Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Top 10 media










 
 
ε







Δημήτρης Κανελλόπουλος  

Επανέρχομαι στο δημοσίευμα του in.gr για την «Εφ.Συν.».

 Τους καταλαβαίνω λίγο όσους γράφουν για την εφημερίδα μας. 
Μία ότι έχουμε κρυφούς χρηματοδότες, μία ότι παίρνουμε πολιτική γραμμή από κάπου, μία δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. 
Μία εβδομάδα μόνο να έρθουν να κάτσουν στα γραφεία μας και θα συνειδητοποιήσουν από μόνοι τους πόσο ανοησίες είναι όλα αυτά. Είναι φύσει αδύνατον να καταλάβουν πώς δουλεύει η «Εφ.Συν.» που αποτελεί ένα πρωτόγνωρο δημοσιογραφικό εγχείρημα... 

 ◢ Σε εγρήγορση βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Νίκος Υποφάντης. Αιτία, το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών» σχετικά με τις κακουργηματικές διώξεις σε βάρος του Γ. Πάσχα, εν ενεργεία υψηλόβαθμου στελέχους της Τραπέζης της Ελλάδος, για τα 800 χιλιάδες ευρώ δάνειο που πήρε. 
Σε αναβρασμό ο καλός συνάδελφος, μια και στα δάνεια είναι ειδικός: τέσσερις μέρες τώρα ξεροσταλιάζει μπροστά σε ένα ΑΤΜ, κάνοντας ρεπορτάζ την προσπάθειά του να βγάλει με την κάρτα του και αυτός 800 χιλ. ευρώ.

◢ Και μια και λέμε για το iefimerida.gr., σημείωσε προχθές μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία. 

Το ρεπορτάζ του έλεγε «Σόλο έξοδος για την Περιστέρα Μπαζιάνα -Σε διάλεξη αρχιτεκτονικής, ανανεωμένη και μοδάτη [εικόνες]» και παρουσίαζε αυτές τις εικόνες, όντως - έστω και αν ήταν κομμένες άτσαλα. 

Τελικά αποδείχθηκε πως οι φωτογραφίες δεν προέρχονταν από κάποια σόλο έξοδο αλλά από την εκδήλωση στο ΚΠΙ Σταύρος Νιάρχος με τον Εβο Μοράλες. Είναι έτοιμοι να τους δώσουν το βραβείο Πούλιτζερ αλλά δεν μπορούν να βρουν το ρεπορτάζ, αφού το iefimerida.gr μόλις κατάλαβε την γκάφα το εξαφάνισε. 

 ◢ «Προβάδισμα για τρεις από τις τελευταίες οκτώ θέσεις στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας φέρονται πλέον να έχουν η νυν ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη, η παρουσιάστρια Βίκυ Φλέσσα και η δημοσιογράφος Εμη Λιβανίου», έγραψε το Protagon.gr το οποίο, σημειωτέον, δεν είναι σατιρικό site.


◢ «Φαίνεται ότι ο Κωστάκης ο Μπαξεβάνης χάνει την ψυχραιμία του και γράφει αγυρτείες, νομίζοντας ότι αποκαλύπτει τα απόκρυφα μυστικά του iefimerida.

 Ενώ, στην πραγματικότητα, πουλάει φούμαρα και στα δικαστήρια που θα τον πάμε θα δει τα δικά μας απόκρυφα, θα τα κάνει όλα γαργάρα και θα κάνουμε όλοι εδώ στο iefimerida διακοπές το καλοκαίρι με τα λεφτά που θα του πάρουμε». 

 Αυτά έγραφε ο Χρήστος Ράπτης, ιδιοκτήτης του site iefimerida.gr.
Και όντως πήγαν στα δικαστήρια.
Αλλά μάλλον θα κάνει διακοπές ο Κώστας Βαξεβανης και οι εργαζόμενοι του Documento, αφού το δικαστήριο αποφάσισε ο Ράπτης να πληρώσει 15 χιλ. ευρώ στον Βαξεβάνη και όχι το αντίθετο.

◢ Ευφυής κίνηση από την ΠΟΕΔΗΝ:
 εισέβαλε την Πέμπτη το πρωί και στα δύο υπουργεία, Εσωτερικών και Εργασίας, μηδενίζοντας έτσι την πιθανότητα του λάθους... 

 ◢ Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ), μια μη κυβερνητική οργάνωση εθελοντικού χαρακτήρα για την προαγωγή των δικαιωμάτων και ελευθεριών των τρανς, φυλοδιαφορετικών ανθρώπων, κατήγγειλε την εκπομπή «Ευτυχείτε» του Open TV που παρουσιάζει η Κατερίνα Καινούργιου. 
Η γνωστή (;) παρουσιάστρια αναφέρθηκε σε Αμερικανίδα τρανς γυναίκα που επισκέφτηκε τη χώρα μας, μιλώντας για αυτήν στο αντρικό γένος. Το σωματείο «καταγγέλλει τον συνεχή κακοποιητικό λόγο κατά των τρανς ανθρώπων, και ιδιαίτερα την προσφώνηση σε λάθος γένος (misgendering) στα μέσα ενημέρωσης στη χώρα μας». 
Για την Κατερίνα Καινούργιου μιλάμε βέβαια... 

 ◢ Από το twitter: «Η οικογένεια Κόκκαλη, η μόνη οικογένεια που αγάπησε, υπηρέτησε πιστά τη μεγάλη ιδέα του Ολυμπιακού μας. Ο Πέτρος Κόκκαλης δεν άντεξε το διεφθαρμένο σκοτεινό εγκληματικό παρακρατικό σύστημα του υπόδικου Μαρινακη. Ανεξάρτητος και απελευθερωμένος θα μπορέσει πλέον να προσφέρει». Επος. 

 ◢ Ηρθε η ώρα να σας αποκαλύψουμε έναν ακόμα χρηματοδότη της «Εφημερίδας των Συντακτών». Είναι ο Σωκράτης Κόκκαλης. Μας ανακάλυψε, ρε γαμώτο, το in.gr, η ναυαρχίδα των sites του ομίλου media του Βαγγέλη-αδικημένου ήρωα της Επανάστασης του ’21-Μαρινάκη. 

Δείτε τι έγραψε: «Και γιατί υπάρχουν και τα ΜΜΕ… Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται ολιγάρχες διατεθειμένους να γίνουν χορηγοί των φιλικών του ΜΜΕ, και ο Κόκκαλης θα μπορούσε να συνεισφέρει σε αυτό. Πώς αλλιώς να εξηγήσουμε τις πληροφορίες ότι ο Πέτρος Κόκκαλης συναντήθηκε με τον Νίκο Παππά αλλά και τον Τάσο Παππά της “Εφημερίδας των Συντακτών”;». 

 Το γεγονός ότι σήμερα έχουμε συνέντευξη του Πέτρου Κόκκαλη στην εφημερίδα μας και ο Τάσος είναι υπεύθυνος του φύλου του Σαββατοκύριακου αποτελεί, όπως καταλαβαίνετε, διαβολική σύμπτωση. 
Αποκαλύπτουμε δε πως η συνάντηση έγινε (όχι σε γιάφκα) σε γνωστό ουζερί της Νέας Σμύρνης και ο λογαριασμός ήταν 50 ευρώ.
 Δεν τον πλήρωσε ο Κόκκαλης. 
 Υπενθυμίζουμε πως πριν από τον Κόκκαλη, χρηματοδότης της εφημερίδας μας ήταν και η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, τότε που ο γιος της αρθρογραφούσε εδώ με ψευδώνυμο.
 Είμαστε μια πλούσια εφημερίδα με μεγιστάνες χρηματοδότες.

◢ Πόσα θέλουν για να μας τρελάνουν στη Νέα Δημοκρατία
; Εβγαλε non paper λοιπόν το κόμμα και μας αποκάλυψε ότι το Kontra Channel του Ανδρέα Κουρή ανήκει στην οικογένεια Κόκκαλη! 

«Πόσο μάλλον όταν κανάλι της οικογένειας Κόκκαλη, το “Κόντρα Τσάνελ”, στηρίζει απροσχημάτιστα τον ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο, προφανώς, της… μάχης κατά της διαπλοκής», έγραψαν. Ξέρουν κάτι παραπάνω εκεί στη Ν.Δ. ή πρόκειται για μία ακόμα επιτυχία του επικοινωνιακού επιτελείου τους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου