Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

Μέρες αυταρχισμού και φαιδρότητας Είναι αναγκαίο να βρούμε όλοι τον βηματισμό μας και να πορευτούμε σύμφωνα με τα νέα δεδομένα









 


Σχεδόν δύο εβδομάδες έχουν περάσει από την μέρα των εθνικών εκλογών και μοιάζει σαν να πέρασε περισσότερος χρόνος. Οι νέοι και πανέτοιμοι κυβερνώντες - “ιδιοκτήτες” της χώρας, περιμένοντας τέσσερα χρόνια στην αίθουσα αναμονής αλλά με τα χαρτοφυλάκια στο χέρι, σχεδίαζαν και μελετούσαν τις πρώτες μέρες τους στην εξουσία έτσι ώστε να φανούν σοβαροί, με σχέδιο και πρόγραμμα για το καλό της χώρας, που υπέστη τα «πάνδεινα» από τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Ξέρουν καλά, όπως και όλοι οι πολίτες, ότι για πρώτη φορά κυβέρνηση άφησε γεμάτα ταμεία και μάλιστα σε περίοδο όπως αυτή που διανύσαμε. Έτσι, μην μπορώντας να πουλήσουν το εύκολο, που θα τους βόλευε, «διαλύσατε την οικονομία», έχουν ξεκινήσει ένα καθημερινό ξεκατίνιασμα με τσιγαρίλες, κατσαρίδες, μπαταρίες, κλειδιά... Γελοιότητες που αποδεικνύουν ακόμα περισσότερο πόσο επικίνδυνοι πολιτικά είναι και τι χρησιμοποιούν για να δημιουργούν εντυπώσεις.
Αυτό που καταφέρνουν είναι να ευτελίζουν τη χώρα, τις προσπάθειες του λαού, όσα υπέστη στην πολυετή κρίση και συγχρόνως τις προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης που μας έβγαλαν από τα Μνημόνια τα οποία έφεραν οι δικές τους κυβερνήσεις. Αυτά όμως πρέπει να ξεχαστούν· τώρα έχουμε άλλα ήθη και άλλους νοικοκυραίους: τους καθαρούς, που αερίζουν και ψεκάζουν ολημερίς· αυτά πρέπει να μας νοιάζουν.
Εκτός βέβαια από το αδιαμφισβήτητο νοικοκυριό, προβάλλουν και τη φοβερή εργατικότητα - ενεργητικότητα από τα ξημερώματα μέχρι τα μεσάνυκτα, που συνοδεύεται με αυθόρμητες επισκέψεις σε δημόσιους φορείς. Έτσι, για να μην ξεχνιούνται οι εργαζόμενοι και να γνωρίζουν ότι παρακολουθούνται και ελέγχονται ανά πάσα στιγμή. Δείγματα αυταρχισμού και επιβολής από τις πρώτες μέρες...
Αυτά, βέβαια, φάνηκαν και με μια σειρά ενεργειών σε επίπεδο υπουργείων καθώς και με μεταφορές αρμοδιοτήτων, όπως επίσης και από πολλά άλλα τα οποία δρομολογούνται. Πάντα, βέβαια, στο όνομα της εντολής που ζήτησαν και πήραν. Κινήσεις συμβολισμού και αποστολής μηνυμάτων σε ακροδεξιούς ψηφοφόρους, δυστυχώς με ευρύτερη αποδοχή. Ευθεία επιθετική πολιτική σε όλους τους τομείς δικαιωμάτων.
Κάπως έτσι οι φουριόζοι και «ξελιγωμένοι» για εξουσία θα πορευτούν. Από την άλλη, σιγά-σιγά είναι αναγκαίο να βρούμε όλοι τον βηματισμό μας και να πορευτούμε σύμφωνα με τα νέα δεδομένα. Είναι σίγουρο ότι έχουμε πολλή δουλειά.
* Η Ευαγγελία Μανιτσούδη είναι εκπαιδευτικός, μέλος Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου