Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Γιατί το ΚΚΕ βοηθάει τις δυνάμεις της παλινόρθωσης;





Η κλιμάκωση της επιθετικότητας του ΚΚΕ κατά της κυβέρνησης προκαλεί πλήθος ερωτημάτων. Πώς ένα κόμμα με τουλάχιστον σοβαρό πολιτικό ήθος και αξιοπρέπεια κατρακυλά τόσο χαμηλά, προσφέροντας χείρα βοηθείας στις δυνάμεις της παλινόρθωσης για να ρίξουν την κυβέρνηση και να αναλάβουν πάλι την εξουσία; Εκείνη την εξουσία που είχαν σαράντα τόσα χρόνια, μέχρι που το καθεστώς κλεπτοκρατίας που είχαν εγκαταστήσει οδήγησε στη χρεοκοπία και εκδιώχθηκαν με την ψήφο του λαού.
ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ του κόμματος επιχειρούν πλέον να κάνουν αντισυγκεντρώσεις και βίαιες εισβολές μέσα στα υπουργεία. Και αν τραυματιστεί κανείς διαδηλωτής τους; Τόσο το καλύτερο, αφού μια φωτογραφία με ματωμένο πρόσωπο σίγουρα θα παιχτεί στα δελτία ειδήσεων των στρατευμένα υπέρ του Μητσοτάκη ΜΜΕ. Στόχος, ο λαός να αγανακτήσει με τον Τσίπρα και να ψηφίσει Κυριάκο, Φώφη και Σταύρο, καθόσον το κόμμα δεν έχει αυταπάτες και στο ρεπερτόριό του δεν περιλαμβάνεται ο δημοκρατικός δρόμος προς την εξουσία.
Ο ΕΚΧΥΔΑΪΣΜΟΣ του πολιτικού λόγου συμπυκνώνεται στη δήλωση του Δ. Κουτσούμπα, σε συνέντευξή του στα "Νέα", όπου είπε: “Ο Τσίπρας εξελίσσεται σε μεγάλο πολιτικό απατεώνα”! Το νέο ύφος φαίνεται στα πανό και στους τείχους, όπου οι οπαδοί του ΚΚΕ γράφουν “Κάτω τα ξερά σας από την απεργία”. Το 'κάτω τα χέρια' δεν είναι, όπως φαίνεται, αρκετά επαναστατικό για τους κληρονόμους ενός κόμματος που φιλοξένησε μεγάλες μορφές της πολιτικής, των γραμμάτων και των τεχνών.
ΤΟ ΜΕΤΑ Φλωράκη ΚΚΕ είναι πλέον το μοναδικό κομμουνιστικό κόμμα στην Ε.Ε. από τα τρία που υπάρχουν όλα κι όλα (Κ.Κ. Πορτογαλίας και Κ.Κ. Γαλλίας), που πιστεύει ότι μόνο του, στη σημερινή διεθνή συγκυρία, χωρίς απολύτως κανέναν σύμμαχο, μπορεί να καταλάβει με επανάσταση την εξουσία εγκαθιδρύοντας τη δικτατορία του προλεταριάτου. Και μετά; Μετά, όλα τα άλυτα προβλήματά μας θα λυθούν. Γι' αυτό και αποκήρυξαν το Κ.Κ. Πορτογαλίας, το οποίο μαζί με τη ριζοσπαστική Αριστερά του Μπλόκο στήριξαν την κυβέρνηση των σοσιαλιστών για να βγάλουν τον λαό από τη λιτότητα και την ύφεση.
ΔΙΟΤΙ αυτό ακριβώς φοβούνται, να μη χάσουν την πελατεία τους. Διότι αν ο λαός δει ότι ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων φέρνει πρόοδο και ευημερία, το σημερινό ΚΚΕ θα μείνει χωρίς ακροατήριο, ως μια φανατική, θρησκευτικού χαρακτήρα σέχτα, η οποία στηρίζεται στο μεσαιωνικό δόγμα “πίστευε και μη ερεύνα”. Και όσοι έχουν διαφορετική γνώμη θα αποκηρύσσονται και θα υβρίζονται ως επικίνδυνοι αιρετικοί, η θέση των οποίων είναι στην πυρά! Και στο ερώτημα, αν ανατρέψουν την κυβέρνηση, τι θα τη διαδεχτεί, πάνε πάσο!

dchristou52@gmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου