατικές διαδικασίες με την χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας, με της τηλεψηφοφορίες της EUROVISION και του Xfactor. 

Αντιλαμβάνομαι πλήρως ότι ως δημοσιογράφος και τηλεδημοσιογράφος παρεπιδημεί σε καταστάσεις αλλοίωσης αποτελεσμάτων που πιθανών να κάνουν στα τηλεπαιχνίδια τους οι τηλεοπτικοί σταθμοί, μόνο που αυτές καταστάσεις δεν λαμβάνουν χώρα σε δημοκρατικές διαδικασίες μιας δημοκρατίας με την χρήση τεχνολογίας.

Στη συνέχεια το άρθρο επιδίδεται σε μια ρητορική που σκοπό έχει να μας πείσει ότι τα σύγχρονα θέματα είναι τόσο πολύπλοκα και απαιτούν τόσο εξειδικευμένες γνώσεις που ακόμα κι αυτοί οι ίδιοι οι αντιπρόσωποι με την βοήθεια ειδικευμένων συνεργατών αδυνατούν να αναλύσουν και να αποφασίσουν. Πόσο μάλλον το πόπολο.

Κάποτε λέγαμε πως η δημοκρατία οφείλει να προστατέψει ακόμη κι αυτόν που θέλει να την ανατρέψει. Αυτή είναι η φύση της. 
Κάποτε λέγαμε πως η δημοκρατία οφείλει να προστατέψει κι αυτόν τον ίδιο το βλάκα. Γι′ αυτό του δίνει ίδια δικαιώματα με σένα. Η ψήφος σας είναι ισότιμη.

 Όλοι το διατυμπάνιζαν αυτό. Και τι έκαναν; Για να επικρατήσουν αυτοί οι έξυπνοι χρειάζεται να απευθυνθούν και να πείσουν τους βλάκες. Μόνο που δεν τους έλεγαν πως εσείς είστε βλάκες. Τους έλεγαν πως εσείς είστε ο κυρίαρχος λαός. Ψηφίστε μας τους έλεγαν. Να σας αντιπροσωπεύσουμε επάξια τους έλεγαν.
Τώρα βλέπω πως τα πράγματα άλλαξαν. Τώρα προσπαθούν να μας πείσουν ( και μέσω του Πάσχου ) πως δεν χρειάζονται την ψήφο μας

Όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά γιατί είμαστε βλάκες. 

Ανάξιοι να αναλύσουμε, την κατάσταση και να συνθέσουμε άποψη.

Ακόμα μια μια (ψευδ)αίσθηση αυθεντικής εκπροσώπησης και αντιπροσώπευσης των ηλιθίων, ελέω Πάσχου αρχίζει να μπαίνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Αυτό είναι το πιο δύσκολο. Να πείσεις τον άλλον ότι είναι βλαξ και δεν τον χρειάζεται η δημοκρατία απαιτεί ιδιαίτερο ταλέντο. Δεν το έχει ούτε ο Καρατζαφέρης ούτε ο Βορίδης ούτε ο Μπουμπούκος. 

Ο Πάσχος φαίνεται να το διαθέτει.
Θεωρώ το άρθρο του την απαρχή της διαδικασίας που είναι επικίνδυνη για την δημοκρατία ως έννοια η οποία μας συντροφεύει ως κοινωνίες δεκάδες εκατοντάδες αιώνες.
Θεωρώ πως κάθε δημοκράτης πολίτης οφείλει να ρίξει παιδευτική καρπαζιά στον κ. Πάσχο Μανδραβέλη για την συνδρομή του υπέρ της ολιγαρχίας και εις βάρος της δημοκρατίας ως έννοιας.


Read more: http://www.e-cannibals.gr/blog/?p=4846#ixzz1dgzQamtn


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου