Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Είτε έχουμε δημοσιογραφική αναρχία και κατασκοπεία, άρα ο Βαξεβάνης στο κελί του. Είτε δημοκρατική εκτροπή, ασύλληπτη σε μέγεθος και πρωτοφανή στα χρονικά του κράτους δικαίου και του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

 


Θανάσης Τσεκούρας: Γιατί δεν συλλαμβάνουν τον Βαξεβάνη - Documento (documentonews.gr)Οι φιλελεύθεροι φίλοι μου του Κυριάκου ζουν τελευταία ένα δράμα. 
Και μαζί μια αγωνία.

Πρώτα το δράμα. 

Είναι δυνατόν αυτός ο «παγκόσμιος» ηγέτης (τι να κάνουμε – αυτό πιστεύουν), ο ευρωπαίος, ο μεταρρυθμιστής, το απαύγασμα του φιλελευθερισμού, ο τεχνοκράτης, ο εκσυγχρονιστής να έχει την οποιαδήποτε εμπλοκή με αυτή τη βρώμικη υπόθεση των υποκλοπών;

Ύστερα το ερώτημα. Αν το «αγλάισμα» δεν έχει καμμιά σχέση, τότε γιατί δεν φοράει τις χειροπέδες στον Βαξεβάνη; 

Εντάξει όχι ο ίδιος, η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.

Ομολογώ ότι αξίζουν όλη τη συμπόνια μας αυτοί οι πολυβασανισμένοι άνθρωποι. Και για το δράμα που ζουν και για τα ερωτήματα που ζαλίζουν το κεφάλι τους.

Τι βγαίνει και ισχυρίζεται αυτό το «παλιόπαιδο»;

 Ότι οι παρακολουθήσεις της ΕΥΠ έφτασαν στον σκληρό πυρήνα του κράτους, στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Προσοχή της EYΠ. 

Ούτε «ιδιώτες», ούτε κάποιο Predator (αλήθεια τι απέγιναν εκείνα τα δημοσιογραφικά «παιδιά του Predator», τους χάσαμε από την πιάτσα).

Αν ρωτήσουν τον σοφό νομοδιδάσκαλο Γεραπετρίτη μπορεί να τους αραδιάσει ένα σωρό αδικήματα και κακουργήματα που ενέχουν οι ισχυρισμοί του Βαξεβάνη. Από κατασκοπία υπέρ του Ερντογάν μέχρι διακινδύνευση της εθνικής ασφάλειας, προσβολή των Ενόπλων Δυνάμεων, αμφισβήτηση του αξιόμαχου και τόσα άλλα.

Γιατί λοιπόν ο σοφός διδάσκαλος δεν ενεργοποιεί τον Νόμο για να έρθει στη συνέχεια ο «Πάπας» του φιλελευθερισμού, ο αδάμαστος Κυριάκος να επιβάλλει την Τάξη; 

Να στείλει δηλαδή το «παλιόπαιδο», το ατίθασο στη φυσική του θέση, πίσω από τα κάγκελα.

Αυτά προβληματίζουν έντονα τους φίλους μου, τους φιλελεύθερους του Κυριάκου. Με αυτά περνάνε τα σαββατοκύριακα της αγωνίας.

Ιδού ανάγλυφα η σπαζοκεφαλιά τους.

Είτε έχουμε δημοσιογραφική αναρχία και κατασκοπεία, άρα ο Βαξεβάνης στο κελί του. 

Είτε δημοκρατική εκτροπή, ασύλληπτη σε μέγεθος και πρωτοφανή στα χρονικά του κράτους δικαίου και του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Έρχεται λοιπόν ο «συνήγορος του διαβόλου» και θέτει το στοιχειώδες ερώτημα: Μήπως ο Μητσοτάκης δεν τολμά το ένα (τη σύλληψη του Βαξεβάνη με συνοπτικές διαδικασίες), επειδή τρέμει το άλλο;

Αν ισχύει η απορία, τότε είναι βέβαιο ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα θα αποκαλυφθούν σημεία και τέρατα γύρω από τη δυσώδη υπόθεση των υποκλοπών της ΕΥΠ. Με υπογραφές, χαρτιά και ντοκουμέντα. 

Για τα οποία τα φληναφήματα του τύπου «έλα μωρέ τώρα», «ποιος ασχολείται με αυτά;» και οι λοιπές σαχλαμάρες δεν θα μπορούν να σταθούν, ούτε ως φύλο συκής.

Με αποτέλεσμα κάποιοι «βαριά» φιλελεύθεροι και ο πολιτικός τους «Φάρος» να μην ξέρουν που να κρυφτούν. 

Και οι ίδιοι και οι φιλελεύθεροι «μουσαμάδες» τους.

Εκτός αν ο «Φάρος» προλάβει να υποκλέψει στο μεταξύ και τα Μάρμαρα από το Βρετανικό Μουσείο. 

Για να αλλάξει την πίστα.

Παιδιά, εκεί στο Λονδίνο λίγη προσοχή της επόμενες μέρες. Κυκλοφορεί απεγνωσμένος Πρωθυπουργός, έτοιμος για όλα…

Πηγή: ieidiseis.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου