Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Η αστυνομία αναζητά τον Κώστα Βαξεβάνη – Ο δημοσιογράφος απαντά μέσω twitter-UPDATE:Συνελήφθη













Tον εκδότη του περιοδικού που έφερε στο φως της δημοσιότητας τη φερόμενη
ως «λίστα Λαγκάρντ» αναζητάει η ΕΛ.ΑΣ, μετά από εντολή που έδωσε η Εισαγγελία Αθηνών, αφού θεωρήθηκε πως η δημοσιοποίηση των ονομάτων παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα των ατόμων αυτών και του νόμου περί απορρήτου και για αυτό τον λόγο.

Έτσι ο εκδότης του HOTDOC Κώστας Βαξεβάνης διώκεται για πλημμέλημα.
Όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα της Αστυνομίας:

«Κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, διενεργούνται έρευνες από την Ελληνική Αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του εκδότη του περιοδικού HOTDOC., όπου δημοσιεύονται ονόματα της Λίστας Λαγκάρντ».

Ο δημοσιογράφος, ο οποίος δεν έχει συλληφθεί, επέλεξε να απαντήσει μέσω twitter και να σχολιάσει το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του.

«Βράδυ δεν καταζητούν ούτε εγκληματίες. Αναζητούν εμένα. Είναι έξω απ το σπίτι το Γραφείο του Hot Doc ακόμα και φιλικά σπίτια».

Η πρώτη αντίδραση του δημοσιογράφου στην έκδοση του εντάλματος από την εισαγγελία Αθηνών, πάλι μέσω twitter ήταν η εξής: «Η Δικαιοσύνη κλείνει πονηρά το μάτι. Αντί να συλλάβουν κλέφτες κ παρανομουντες υπουργούς θέλουν να συλλάβουν την αλήθεια».
Διαβάστε περισσότερα


Πηγή: Η αστυνομία αναζητά τον Κώστα Βαξεβάνη – Ο δημοσιογράφος απαντά μέσω twitter | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/74015#ixzz2AZODgUWz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου