Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2019

«Νόμος, Τάξη» και «ξέπλυμα»

Μπορεί ο Πρωθυπουργός να μην τόλμησε να πάει στη Βουλή για να απαντήσει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη διάταξη - «πλυντήριο» στον Ποινικό Κώδικα, πήγε όμως ο διαβόητος Κ. Φρουζής και - εκτός από τη Novartis - επιβεβαίωσε ένα ακόμη μεγάλο σκάνδαλο, παραδεχόμενος ότι θα αποδεσμεύσει τους λογαριασμούς του στην Ελβετία, κάνοντας χρήση του ευεργετήματος.   
Η Ελλάδα από την Τετάρτη διασύρεται διεθνώς καθώς άλλαξε τον Ποινικό της κώδικα προκειμένου να επιστρέψουν σε υπόδικους, περιουσιακά στοιχεία και μετρητά που έχουν δεσμευτεί λόγω «ξεπλύματος μαύρου χρήματος» και απιστίας, αν δεν έχουν δικαστεί σε 18 μήνες. 

Καθώς μια υπόθεση στην Ελλάδα θέλει κατ' ελάχιστο 3 - 5 χρόνια για να φτάσει στο ακροατήριο, εκτός από το 1 δις που αποδεσμεύει άμεσα, η ΝΔ απελευθερώνει κάθε περιουσία που θα δεσμευτεί στο μέλλον, ως προϊόν εγκλήματος, αφού ο διωκόμενος μέσα σε 1,5 χρόνο θα μπορεί να τη φυγαδεύσει, ανεξαρτήτως της έκβασης της υπόθεσης. 

Σύμφωνα με τους Διεθνείς Οργανισμούς η Ελλάδα αποκλίνει από τα διεθνή πρότυπα και γίνεται μια χώρα «πλυντήριο» βρόμικου χρήματος ενώ η Ένωση Εισαγγελέων προειδοποιεί για την ατιμωρησία και τη διεθνή έκθεση.
Η κυβέρνηση εκτός από αστείες δικαιολογίες και επιστολές στους Financial Times που την πέρασαν «γενιές δεκατέσσερις», δεν δίνει απαντήσεις ούτε για τους λόγους που προώθησε τη διάταξη ούτε και για τους υπόδικους τραπεζίτες, εφοπλιστές, μεγαλοστελέχη και μεγαλοεπιχειρηματίες που θα γίνουν αποδέκτες των «δώρων» της. 

Μπορεί βέβαια να ξεπλένει τους εγκληματίες του λευκού κολάρου και να αφήνει ανεπηρέαστο το κοινό έγκλημα, φροντίζει όμως για μια άγρια και εκτός ορίων καταστολή. 
Τις τελευταίες μέρες η κοινωνία παρακολουθεί ένα παραλήρημα αστυνομικής βίας, ασυδοσίας και προσβολής των δικαιωμάτων των πολιτών, που δεν έχει προηγούμενο.
 Επιθέσεις πάνοπλων σε ανυποψίαστους θαμώνες μαγαζιών, διαπομπεύσεις και απειλές της Αστυνομίας σε περαστικούς ακόμη και για μια ματιά, προσβολή γυναικών ακόμη και ανήλικων και εξευτελιστικοί σωματικοί έλεγχοι, άγριο ξύλο και δακρυγόνα με την παραμικρή αφορμή, σεξιστικές επιθέσεις και μια χυδαία συμπεριφορά άξεστων οργάνων που υποστηρίζουν ότι βασικές δημοκρατικές αρχές έχουν ανασταλεί. 
Και κανείς δεν ξέρει τι μας ξημερώνει μέχρι την επέτειο της 17ης Νοέμβρη που η ΕΛΑΣ θεωρεί σύμβολο του εχθρού λες και εκπροσωπεί στην ελληνική κοινωνία τη χούντα των συνταγματαρχών.
 Η απάντηση των αστυνομικών στα θύματά της βίας και των αυθαιρεσιών τους, που τόλμησαν να μιλήσουν για δικαιώματα ήταν ενδεικτική: «Δεν έχουμε Δημοκρατία, Χούντα έχουμε!».
Άλλωστε όπως και στα χρόνια της επταετίας, οι μεγαλοαπατεώνες ζημιώνουν το δημόσιο κατά κόρον και μια διεφθαρμένη και διαπλεκόμενη ελίτ με τη συνδρομή και την προστασία της κυβέρνησης βγάζει «μαύρα» εκατομμύρια, ενώ την ίδια ώρα οι αρχές επιφυλάσσουν μια σκληρή καταστολή και βία στους δρόμους και νόμους για περιορισμό των κινητοποιήσεων με ποινικοποίηση της δράσης μέσω της «διατάραξης της κοινής ειρήνης», μέχρι να εκμηδενίσει κάθε μορφή λαϊκής αντίστασης στο απολυταρχικό και ολιγαρχικό καθεστώς που εγκαθιδρύει. 

Σε λίγο θα διαβάζουμε τους Financial Times και η Αστυνομία θα μας στραβοκοιτά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου