Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

«Να κρίνετε», λένε, «άλλα πράγματα, όχι το ντύσιμο» του ιερού τοτέμ. «Η πλάκα», λένε, «δεν αρμόζει σε τέτοιες περιστάσεις. Τους επιστήμονες δεν τους αγγίζουμε». Πάντα διδακτικά. Πάντα, με το δάχτυλο σηκωμένο.

                                                       Constantinos Tachtsidis


Βγήκαν πάλι για ιερό πόλεμο στα σοσιαλ -σαν τα σαλιγκάρια μετά τη βροχή- οι σταυροφόροι της επιστημονικότητας.
Οι άτεγκτοι βιτζιλάντε, που χαίρονται περισσότερο από την απείθαρχη πλέμπα, για το ιερό θαύμα του εμβολίου και που οι υπόλοιποι δεν κατανοούμε τη σημασία του.
Οι ιεροκοβιντοεξεταστές που η πανδημία και η ατομική ευθύνη έδωσε νόημα στη ζωή τους.
Που ψάχνουν με αγωνία να βρουν την εξαίρεση μετατρέποντας την σε κανόνα παρατυπίας των εντολών.
Σήμερα λοιπόν οι σηκωμενοδαχτυλάκηδες (και τα φιλοκυβερνητικά φερέφωνα) χτυπάνε με τον χάρακα τα χεράκια του αδίστακτου όχλου που τόλμησε να κάνει πλάκα στο facebook και το twitter (αυτά τα ανεκτίμητα δώρα της επιστήμης και του καπιταλισμού) με το φανελάκι του Τσιόδρα και τους "συμβολικούς εμβολιασμούς" (και άλλων δημοσίων προσώπων).
«Να κρίνετε», λένε, «άλλα πράγματα, όχι το ντύσιμο» του ιερού τοτέμ.
«Η πλάκα», λένε, «δεν αρμόζει σε τέτοιες περιστάσεις. Τους επιστήμονες δεν τους αγγίζουμε».
Πάντα διδακτικά. Πάντα, με το δάχτυλο σηκωμένο.
Νουθεσίες σε έναν κόσμο που τον μισό χρόνο που μας πέρασε, όχι μόνο έμεινε κλεισμένος σπίτι του και επιβιώνει στα όρια της ανέχειας, αντιμετωπίζοντας μια αφόρητα καταθλιπτική ανασφάλεια, αλλά έχει συγχρόνως στοχοποιηθεί από την κυβέρνηση και από τους επαγγελματίες μενουμεσπιτάκηδες, ως ο ένοχος για την έξαρξη της πανδημίας.
Αυτό τον κόσμο, που έχει ξεπεράσει τα όρια της απελπισίας, βάζουν στη θέση του οι νοικοκύρηδες του βιοπολιτικού τρόμου, επειδή διέπραξε την ύβρη να κάνει πλάκα για ένα δημόσιο πρόσωπο:
Τον επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας του υπ. Υγείας που διαχειρίστηκε την πανδημία και που κανένας τους, 8 μήνες τώρα, δεν έχει πει λεξούλα για το αν, για παράδειγμα, η θεία κοινωνία, μεταδίδει τον Κορονοϊό. (Το αντίθετο).
Τον επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας του υπ. Υγείας, που στις 27 Οκτωβρίου, λίγο πριν μπούμε στον φονικός Νοέμβριο των 1780 νεκρών, δήλωνε, ως υπουργός Μεταφορών και Δημοσίων Έργων, πως «είναι αδύνατο να επενδύσουμε αυτή τη στιγμή σε περισσότερη και μεγαλύτερη άνεση στα Μέσα Μεταφοράς. Οι επιβάτες πρέπει να αποφεύγουν τον συνωστισμό».

Τον επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας του υπ. Υγείας, που μία μέρα πριν το πρώτο λοκντάουν, πήγε συνοδεία καμερών και με κόσμο μαζεμένο έξω από την εκκλησία... να ψάλλει.
Τον επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας του υπ. Υγείας, που αγιοποιήθηκε επιτακτικά, κυρίως λόγω της επικοινωνιακής του επάρκειας (όταν η χώρα μας, κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος, πρόλαβε και διαχειρίστηκε όντως επαρκώς την πανδημία, βλέποντας τις εκατόμβες νεκρών σε χώρες που είχαν υψηλότερο εμπορευματικής, οικονομικής και κοινωνικής κινητικότητας και μεγαλύτερη κίνηση τουριστών και επιβατών από τρίτες χώρες, καθόλη τη διάρκεια του χρόνου).
Η πλάκα για το φανελάκι του Τσιόδρα, για την ζωντανή καρικατούρα που περιφέρεται ως πρωθυπουργός ή για τη φωτογραφία του αγουροξυπνημένου Τσίπρα να πίνει τσίπουρο με το μαλλί να πετάει δεξιά και αριστερά, είναι αναλγητική για μια έγκλειστη κοινωνία που στέλνει μηνύματα στο 13033 για να πετάξει τα σκουπίδια.
Η επικοινωνιακή αισθητικοποίηση της πολιτικής, είναι ένα καρκίνωμα που μας φορέθηκε καπέλο από ανασφαλείς και ανεπαρκείς πολιτικούς (και επιστήμονες-πιόνια), που άφησαν ενσυνείδητα το ΕΣΥ στην τύχη του, έκαναν εγκληματικές επιλογές, δίστασαν και αυτή τη στιγμή έχουν 4672 νεκρούς στην πλάτη τους.
Όχι από έκρηξη ηφαιστείου. Από 8 μήνες αδράνειας.
Λοιπόν, ιδρυματοποιημένα, θλιβερά πλασματάκια.
Όλοι χαιρόμαστε για το εμβόλιο, το ίδιο με εσάς.
Και για την πρόοδο της επιστήμης χαιρόμαστε και ας έχει εξαγοραστεί από CEOs που πουλάνε τη μετοχή της εταιρείας, μια μέρα μετά την ανακοίνωση του εμβολίου, για να προλάβουν να τσεπώσουν εκατομμύρια, πιθανόν και με inside trading. (https://markets.businessinsider.com/.../pfizer-ceo-sold...).
Απλά εξίσου με την πανδημία, μας τρομάζει και το μέλλον, μετά την πανδημία. Έξω από τα σόσιαλ μίντια.
Και αν, χτύπα ξύλο (ξέρετε εσείς), φτάσατε να διαβάζετε ως εδώ και δε συνεννοούμαστε, ας είμαστε τουλάχιστον ειλικρινείς.
Βρε δε μου γαμιέστε, ξερωγώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου