Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Ρεπορτάζ» θαρρείς γραμμένα από το γραφείο Τύπου του υπουργείου Εργασίας-Πέτρος Κατσάκος









https://left.gr/news/eyharistoyme-k-vroytsi

«Καταργείται και κατεβαίνει από το πληροφοριακό σύστημα Εργάνη το μεσαιωνικό πλαίσιο αναφοράς ηλεκτρονικής καταγραφής του φακέλου του εργαζομένου με αναδρομική ισχύ.
Πλέον κανένας εργοδότης δεν θα γράφει γιατί απολύει τον εργαζόμενό του» βγήκε και μας ανακοίνωσε στον ΣΚΑΪ ο κ. Βρούτσης, κάνοντας λόγο για τον τερματισμό του «ηλεκτρονικού φακελώματος» των εργαζομένων. Δεν πρόλαβε ο υπουργός Εργασίας να δημοσιοποιήσει την απόφασή του να ξηλώσει την ειδική αιτιολόγηση των απολύσεων που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε νομοθετήσει, και μια σειρά από πανομοιότυπα δημοσιεύματα στον φιλοκυβερνητικό Τύπο επιχείρησαν να κάνουν το μαύρο άσπρο, εμφανίζοντας τον κ. Βρούτση ως τον υπουργό που ήρθε να προστατεύσει τους εργαζόμενους από έναν... άθλιο αντεργατικό νόμο του ΣΥΡΙΖΑ.
Ούτε λίγο ούτε πολύ, μια σειρά από έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ στοιχισμένα στην κυβερνητική γραμμή βάλθηκαν να πείσουν τηλεθεατές και αναγνώστες πως μια ρύθμιση που περιλαμβάνεται στον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη ως Οδηγία δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια αντεργατική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ που έφερνε σε δύσκολη θέση τους εργαζόμενους και ευτυχώς που βρέθηκε ένας άξιος υπουργός να την καταργήσει.
Ο βάσιμος λόγος απόλυσης είναι ένα θετικό μέτρο που πάρθηκε, εν έτει 2019, σχεδόν εκατό χρόνια μετά τον νόμο των απολύσεων του 1920. Και είναι ένα θετικό μέτρο προς τα συμφέροντα των εργαζομένων, διότι θέτει αναχώματα στην εργοδοτική αυθαιρεσία.
Η κατάργησή του, μαζί με την κατάργηση της κοινής και αλληλέγγυας ευθύνης του επιχειρηματία και του εργολάβου του, καθώς και του υπεργολάβου έναντι των εργαζομένων εργολάβου και υπεργολάβου, αποτελεί νομιμοποίηση και κανονικοποίηση της εκδικητικής και αντεργατικής συμπεριφοράς των εργοδοτών.
Ένα μέτρο που θέσπισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με αποκλειστικό σκοπό την ελάχιστη προστασία του εργαζομένου από την εργοδοτική ασυδοσία, αυτό του βάσιμου λόγου, αποτελεί παρελθόν, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολο τον εργασιακό βίο για τον κόσμο της εργασίας και την ίδια ώρα ένα μιντιακό καρτέλ, βαφτίζοντας το κρέας ψάρι, πανηγυρίζει την κατάργηση της δήθεν αντεργατικής νομοθεσίας με το ηλεκτρονικό φακέλωμα.
«Ρεπορτάζ» θαρρείς γραμμένα από το γραφείο Τύπου του υπουργείου Εργασίας, εκτός από την διαστρέβλωση της πραγματικότητας, φροντίζουν να εξαφανίσουν την ντροπιαστική τροπολογία Βρούτση που αφορά την ευθύνη αναθέτοντος εργολάβου και υπεργολάβου έναντι των εργαζομένων, ακόμη ένα ρουσφέτι της κυβέρνησης, που ουσιαστικά απαλλάσσει τον εργολάβο από οποιαδήποτε υποχρέωση όταν ο υπεργολάβος αφήνει απλήρωτους και ανασφάλιστους τους εργαζόμενούς του.
Αλλά αυτά είναι για να περνάνε στα ψιλά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου