Σελίδες

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Ιδιοκτήτες του κράτους με φίλους και συγγενείς Συνεχώς ψέματα. Τις προσλήψεις μάνατζερ στα δημόσια νοσοκομεία που υποσχέθηκαν για αναβάθμιση τις πήρε το ποτάμι. Αποτυχόντες πολιτευτές, απόστρατοι και ρουσφέτια οι τελικές επιλογές τους




Δημήτρης Χρήστου

ΝΕΑ κατορθώματα της κυβέρνησης των «αρίστων», με τους διορισμούς - βολέματα κομματικών φίλων και συγγενών να κυριαρχούν παντού. Επιλογές χωρίς αξιολόγηση για τις διοικήσεις των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας. Κομματικό φέουδο και η Υγεία!

ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ στις 8 Οκτωβρίου ο πρωθυπουργός ότι «τέλος σε προσλήψεις συγγενών και σε συμβάσεις τους με το Δημόσιο» και λίγες μέρες μετά διόρισε την αδελφή της πεθεράς του αντιπρόεδρο στο Εθνικό Θέατρο και τον αδελφό της αντιπρόεδρο στη Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης!

ΜΙΚΡΟ το κακό. 
Τουλάχιστον δεν κινδυνεύει να πεθάνει κανείς από μια κακή παράσταση ή μια μέτρια συναυλία. Είναι όμως και η δημόσια Υγεία πεδίο για τόσο προκλητικά κομματικά ρουσφέτια; Όταν πολύ περισσότερο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 7 Ιουλίου διακήρυττε ότι: 
«Το να φέρεις έναν μάνατζερ από τον ιδιωτικό τομέα να διοικήσει ένα νοσοκομείο είναι μια μορφής μεταφορά τεχνογνωσίας στο Δημόσιο».

ΜΕΧΡΙ στιγμής, το 80% των διοικητών είναι αποτυχόντες πολιτευτές της Ν.Δ. και έπονται συνταξιούχοι αξιωματικοί του στρατού και φίλοι φίλων και συγγενών. 
Σχεδόν κανείς από τον ιδιωτικό τομέα.

Η ΣΥΖΥΓΟΣ του υπηρέτη όλων των εξουσιών, δημοσιογράφου Γ. Παπαχρήστου, με σπουδές νηπιαγωγού, ανέλαβε τον «Άγιο Σάββα», ένα νοσοκομείο αιχμής για τους καρκίνους, ενώ η κ. Μάγδα Γιαμουστάρη, φιλόλογος, ανέλαβε διοικήτρια στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής ως στενή φίλη της βουλευτή Ντόρας Μπακογιάννη.

ΘΥΜΑΤΑΙ κανείς ποιο ήταν το σύστημα επιλογής διοικήσεων στα δημόσια νοσοκομεία επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ; Ανακάλυψε ποτέ η τότε αντιπολίτευση κάποια κραυγαλέα περίπτωση ρουσφετιού ή τακτοποίησης φίλων;

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ του ΣΥΡΙΖΑ είχε εφαρμόσει για πρώτη φορά μια ανοιχτή διαδικασία επιλογής διοικητών και αναπληρωτών διοικητών με στόχο την τοποθέτηση ικανών, έντιμων και σχετικών με την υγεία ανθρώπων. 

Συγκεκριμένα, η ειδική επιτροπή αξιολόγησε τα βιογραφικά όσων είχαν καταθέσει δικαιολογητικά μετά από προκήρυξη των θέσεων, προχώρησε σε έλεγχο των προσόντων, συγκρότησε συνεντεύξεις και συνέταξε πρακτικό μοριοδότησης των υποψηφίων για κάθε θέση με δύο προτάσεις προς τον υπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό για τις τελικές αποφάσεις.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ τόσοι άξιοι νέοι επιστήμονες με προσόντα διοίκησης; 
Τι θα γίνουν οι μη προνομιούχοι, η ζωή των οποίων κρέμεται από την ποιότητα και την επάρκεια της δημόσιας Υγείας; Μικρό το κράτος για μας, μεγάλο για τους φίλους και τους συγγενείς!
Πηγή: Η Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου