Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Φοιτητές επιτίθενται στα γραφεία της Goldman Sacs, στο Μιλάνο-Έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση;


Η εβδομάδα που ξεκινά, την Δευτέρα, είναι μια ιδιαίτερη εβδομάδα. Και αυτό γιατί, ο ελληνικός λαός, αποφάσισε να πει, λίγο πιο έντονα από ότι παλιότερα, ένα μεγάλο και ηχηρό ΟΧΙ.

Συγκεκριμένα, την προσεχή εβδομάδα, απεργούνοι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, οι εφοριακοί, με δυο 48ωρες, οι τελωνειακοί, οι γιατροί του ΙΚΑ, με επαναλαμβανόμενες 24ωρες. 

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, οι λιμενεργάτες με δύο 24ωρες, οι ναυτεργάτες με μια 48ωρη, που θα εξελιχθεί σε τριήμερη λόγω της χωριστής απεργίας των μηχανικών.

Οι δημοσιογράφοι των ιδιωτικών ΜΜΕ με μια 24ωρη, την Τρίτη, ενώ συνεχίζουν οι δημοσιογράφοι των δημόσιων ΜΜΕ. Οι δικηγόροι, που συνεχίζουν την αποχή τους.


Οι υπάλληλοι στις τράπεζες με δύο 48ωρες. Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό. Οι δικαστικοί υπάλληλοι. Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς, οι οδηγοί ταξί, και οι οδηγοί βυτιοφόρων δημοσίας χρήσης.

Επίσης την Τετάρτη θα κλείσουν οι μικρομεσαίοι τα μαγαζιά τους.

Εκτός από όλα αυτά, προσθέστε και την 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ, την Τετάρτη και Πέμπτη, με τις ανάλογες συγκεντρώσεις.

Μετά από όλα αυτά το ερώτημα είναι ένα. 


Ποιος θα δουλέψει την επόμενη εβδομάδα; Η απάντηση είναι μία. 


Θα δουλέψει μόνο η κυβέρνηση, οι υπουργοί της και τα στελέχη της. Θα δουλέψει δηλαδή, αυτός που ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να δουλέψει.

Ας αντιστρέψουμε τα πράγματα. Αφού κάνουμε τις απεργίες και στείλουμε ποικιλοτρόπως το βροντερό μήνυμα, ας πάμε εμείς στις δουλειές μας (όσες υπάρχουν) και ας στείλουμε την κυβέρνηση, σε μόνιμη απεργία και ανεργία. 

ΥΓ 1
Η ίδια πρόταση ισχύει και για την κάθε προσκυνημένη κυβέρνηση, που θα υπακούει τυφλά, τους προστάτες της, και θα εφαρμόζει δουλικά, τις συνταγές εξαθλίωσης και εξόντωσης, του ελληνικού λαού.

ΥΓ 2
Ακούω καλά; Έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση;

Καλή εβδομάδα.

Θύμιος Καλαμούκης

http://www.ellinofreneia.net/details.php?id=1256

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου