Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Χρήσιμες διευκρινίσεις
















































































Dimitris Tsirkas


Ο Μπογδάνος δεν έκανε κάποια γενική αναφορά για τις σχέσεις της Αριστεράς με το ένοπλο (τρομοκρατία), όπως ισχυρίζονται πολλοί. 

Εκστόμισε κάτι πολύ πιο σαφές και συγκεκριμένο, ότι οι δράστες της βομβιστικής επίθεσης σε βάρος του Παπαδήμου είναι πρώην σύντροφοι του πρωθυπουργού. 

Ο πρωθυπουργός δηλαδή όχι μόνο ξέρει ποιοι είναι αλλά έχει συνεργαστεί μαζί τους και τώρα τους καλύπτει αφού δεν τους έχει ονοματίσει για να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

 Αυτό δεν είναι διατύπωση πολιτικής γνώμης, είναι κατάφωρη συκοφαντική δυσφήμιση και παραβίαση κάθε δημοσιογραφικής δεοντολογίας. 

Οπότε όχι, ο Μποδάνος δεν είναι θύμα λογοκρισίας, ο ΣΚΑΙ δεν έλυσε τη συνεργασία μαζί του επειδή ήθελε να τον φιμώσει κατόπιν πολιτικών πιέσεων αλλά για να προστατεύσει τα συμφέροντα του από πιθανή μήνυση και αγωγή και να υπερασπιστεί ίσως, τα ελάχιστα ψήγματα αξιοπιστίας που του έχουν απομείνει. 

Βέβαια ο συγκεκριμένος σταθμός και πολλοί από τους μεγαλοδημοσιογράφους του μας έχουν συνηθίσει σε ψευδείς, συκοφαντικές και εμφυλιοπολεμικές δηλώσεις. 

Το γιατί οι ιδιοκτήτες του επέλεξαν τώρα και με αυτή την αφορμή να διώξουν τον εν λόγω υπάλληλό τους, είναι δικό τους θέμα. 
Ούτε ένας απλός εργαζόμενος ήταν ο Μπογδάνος, που τώρα έχασε τη δουλειά του και αξίζει τη συμπάθεια μας. 

Το δημοσιογραφικό επάγγελμα δεν είναι ένα επάγγελμα όπως όλα τα άλλα και όσοι το εξασκούν δεν είναι απλοί εργαζόμενοι μόνο και μόνο επειδή έχουν εξαρτημένη σχέση εργασίας. 

Αν ήταν έτσι τότε όλοι, από τους συμβασιούχους οδοκαθαριστές μέχρι τα μισθωτά διευθυντικά στελέχη των πολυεθνικών, θα ήταν εργαζόμενοι που μοιράζονται πάνω κάτω τα ίδια ταξικά συμφέροντα. 

Η ταξική φύση της δημοσιογραφίας και των ΜΜΕ προσδιορίζεται από την πολιτική και ιδεολογική της λειτουργία. Από το γεγονός ότι είναι κρίσιμος ιδεολογικός μηχανισμός (του κράτους) επιφορτισμένος με την κομβική λειτουργία της διάχυσης και αναπαραγωγής της κυρίαρχης (ταξικής) ιδεολογίας. 

Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μεγαλοδημοσιογράφους και κορυφαία ιδιωτικά κανάλια, σε μία μάλιστα, συγκυρία έντονης ταξικής πόλωσης 
Ο ΣΚΑΙ είναι στην πρώτη γραμμή της πολιτικής και κοινωνικής αντίδρασης απέναντι σε κάθε λαϊκό και εργατικό δικαίωμα. 
Και ο Μπογδάνος δεν είναι ένας απολυμένος εργαζόμενος που χρήζει αλληλεγγύης. 
Είναι το "σκυλί" των αφεντικών που λόγω και έργω στέκεται ξεκάθαρα και πολεμικά απέναντι στους εργαζόμενους. 

Και τα αφεντικά πάντα θα φροντίζουν να ρίχνουν ένα κόκαλο στα πιο πιστά "σκυλιά" τους. 
Φυλάξτε λοιπόν τα δάκρυά σας, δεν πρόκειται να τον δείτε σύντομα στην ουρά του ΟΑΕΔ, ούτε στα συσσίτια της εκκλησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου