Σάββατο 20 Ιουλίου 2019

Ουπς κάτι πάει στραβά... και δεν είναι ο γιαλός :(


 
 
 
 


 H τοποθέτηση του Κωνσταντίνου Τσουβάλα στη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ενώ προηγουμένως η ΝΔ τον διέσυρε για τη διαχείριση της πυρκαγιάς στο Μάτι, δεν έχει μόνο πολιτικές αλλά και μιντιακές παρενέργειες αφού πιστοποίησε την καθεστωτική αντίληψη της ΝΔ για την ενημέρωση.


Είναι αλήθεια πως η κριτική για την τοποθέτηση του Κωνσταντίνου Τσουβάλα από μίντια του ομίλου Μαρινάκη ήταν απρόσμενη, αν και θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητη.
 Το βίντεο με τις παλινωδίες Μητσοτάκη, που πριν από ένα χρόνο ζητούσε την παραίτηση Τσουβάλα, αναρτήθηκε στο in.gr, ενώ "Τα ΝΕΑ" είχαν πρωτοσέλιδη αναφορά στην υπόθεση.
 Η κυβέρνηση δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια, καθώς η κριτική και ιδιαίτερα από "γαλάζια" μίντια κρίνεται ως "απαράδεκτη". 
Ο διευθυντής σύνταξης του in.gr, καλεσμένος σε εκπομπή του καναλιού του Μαρινάκη "One Channel", ανέφερε μάλιστα πως υπήρξαν εντολές από το Μαξίμου να "θαφτεί" το θέμα, ενώ οι δημοσιογράφοι σχολίασαν αρνητικά αυτή τη στάση, προτάσσοντας την "αδέσμευτη δημοσιογραφία". 
Όμως μέσα σε λίγες ώρες η "εντολή" Μαξίμου έγινε πράξη... Η εκπομπή εξαφανίστηκε μαζί με δημοσιεύματα και βίντεο από το in.gr. Όλα σβήστηκαν σαν να μην υπήρχαν ποτέ, όπως και οι αντιδράσεις των δημοσιογράφων. 
Είναι τέτοια η καθεστωτική αντίληψη της κυβέρνησης Μητσοτάκη ώστε στα ΜΜΕ που ελέγχονται από το Μαξίμου, δημόσια και ιδιωτικά, απαγορεύεται ακόμη και ένα αυτονόητο σχόλιο για μια κραυγαλέα υποκρισία. 
Θέτοντας υπό τον έλεγχο του Μαξίμου το Αθηναϊκό Πρακτορείο και την ΕΡΤ, και με τους καναλάρχες να έχουν δηλώσει απροκάλυπτα τη στάση τους, το κόμμα που κατηγορούσε την προηγούμενη κυβέρνηση ως "Μαδούρους" έχει δημιουργήσει συνθήκες Βόρειας Κορέας στην ενημέρωση.
 Eπίσημα τηλεγραφήματα λογοκρίνονται, δηλώσεις ξένων πρωθυπουργών και αξιωματούχων αποκρύπτονται, ενώ όταν δημοσιεύματα ενοχλήσουν το Μαξίμου, τότε αυτά εξαφανίζονται απροκάλυπτα.
 Σε λίγο θα καταλάβουν οι δημοσιογράφοι πως δεν θα πρέπει καν να τα γράφουν ή να τα λένε. 
Μην τους βάζουν και σε κόπο. Κατά τα άλλα κάποιοι μιλούσαν για "χούντα" ΣΥΡΙΖΑ και έλεγχο των ΜΜΕ. Όντως κάτι πάει στραβά.. και δεν είναι ο γιαλός!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου