Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η δήλωσή του “τι τον νοιάζει τον 17χρονο η δολοφονία του Λαμπράκη”Από Π. Καρβουνόπουλος




 
 

 











Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται ο πρόεδρος της ΝΔ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ:
«τι τον νοιάζει τον 17χρονο αν έγινε το 1963 η δολοφονία του Λαμπράκη».
Μ΄ αυτή τη λογική, γιατί να τον νοιάζει η ιστορία γενικώς; 
Γιατί να μάθουν τα παιδιά μας πως  και γιατί φθάσαμε στη Μικρασιατική Καταστροφή; Ποιοι και γιατί επέτρεψαν στη νικήτρια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου Ελλάδα να μπει σε εμφύλιο πόλεμο; Τι να τον νοιάζει τον 17χρονο ,γιατί έγινε χούντα το 1967 στην Ελλάδα ,η οποία και οδήγησε στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο;
Αναφερθήκαμε στα πιο πρόσφατα γνωστά ιστορικά γεγονότα. Γνωστά; Ας κρατήσουμε μια επιφύλαξη, γιατί θα ΄χετε συναντήσει κι εσείς 17χρνους, αλλά και μικρότερους και μεγαλύτερους, που μπερδεύουν το ΟΧΙ του 1940 και την Επανάσταση του 1821. 
Τους ρωτάς τι εορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου και σου απαντούν την “διώξαμε τους Τούρκους”!
Η παράδοξη άποψη που θέλει την ιστορία και τη στοιχειώδη γνώση της από τα παιδιά μας δεν είναι νέα, ούτε ανήκει αποκλειστικά στον κ.Μητσοτάκη. 
Τις εποχές που “δέναμε τα σκυλιά με τα λουκάνικα” και που οι “γιάπηδες” ήταν πολύ “must” ,τέτοιες απόψεις ακούγονταν πολύ συχνά. Τότε που όλοι έπαιζαν χρηματιστήριο και πίστευαν ότι το Α και το Ω για έναν άνθρωπο ήταν πως θα κερδίσει χρήματα χωρίς να παράγει τίποτα!
Σ΄ αυτή τη παραδοξότητα ότι είναι περίπου “χαμένος χρόνος να μελετάς την ιστορία” στηρίχθηκε και το μύθευμα της “ελληνοτουρκικής φιλίας”, το οποίο πολύ ακριβά πληρώνουμε σήμερα.
Γι΄ αυτό λοιπόν όλα όσα έγιναν στην ιστορία μας πρέπει να ενδιαφέρουν τους 17χρονους. Τα συμπεράσματα που θα βγάλουν  από τη γνώση της πιθανόν να είναι διαφορετικά για τον καθένα. Αλλά το ζητούμενο είναι να γνωρίζουν τα γεγονότα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου