Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Oι βρώμικες μέθοδοι που χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ-Νομίζουν ότι με εκβιασμούς, παιχνιδάκια, μπλόφες και «στησίματα» θα τρομάξουν κόσμο. Είναι δείγμα της σταλινικής νοοτροπίας τους που γρήγορα θα καταρρεύσει-ΠΕΣΤΑ ΑNTINEWS μου




















































Το παρασκήνιο και οι βρώμικες μέθοδοι που χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο των μέσων ενημέρωσης, δείχνουν ότι ήρθε για να μείνει.
Και θα μετέλθει όλων των μέσων για να το κάνει. Από απειλές, μέχρι στήσιμο ενός σταλινικού τύπου δικτύου ενημέρωσης, που σκοπό θα έχει να «ενημερώνει» για την καλή επαναστατική κυβέρνηση και για τις δράσεις που αναλαμβάνει.

Όποιος γνωρίζει λίγη ιστορία για το… Σιδηρούν Παραπέτασμα και για τις μεθόδους που χρησιμοποίησαν οι «γκεμπελίσκοι» των κομμουνιστικών κομμάτων, ξέρουν γιατί λέμε.
Έλεγχος των media σημαίνει έλεγχος της κοινής γνώμης και επομένως η εξουσία έχει…καθαρίσει για χρόνια.

Αυτό που βλέπουμε, ωστόσο, είναι ένα ευρύτερο σχέδιο λεηλασίας των μέσων ενημέρωσης, ώστε να παραμείνουν λίγες φωνές που θα διαμαρτύρονται και θα κάνουν κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ.
Όχι ότι τα media της διαπλοκής δεν έχουν παίξει το βρώμικο παιχνίδι τους χρόνια τώρα, όμως, τουλάχιστον ο καθένας βλέπει, διαβάζει και ακούει ό,τι θέλει κι όχι ό,τι του επιβάλλει η εκάστοτε εξουσία.
Ορισμένες κινήσεις που κάνει η κυβέρνηση, με προεξέχοντες τον Νίκο Παππά και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, δείχνουν ακριβώς τις προθέσεις τους.

Άλλωστε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην πρόσφατη Κ.Ε. του κόμματος αποκάλυψε το σχέδιό του για τα media, λέγοντας ότι άργησαν να ανοίξουν την ΕΡΤ η οποία θα είναι η…νησίδα σωστής ενημέρωσης απέναντι στα άλλα μέσα.
Δηλαδή η ακηδεμόνευτη, ανεξάρτητη κρατική ραδιοτηλεόραση που πληρώνουμε όλοι εμείς, θα είναι απλά η αριστερή φωνή και προπαγάνδα. Κάτι σαν το…Κόκκινο και την Αυγή, στη μικρή οθόνη.

Αντί να φτιάξουν ένα Συριζαίικο κανάλι από την αρχή, στήνουν στην ΕΡΤ ένα κανάλι που θα ελέγχεται απόλυτα από την κυβέρνηση και θα δίνει την εικόνα που αυτή θέλει. Π.χ. θα μας τσακίζουν οι ξένοι δανειστές, αλλά εμείς θα είμαστε…αισιόδοξοι για την πορεία της χώρας.

Μπορεί ο Τσίπρας να απαξιώνεται σταδιακά, αλλά στην ΕΡΤ θα «παίζουν» την ηγετική του φυσιογνωμία και ούτε κάθε εξής.
Σας θυμίζει την τηλεόραση της Βόρειας Κορέας που οι παρουσιάστριες κλαίνε όταν μιλάνε για τον ηγέτη Κιμ;
Σε λίγο θα βάλουν τη…Ρένα Δούρου να κλαίει και να σκίζει τα ρούχα της για τον ηγέτη Τσίπρα.

Αλλά υπάρχει και άλλη νησίδα αριστερής ενημέρωσης υψηλών προδιαγραφών.
Άχρηστη μεν, αλλά όλες οι κυβερνήσεις τη διατηρούν για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους.
Έτσι και η…αριστερή Πρόεδρος της Βουλής, διατηρεί το κανάλι της Βουλής, το οποίο όμως πλέον, έχει μετατραπεί σε κομματικό όργανο ή για να ακριβολογούμε, σε όργανο της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Το «κανάλι Ζωή» όπως θα έπρεπε να ονομάζεται, μεταδίδει απίστευτες συνεδριάσεις στη Βουλή για το χρέος, το μνημόνιο κ.λπ.
Μεταδίδει τις πολύωρες συνεδριάσεις – παρεμβάσεις της Προέδρου, αλλά ταυτόχρονα και κάθε δραστηριότητά της.
Πάει π.χ. στην Ιταλία για κάποιο συνέδριο; Μεταδίδονται αποσπάσματα από την ομιλία της κυρίας Ζωής.
Μεταβαίνει η Πρόεδρος…Κιμ-Ζωή στη Ρωσία για να παρακολουθήσει τη στρατιωτική παρέλαση; Τη βλέπουμε κι εμείς.
Κάνει συνέντευξη Τύπου; Όλα σε ζωντανή μετάδοση.

Ο δε Νίκος Παππάς προαναγγέλλει περικοπές στις τηλεοπτικές άδειες, απειλεί με δάνεια και χρέη, στέλνει μηνύματα σε δημοσιογράφους ή εκδότες, προφανώς γιατί θέλει να κλείσουν όσο το δυνατόν περισσότερα από τα μέσα που δεν τους αφήνουν σε χλωρό κλαρί.
Άλλωστε, για την κυβέρνηση όλοι οι άλλοι είναι κακοί, όλοι οι άλλοι φταίνε και όλοι μαζί έχουν βάλει στο στόχαστρο το επαναστατικό αριστερό κίνημα του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά και στο χώρο του διαδικτύου η κυβέρνηση δεν έχει μείνει πίσω.
Κατ’ αρχάς, μαθαίνουμε ότι έχει στήσει έναν μηχανισμό στο Μέγαρο Μαξίμου από μέλη του κόμματος, που καταγράφουν ό,τι γράφεται και λέγεται στα μέσα ενημέρωσης.
Τρολ μπαίνουν και βρίζουν, ασκούν κριτική σε άλλα sites, κάνουν διάλογο, δημιουργούν κλίμα, παρεμβαίνουν στα social media κ.λπ.
Μαζί με κάτι «Αυγές», «Κόκκινα», «Left», «periodista», «Κουτιά» και…δημοσιογράφους Χωρίς σύνορα, επιχειρούν να ελέγξουν το παιχνίδι της ενημέρωσης και να κάνουν το άσπρο – μαύρο.

Όμως στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν μείνει πολύ πίσω.
Νομίζουν ότι είναι σε μια εποχή προ 20ετίας, που ο κόσμος δεν είχε πολλούς τρόπους να ενημερωθεί, να διαβάσει ξένα μέσα ή να δει ξένα τηλεοπτικά κανάλια. Νομίζουν ότι οι πολίτες θα περιμένουν τον…Λάμπη της ΕΡΤ ή τη Ζωή του Καναλιού της Βουλής ή ακόμη και την «Αυγή», για να μάθει τι συμβαίνει στη χώρα...
Και νομίζουν ότι με εκβιασμούς, παιχνιδάκια, μπλόφες και «στησίματα», θα τρομάξουν κόσμο.
Είναι δείγμα της σταλινικής νοοτροπίας τους, που γρήγορα θα καταρρεύσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου