Συγκεκριμένα το υπουργείο εσωτερικών, μέσω του μητρώου ανθρώπινου δυναμικού ανακοίνωσε ότι ενώ το Μάιο του 2019, ένα μήνα δηλαδή πριν τις τελευταίες εκλογές, υπηρετούσαν στις μονάδες υγείας ολόκληρης της χώρας 100.420 μόνιμοι και έκτακτοι εργαζόμενοι, ένα χρόνο μετά, υπηρετούν 95.352.
Που σημαίνει ότι εν μέσω της πανδημίας του COVID-19, της σφοδρότερης δηλαδή υγειονομικής κρίσης που γνώρισε ο πλανήτης και παρά τα παλαμάκια με την προτροπή της πρωθυπουργικής συζύγου για το υγειονομικό προσωπικό, παρά τις κυβερνητικές υποσχέσεις για ενίσχυση του Συστήματος Υγείας σε εξοπλισμό και προσωπικό και παρά τους όρκους πίστης στο δημόσιο Σύστημα Υγείας και στους ήρωες υγειονομικούς υπαλλήλους, αυτοί αντί να αυξηθούν μειώθηκαν κατά ένα ποσοστό της τάξης του 5%.
Η μείωση αυτή αφορά τόσο το μόνιμο προσωπικό, το οποίο μειώθηκε κατά 1898 υπαλλήλους, (από 79.254 το 2019 έφτασε τους 77.356 σήμερα), όσο όμως και το έκτακτο προσωπικό που μειώθηκε κατά 3170 εργαζομένους, (από 21.166 το 2019 έφτασε τους 17.996 σήμερα).
Η είδηση έχει πολλαπλές αναγνώσεις για τους… φιλότιμους Έλληνες που προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία εν μέσω κυβερνητικού μπάχαλου και άστοχων έως και αντιφατικών αποφάσεων που αλληλοαναιρούνται μέρα με τη μέρα. Όπως για παράδειγμα η χρήση μάσκας που από σχεδόν άχρηστη πριν λίγους μήνες έγινε το Νο 1 της άμυνας απέναντι στον κορωνοϊό πρόσφατα, ή όπως η αύξηση της πληρότητας των πλοίων και η μείωση των δρομολογίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς εν μέσω θέρους.
Η πρώτη ανάγνωση της τραγικής για τη χώρα είδησης αφορά ασφαλώς την ασυνέπεια των κυβερνητικών και των πρωθυπουργικών υποσχέσεων. Ο πρωθυπουργός ειδικά, στο συγκεκριμένο θέμα συνελήφθη… κλέπτων οπώρας.
Άλλα υποσχόταν για την ενίσχυση του Συστήματος Υγείας σε προσωπικό την άνοιξη και άλλα διαπιστώνουμε ότι έκανε το καλοκαίρι, όταν πέρασε ο πρώτος μεγάλος κίνδυνος. Προφανώς όχι μόνο δεν ενίσχυσαν τις μονάδες υγείας με νέο προσωπικό, αλλά όπως φαίνεται έδιωξαν υπαλλήλους ή δεν αντικατέστησαν άμεσα εκείνους που αποχώρησαν λόγω συνταξιοδότησης.
Αφήνοντας το Σύστημα Υγείας μόνο με τα παλαμάκια της κας Μαρέβας.
Η δεύτερη ανάγνωση αφορά στα εκατομμύρια Ευρώ που μοίρασε σπάταλα η κυβέρνηση σε κομματικούς της φίλους στο σκάνδαλο της τηλε-κατάρτισης «σκόιλ ελικικού», καθώς και σε ημέτερα ΜΜΕ και σε κόλακες της κυβέρνησης μέσω της λίστας Πέτσα, σε αντίθεση με τη… φειδωλή πολιτική που εφάρμοσε στον τομέα της υγείας.
Την ίδια μέρα μάλιστα που ανακοινώθηκε η μείωση του υγειονομικού προσωπικού, έγινε γνωστή η καταδίκη του Συμβουλίου της Ευρώπης για το σκάνδαλο εξαγοράς ΜΜΕ και προσβολής της ελευθεροτυπίας που συνέβη στη χώρα μας με τη γνωστή λίστα Πέτσα.
Η τρίτη ανάγνωση αφορά ασφαλώς στην ανευθυνότητα, την αμεριμνησία, την αδιαφορία και την κοινωνική αναλγησία που επιδεικνύει η κυβέρνηση Μητσοτάκη εν μέσω πανδημίας.
Ενώ η ενίσχυση του Συστήματος Υγείας με προσωπικό και η ετοιμότητα για το αναμενόμενο δεύτερο κύμα το φθινόπωρο, με δεδομένη και την δραστική αύξηση των κρουσμάτων μέρα με τη μέρα, θα έπρεπε να είναι η πρώτη της σκέψη και η πρώτη της προτεραιότητα, εκείνη περί άλλα τυρβάζει.
Προτιμά να επιδίδεται σε μικροκομματικές πρακτικές, μοιράζοντας χρήματα σε κόλακες και κομματικούς της φίλους, σε πελατειακές πολιτικές, ενδίδοντας σε πιέσεις αεροπορικών εταιρειών και πλοιοκτητών, για να χαλαρώσουν τα μέτρα αποστασιοποίησης που θα έπρεπε να λαμβάνονται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σε βάρος της δημόσιας υγείας και τέλος σε κοσμικές εμφανίσεις σε νησιά με σταρ του Χόλυγουντ, χρησιμοποιώντας για τις μετακινήσεις στρατιωτικά ελικόπτερα, σε καιρό μάλιστα κρίσης στα σύνορα της χώρας.
Η τελευταία και πιο σημαντική ίσως ανάγνωση της θλιβερής είδησης είναι ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη εκτός από ανεύθυνη και ανίκανη να αντιμετωπίσει μια σοβαρή κρίση, είναι και επικίνδυνη.
Οδηγεί τη χώρα στο φθινόπωρο, οπότε αναμένεται δεύτερο και μάλλον χειρότερο κύμα, όπως δείχνουν οι μέχρι σήμερα τουλάχιστον εξελίξεις με τα νέα και αυξανόμενα διαρκώς κρούσματα της πανδημίας, με ένα Σύστημα Υγείας ελλειμματικό σε προσωπικό.
Επιρρίπτοντας ο πρωθυπουργός την ευθύνη στους πολίτες και επικαλούμενος το ελληνικό φιλότιμο, το μόνο που κάνει είναι να αποφεύγει τις δικές του ευθύνες στη μεγάλη υγειονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα.
Διότι φιλότιμο οι Έλληνες διαθέτουμε και το έχουμε αποδείξει σε κάθε ευκαιρία.
Το φιλότιμο όμως είναι σαν το ταγκό. Θέλει δύο.
Όταν αυτός που το ζητά δεν το διαθέτει, τότε είναι απροκάλυπτη εκμετάλλευση και αισχρή κοροϊδία.
Και αυτό τελευταία έχει αρχίσει να γίνεται περισσότερο από εμφανές…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου