Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2019

Στα όρια το νοσοκομείο Ρεθύμνου – Διήμερη αποχή γιατρών
ε


Οι τραγικές ελλείψεις προσωπικού του νοσοκομείου επιδεινώθηκαν ραγδαία το τελευταίο εξάμηνο για μία σειρά από λόγους, μεταξύ των οποίων αναφέρουν
 τη συνταξιοδότηση γιατρών του ΕΣΥ τον τελευταίο χρόνο και τη μη αναπλήρωση της θέσης τους, την παραίτηση ειδικευμένων γιατρών 
και την “απογύμνωση” από ειδικευόμενους.
Υπενθυμίζεται ότι για τους ίδιους λόγους, στις αρχές Νοεμβρίου οι γιατροί της Παθολογικής Κλινικής του ίδιοι νοσοκομείου με ανοιχτή επιστολή τους προς το υπουργείο Υγείας προειδοποιούσαν ότι οδηγούνται σε ομαδική παραίτηση.
Αυτή τη φορά, το σύνολο των γιατρών σε ανακοίνωση που εξέδωσαν έπειτα από γενική συνέλευση, αναφέρουν ότι η προκήρυξη των 12 μόνιμων θέσεων και των 3 άγονων του Ιουνίου ήταν κομβικές για την επιβίωση του νοσοκομείου. 
Με την αναστολή όμως της προκήρυξης, 
την απίστευτη καθυστέρηση των τελευταίων μηνών στους διορισμούς, 
τον περιορισμό του κονδυλίου για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, 
τις πρόσφατες παραιτήσεις και την έλλειψη ειδικευόμενων, 
το Νοσοκομείο Ρεθύμνου έχει ήδη περιορίσει μεγάλο μέρος των πρωινών λειτουργιών του (εξωτερικά ιατρεία, τακτικά χειρουργεία) έχει αναστείλει εκπαίδευση και άδειες και φτάνει πλέον στα όρια της εφημεριακής κατάρρευσης.
Με την κατάσταση να παραμένει στάσιμη για δεύτερη εβδομάδα πραγματοποιούν αποχή από τα εξωτερικά ιατρεία και επιπλέον αποχή από τα τακτικά χειρουργεία.
Η κινητοποίηση αυτή που αποφασίστηκε από τη γενική συνέλευση της Ένωσης των ιατρών και στηρίζεται και από το Σωματείο των εργαζομένων στο νοσοκομείο έχει ως σκοπό, τη γνωστοποίηση στους πολίτες του Ρεθύμνου των προβλημάτων που σχετίζονται με την υποστελέχωση πολλών τμημάτων του νοσοκομείου και την πίεση προς το υπουργείο Υγείας και την Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης για ανεύρεση άμεσης λύσης στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.
Αυτό που ζητούν είναι η άμεση και κατά προτεραιότητα προκήρυξη των 15 μόνιμων οργανικών θέσεων γιατρών που είναι κομβικές για τη λειτουργία πολλών τμημάτων, η άμεση εφαρμογή μέτρων στήριξης του νοσοκομείου με προσωρινό προσωπικό και η εξασφάλιση των κονδυλίων που είναι απαραίτητα για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού.
Η ανακοίνωση
Σας γνωστοποιούμε ότι μην έχοντας καμία εξέλιξη ή απάντηση στα αιτήματα μας, κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας. Δευτέρα 25 και Τρίτη 26 Νοεμβρίου πραγματοποιούμε αποχή από τα εξωτερικά ιατρεία και από τα τακτικά χειρουργεία. Όλα τα επείγοντα χειρουργεία θα πραγματοποιηθούν και τα επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται κανονικά. Η αποχή αφορά μόνο τα τακτικά-προγραμματισμένα χειρουργεία και τα ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία.
Σκοπός μας δεν είναι η ταλαιπωρία του κόσμου αλλά δεν έχουμε άλλο τρόπο να ακουστεί η φωνή μας και να δείξουμε ότι οι αντοχές μας στερεύουν και το προσωπικό δεν επαρκεί.
Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας από τις 9.00 έως 13.00.
10.00 η ωρα το πρωί θα γίνει συγκέντρωση στο προαύλιο του νοσοκομείου με σκοπό την πραγματοποίηση πορείας προς το δημαρχείο.
Η κινητοποίηση αυτή που αποφασίστηκε από τη γενική συνέλευση της Ένωσης των ιατρών έχει ως σκοπό:
• Τη γνωστοποίηση στους πολίτες του Ρεθύμνου των προβλημάτων που σχετίζονται με την υποστελέχωση πολλών τμημάτων του νοσοκομείου και
• Την πίεση προς το Υπουργείο Υγείας και την Υγειονομική περιφέρεια για ανεύρεση άμεσης λύσης στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.
Ζητάμε:
• Την άμεση και κατά προτεραιότητα προκήρυξη των 15 μόνιμων οργανικών θέσεων γιατρών που είναι κομβικές για τη λειτουργία πολλών τμημάτων.
• Την άμεση εφαρμογή μέτρων στήριξης του νοσοκομείου με προσωρινό προσωπικό.
• Την εξασφάλιση των κονδυλίων που είναι απαραίτητα για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού.
Καλούμε όλους τους πολίτες του Ρεθύμνου να σκεφτούν πως θα είναι το Ρέθυμνο χωρίς νοσοκομείο. Συμπαρασταθείτε ενεργά.
Ελάτε την Τρίτη 26 Νοεμβρίου στις 10.00 στη συγκέντρωση στο νοσοκομείο και στην πορεία και παλέψτε μαζί μας για τη στήριξη του νοσοκομείου μας.
Το νοσοκομείο δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους αφορά κυρίως τον κόσμο του Ρεθύμνου.
Πηγή: inotos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου