Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

Χάρης Θεοχάρης για Σαμοθράκη: Όχι έλεγχους ΑΑΔΕ - ΣΕΠΕ στο νησί -Η φοροδιαφυγή είναι η λύση για να υποκατασταθεί η κρατική ενίσχυση των πληγέντων επιχειρηματιών από τον πολυημέρο αποκλεισμό του νησιού με ευθύνη της κυβέρνησης; Άλλο ένα πρωτοφανές "τεχνοκρατικό μέτρο" για την ανακούφιση του νησιού… αντίστοιχο με την προσέλκυση «την προσέλκυση Ρουμάνων τουριστών από τη Ρουμανία»!



Αντί για μέτρα ανακούφισης και φοροελαφρύνσεις στους επαγγελματίες, όπως θα όφειλε η κυβέρνηση για το νησί της Σαμοθράκης, κλείνει το μάτι στην φοροδιαφυγή!
Αυτό ακούστηκε από τον ίδιο τον υπουργό τουρισμού Χάρη Θεοχάρη στον ΣΚΑΙ όταν ρωτήθηκε για την συνάντησή που θα έχει (επιτέλους) με τους επαγγελματίες της Σαμοθράκης και δήλωσε επί λέξει τα εξής:
«Εμείς θα στηρίξουμε τα αιτήματά τους όπως το έχουμε κάνει. Μπορεί παράδειγμα ο προγραμματισμός της ΑΑΔΕ να ήταν να πάει να εξετάσει για αποδείξεις, προφανώς τη στιγμή που οι άνθρωποι αυτοί βιώνουν μια καταστροφή πρέπει να δείξουμε την αντίστοιχη κατανόηση» και συνέχισε ο κ. Θεοχάρης λέγοντας:
«Δεν είναι ζήτημα της φοροδιαφυγής, ή τους ελέγχους για ζητήματα εργασίας από το ΣΕΠΕ. Δεν μπορεί τη στιγμή που ο άλλος καταστρέφεται να εξαντλείς την αυστηρότητα σου, ή να στέλνεις τους ελέγχους εκεί πέρα. Αυτά έγιναν και γίνονται όλο το προηγούμενο διάστημα. Θα γίνουν ακόμα περισσότερα το επόμενο διάστημα».
Και αναρωτιέται κανείς: Τι ακριβώς υπόσχεται ο υπουργός; Δεν θα πηγαίνει η ΑΑΔΕ και το ΣΕΠΕ για ελέγχους στην Σαμοθράκη; Έτσι αντιλαμβάνονται τα μέτρα στήριξης στους επαγγελματίες;
Τους καλεί ο κ. Θεοχάρης να παρανομήσουν εις βάρος των "Ρουμάνων τουριστών από την Ρουμανία" που καλούν να πάνε στο νησί και η κυβέρνηση θα κάνει τα στραβά μάτια;
Η φοροδιαφυγή είναι η λύση για να υποκατασταθεί η κρατική ενίσχυση των πληγέντων επιχειρηματιών από τον πολυημέρο αποκλεισμό του νησιού με ευθύνη της κυβέρνησης;
Άλλο ένα πρωτοφανές "τεχνοκρατικό μέτρο" για την ανακούφιση του νησιού… αντίστοιχο με την προσέλκυση «την προσέλκυση Ρουμάνων τουριστών από τη Ρουμανία»!
Kατ. Μπρέγιαννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου