Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Gaga Ήταν Και Πέρασε-Ταλέντο VS μιζέριας, πρόκληση VS συντηρητισμού-Tης Κλεοπάτρας Πατλάκη







Θαυμάζω τους ανθρώπους που τολμούν να διαφέρουν και υποστηρίζουν με πάθος τις επιλογές τους. Βλέποντας τη Lady Gaga να σαρώνει τη Fat lady σκηνή στο ΟΑΚΑ σκεφτόμουν πόσο ψυχή έχει και πόσα κουράγια, πέρα από το απίστευτο ταλέντο της.

Μπορεί οι εγχώριες «Ελένη Λουκά» να την παρομοίασαν με πρωταγωνίστριες του Σειρηνάκη, να θεώρησαν υπερβολική την εμφάνισή της στο αεροδρόμιο, να είπαν για άδειο στάδιο στη συναυλία της, για υπερβολικές απαιτήσεις, για… για… για… διάφορα. 

Η ουσία όμως είναι μία: 
Η Lady Gaga έχει απίστευτο ταλέντο που μπορεί όσοι άρχισαν τις γκρίνιες (πόσο ελληνική συνήθεια πια) να μη δουν ούτε στα όνειρά τους.

Στα τέσσερά της έπαιζε πιάνο και στα δεκαπέντε της άρχισε να συνθέτει. 

Ως παιδί που υπέστη bulling στα διάφορα σχολεία αποφάσισε να προκαλέσει αυτούς που θρασύδειλα έχουν μάθει μόνο να προσβάλλουν. 

Η περσόνα που εφηύρε είναι το δικό της κάλυμμα απέναντι στον νεοσυντηρητισμό και την υποκρισία. Αυτό το κορίτσι που χωρίς τα κοστούμια θα ήταν μια συνηθισμένη κοπέλα ίσως και αδιάφορη, μετατράπηκε σε μια παγκόσμιας εμβέλειας περσόνα που γράφει τη δική της ιστορία στη διεθνή σκηνή. Η Lady Gaga με την εξαιρετική φωνή, με τα υπέροχα τραγούδια είναι πολλά σε ένα.

Τραγουδίστρια, στιχουργός, συνθέτρια, ακτιβίστρια, επιχειρηματίας, φιλάνθρωπος, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ! Ξέρει να προκαλεί, όπως ήξερε και η Μαντόνα. 

Ξέρει να μετατρέπει μια συναυλία σε εικαστικό γεγονός, όπως ήξερε και ο Μπάουι, θαυμάζει τον Γουόρχολ, λατρεύει τη Μαρίνα Αμπράμοβιτς.

 Αγγίζει το κιτς με μια εικαστική λατρεία και μέσα σ' όλα αυτά γράφει μουσική για τις μάζες. Μουσική που σου κλείνει το μάτι και σου βγάζει τη γλώσσα. Μουσική που σε ξεσηκώνει να χορέψεις από μια καλλιτέχνιδα που σε προκαλεί να σκεφτείς.

Ήταν πολύ ωραίο ν' ανοίγει η Ελλάδα προς τα έξω αντί να κλείνεται αγοραφοβικά στο μίζερο εαυτό της. Είναι ωραίο να έρχονται μεγάλοι καλλιτέχνες. 
Είναι ωραίες οι συναυλίες.
 Με άδεια στάδια, με γεμάτα, είναι ωραίες οι γιορτές μουσικής . 
Και κακά τα ψέματα. Από την κακή μουσική δεν έπαθε κανείς τίποτα. 
Από τον κακό και μίζερο εαυτό του όμως;


Περισσότερα κείμενα από την Κλεοπάτρα Πατλάκηhttp://www.yupiii.gr/lists/authors/kleopatra1/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου