Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει ερωτήσεις για τη διαφθορά: «Δεν απασχολεί το θέμα τους πολίτες» [Βίντεο]

Κι ομως ειναι αληθεια








https://tvxs.gr/news/ellada/o-kyriakos-mitsotakis-den-thelei-erotiseis-gia-ti-diafthora-binteo

Αίσθηση και πολλές αντιδράσεις προκάλεσε η τοποθέτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για ζητήματα διαφθοράς και συγκεκριμένα για την ασυλία που παρέχει η κυβέρνηση με σειρά ευνοϊκών ρυθμίσεων στους εγκληματίες των «λευκών κολάρων». 
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ασυλία των τραπεζικών με την οποία θάβεται η υπόθεση των θαλασσοδανείων προς ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και συγκεκριμένα ΜΜΕ αλλά και στη νέα διάταξη του Ποινικού Κώδικα που δίνει τη δυνατότητα σε υπόδικους για υποθέσεις διαφθοράς και ξεπλύματος βρώμικού χρήματος να ανακτούν, χωρίς καμία επιτήρηση, τα περιουσιακά στοιχεία που τους έχουν κατασχεθεί αν δεν έχουν δικαστεί σε 18 μήνες, όταν μια υπόθεση στην Ελλάδα θέλει κατ' ελάχιστο 3 με 5 χρόνια για να φτάσει στη Δικαιοσύνη. Η εν λόγω διάταξη προκάλεσε αντιδράσεις και στο εξωτερικό, με τους Financial Times να γράφουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετατρέπει την Ελλάδα σε «πλυντήριο» βρώμικου χρήματος.
Κατά την τοποθέτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε κριτική στον Αλέξη Τσίπρα επειδή του έθεσε ερώτηση για τη διαφθορά, καθώς, όπως ισχυρίστηκε, είναι ένα ζήτημα που δεν απασχολεί τους πολίτες. «Είχατε τη δυνατότητα να με ρωτήσετε για την πορεία της οικονομίας, για το προσφυγικό, για τις παρεμβάσεις στα πανεπιστήμια, για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου... Πρόκειται για θέματα που απασχολούν τους πολίτες πολύ περισσότερο. Το αγαπημένο σας θέμα ήταν η διαπλοκή. Δεν σας βγήκε σε καλό, καταδικαστήκατε από το λαό», ανέφερε. 
Όπως ήταν αναμενόμενο πέρα από τις πολιτικές αντιδράσεις, και οι χρήστες τους διαδικτύου έστησαν ένα «πάρτι» στα Social Media με οργισμένες αλλά και ειρωνικές αναρτήσεις για τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού. 
Ενδεικτικά κάποια από τα σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου