Κυριακή, 17 Μαρτίου 2019

Νέα Ζηλανδία: Σύζυγος θύματος συγχωρεί τον μακελάρη-«Το καλύτερο είναι η συγχώρεση, η γενναιοδωρία, η αγάπη & η τρυφερότητα…». Η σύζυγός του βοηθούσε τους πιστούς να βγουν από το τέμενος. Οδήγησε πολλά παιδιά & γυναίκες στην ασφάλεια. «…Ήταν πολύ απασχολημένη να σώζει τις ζωές άλλων για να ασχοληθεί με τον εαυτό της».
 


Ενας άνδρας η σύζυγός του οποίου σκοτώθηκε σε ένα από τα τζαμιά του Κράισττσερτς της Νέας Ζηλανδίας την ώρα που βοηθούσε πιστούς να γλιτώσουν από τα πυρά του Μπρέντον Τάραντ δήλωσε σήμερα ότι συγχωρεί τον δράστη του μακελειού που σκότωσε την Παρασκευή τουλάχιστον 50 ανθρώπους.
O Φάριντ Άχμαντ απάντησε «φυσικά» στην ερώτηση, αν συγχωρεί τον μακελάρη. 
«Το καλύτερο είναι η συγχώρεση, η γενναιοδωρία, η αγάπη και η τρυφερότητα, το να έχει κανείς θετική στάση».
 Όταν ξεκίνησε το μακελειό η σύζυγός του, η Χούσνα Άχμαντ 44 ετών, βοηθούσε τους πιστούς να βγουν από το τέμενος, όπως είπαν αυτόπτες μάρτυρες στον Φάριντ. 

«Φώναζε: “ελάτε εδώ, βιαστείτε” και οδήγησε πολλά παιδιά και γυναίκες στην ασφάλεια, σε ένα κήπο», εξήγησε.


«Στη συνέχεια επέστρεψε για να δει τι κάνω, διότι είμαι καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο και, την ώρα που πλησίαζε στην πόρτα, σκοτώθηκε. Ήταν πολύ απασχολημένη να σώζει τις ζωές άλλων για να ασχοληθεί με τον εαυτό της», συνέχισε ο 59χρονος άνδρας.
Ο ίδιος δεν βρήκε τη σύζυγό του όταν έφυγε από το τέμενος και έμαθε για τον θάνατό της αφού είδε τη φωτογραφία της στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου