Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και στην ελληνική Δικαιοσύνη που επιτρέπει στον κ. Παναγόπουλο να κυκλοφορεί ελεύθερος

Χρήστος Παναγόπουλος: «Έτσι μπήκαν στην ΕΡΤ»


Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον κ. Χρήστο Παναγόπουλο, ο οποίος -αν και είναι πια διευθύνων σύμβουλος στον ΣΚΑΪ-, εμφανίστηκε στη ΝΕΤ και έδωσε εξηγήσεις για την εισβολή των φοιτητών στην ΕΡΤ.
Ενώ ο νυν διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Λάμπης Ταγματάρχης ήταν άφαντος, ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Χρήστος Παναγόπουλος πήρε με γενναίο τρόπο πάνω του την κατάσταση και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και στην ελληνική Δικαιοσύνη που επιτρέπει στον κ. Παναγόπουλο να κυκλοφορεί ελεύθερος, παρά τις βαρύτατες κατηγορίες εναντίον του για κακοδιαχείριση και οικονομικές ατασθαλίες, κατά τη διάρκεια της προεδρίας του στην ΕΡΤ.
http://pitsirikos.net/2011/09/%cf%87%cf%81%ce%ae%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%82-%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b3%cf%8c%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%82-%ce%ad%cf%84%cf%83%ce%b9-%ce%bc%cf%80%ce%ae%ce%ba%ce%b1%ce%bd/
------
Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για τον πρώην πρόεδρο της ΕΡΤ Χρήστο Παναγόπουλο
Πέμπτη, 12 Μάιος 2011

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος εις βάρος του πρώην προέδρου της ΕΡΤ και νυν διευθυντικού συμβούλου στον όμιλο ΣΚΑΙ, Χρήστου Παναγόπουλου, ακόμη έξι υψηλόβαθμων στελεχών της περιόδου 2005-2008, τεσσάρων τεχνικών συμβούλων, καθώς και των υπευθύνων τεσσάρων εταιρειών, που φέρονται να είχαν συνάψει ζημιογόνες συμβάσεις με την κρατική τηλεόραση, άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Προηγήθηκε πολύμηνη προκαταρκτική εξέταση.
Οι διώξεις αφορούν σε τρεις υποθέσεις και συγκεκριμένα:
  1. Σε τέσσερις συμβάσεις που υπέγραψε η ΕΡΤ στις 24/01/2005 με τέσσερα φυσικά πρόσωπα – τεχνικούς συμβούλους, οι οποίοι σύμφωνα με το κατηγορητήριο δεν εκτέλεσαν ποτέ το έργο τους. Το συνολικό ποσό των συμβάσεων ανέρχεται σε 220.000 €.
  2. Σε δύο συμβάσεις το 2006 με την εταιρεία Backstage. Η πρώτη αφορά στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και είναι ύψους 232.000 € χωρίς ΦΠΑ, ενώ το ένταλμα πληρωμής ανέρχεται στα 333.000€ μαζί με τον ΦΠΑ. Η δεύτερη σύμβαση αφορά στη χριστουγεννιάτικη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής. Υπογράφηκε ένα μήνα μετά την πρώτη, με απευθείας ανάθεση στην εταιρεία και φέρεται να προκάλεσε στο Δημόσιο ζημία ύψους 32.000€.
  3. Στην παροχή χρηματικών αμοιβών (μπόνους), τα οποία φέρεται ότι λάμβαναν σύμβουλοι, στελέχη και διευθυντές της ΕΡΤ.
Τα αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, που βαραίνουν κατά περίσταση τους κατηγορουμένους είναι:

Απιστία στην υπηρεσία κατά συναυτουργία και μη, κατ’ εξακολούθηση και μη με αποτέλεσμα την, ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας, ελάττωση της δημόσιας περιουσίας.

Ένας από τους κατηγορουμένους, μάλιστα, διώκεται με την επιβαρυντική διάταξη του Ν.1608.
-Άμεση συνέργεια στην απιστία.
-Ψευδή βεβαίωση κατά συναυτουργία.
    Τα πλημμελήματα
    Σχηματίστηκαν ακόμη δύο δικογραφίες, για πλημμελήματα.

    Η πρώτη αφορά στη σύμβαση με την εταιρεία Redbee για τον επανασχεδιασμό της εταιρικής ταυτότητας της ΕΡΤ. Στοίχισε 1,5 εκατ. ευρώ και "έσπασε" σε τέσσερα κομμάτια για να αποφευχθεί ο προσυμβατικός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου για συμβάσεις άνω του 1 εκατ. ευρώ, καθώς και η διαδικασία διαπραγμάτευσης, κατόπιν δημόσιου διαγωνισμού.

    Η δεύτερη δίωξη εις βάρος στελέχους του τομέα οικονομικής διαχείρισης αφορά σε «εκμετάλλευση εμπιστευμένων πραγμάτων κατ εξακολούθηση».

    Κατηγορείται ότι εισέπραττε και διαχειριζόταν ποσό 80.000 ευρώ για τις πάγιες προκαταβολές της ψηφιακής τηλεόρασης, το οποίο επέστρεφε με πολύμηνη καθυστέρηση κρατώντας για τον εαυτό του τους τόκους.
    http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=12571:categories-in-degree-felony-for-the-former-president-of-ert-christos-panagopoulos&catid=88:2010-03-14-17-50-34&Itemid=141
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ-ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΚΚΑΣ ΞΕΣΠΑΘΩΝΕΙ-ΠΟΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ;
    http://farmakoglwssa-kirki.blogspot.com/2011/09/blog-post_25.html

    1 σχόλιο:

    1. κίτρινος τύπος !!!!!!!!!! το βίντεο είναι πολύ παλιό με τον Παναγόπούλο να παίρνει θέση για παλιότερη κατάληψη την εποχή Χούκλη στήν ΕΡΤ.

      ΑπάντησηΔιαγραφή