Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Σάστισμα για τους #Παραιτηθείτε: Γιατί δε μαζεύτηκε κόσμος σε μια συγκέντρωση που ζητούσε περισσότερη λιτότητα;






Δεν είμαστε σίγουροι… Ίσως γιατί 8 χρόνια μνημόνια, μπορεί και να είναι αρκετά;
Με δέος παρακολουθούμε σήμερα, τα απόνερα της εκκωφαντικής απουσία των φετινών «Παραιτηθείτε» που φαίνεται πως τελικά παραιτήθηκαν. Ενός ακομμάτιστου δηλαδή event, που διοργανώνεται με τη βοήθεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και επικαλείται την κοινή λογική και την αριστεία, έχοντας στις πρώτες του γραμμές τον Ισκάρ Αζίφ και τον Τσουκαλαδάκη.
Η φετινή συγκέντρωση, πλαισιώθηκε όχι μόνο από γνήσια αδιαφορία, αλλά και από πολιτικά αιτήματα, τα οποία θύμιζαν το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και η πλειοψηφία των οποίων έχουν ήδη εκπληρωθεί από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Όπως διαβάζουμε σε ανακοίνωση που εξέδωσαν στον κύριο χώρο οργάνωσης, δράσης και πάλης, δηλαδή το facebook, οι διοργανωτές των «Παραιτηθείτε» ζητούσαν μερικά πολύ συγκεκριμένα πράγματα από την κυβέρνηση, όπως τα παρακάτω:
Να σταματήσουμε να πηγαίνουμε τόσο κόντρα στην Ευρώπη (απλά λολ):
Ζητάμε επιτέλους σοβαρή συνεννόηση χωρίς προβοκατόρικη δήθεν εχθρική συμπεριφορά απέναντι στην υπόλοιπη Ευρώπη για το κοινό τους στο εσωτερικό
Να σταματήσουμε να τους λέμε υποτακτικούς των αφεντικών:
Λέμε » Όχι » στην δημιουργία ψεύτικων εχθρών στο εξωτερικό και στο εσωτερικό της χώρας.
και φυσικά, τι άλλο;  Να πεινάσουμε:
Ζητάμε δραστικές περικοπές δαπανών παντού, να μπει ένα τέλος στο σπάταλο κράτος, με ουσιαστική αξιολόγηση στον Δημόσιο Τομέα και με απομάκρυνση τυχόν αργόμισθων και ατόμων που διορίστηκαν με πλαστά πτυχία ή εντελώς ελλιπή προσόντα.
Αυτά τα πολύ συγκεκριμένα αιτήματα λοιπόν, κατάφεραν να συγκεντρώσουν έναν απροσδιόριστο αριθμό ατόμων στην πλατεία Συντάγματος, ο οποίος είναι δύσκολο να καταμετρηθεί λόγω των περαστικών που περνάνε ούτως η άλλως από το σημείο. Η εικόνα όμως της συγκέντρωσης την ώρα της επίσημης έναρξης, ήταν κάπως έτσι:
και δύο ώρες μετά, κάπως έτσι:
Και έτσι φτάνουμε στο σημερινό απολογισμό. Με τον Άδωνι Γεωργιάδη, να παρηγορεί ονλάιν την ακομμάτιστη συγκέντρωση που πήγε τόσο στράφι,

το σάιτ του Σταύρου Θεοδωράκη να κάνει την αυτοκριτική του

και τον Ισκάρ Αζίφ να γράφει ένα σεντόνι δικαιολόγησης της κατάστασης. Ένα κείμενο δηλαδή τόσο αξιολάτρευτο, που είπαμε να το χρησιμοποιήσουμε και παρακάτω για να δώσουμε μια εικόνα της χτεσινής συγκέντρωσης. Το κείμενο μπορείτε να το βρείτε αυτούσιο εδώ, αλλά αν θέλετε μπορείτε να το διαβάσετε και στη συνέχεια εικονογραφημένο από εμάς. Καλή διασκέδαση.
Ανάρτηση για τον Πόνο του Συριζαίου
Όποιος μιλάει με συγκεκριμένα νούμερα (π.χ. για ‘μόνο’ 5-6,000 άτομα, που και αυτά πολλά, πάρα πολλά είναι βέβαια) για χτες στο #Παραιτηθείτε στο Σύνταγμα, χωρίς να ήταν για πολλές ώρες (ή καθόλου) ώστε να καταλάβει συνολικά τι ακριβώς έγινε από τις 19:00 μέχρι τις 23:00 εκεί, είναι απλά εντελώς άσχετος για την κατάσταση στην Κοινωνία μας και λογικό, γιατί ακόμα δεν είναι εύκολο να κατανοήσει κάποιος αυτό το νέο μη-‘Αριστερό’ είδος μαζικής συγκέντρωσης που γέννησαν ξαφνικά τα 8 χρόνια Κρίσης και ειδικά εδώ στην Ελλάδα.
Η Πλατεία πάλι γέμισε πλήρως,
η κυκλοφορία των αυτοκινήτων σταμάτησε εντελώς από το (τεράστιο) πλήθος

και η ροή του κόσμου από άτομα τα οποία ήρθαν έστω για 5-10 λεπτά από τις 18:30 μέχρι τις 22:30 ήταν πολύ, πολύ, πολύ μεγαλύτερη ακόμα και από πέρυσι. Θα εξηγήσω αργότερα δημοσίως με στοιχεία, φωτογραφίες και βίντεο αναλυτικά τι εννοώ. Υπάρχει κόσμος που πλέον έχει διάθεση να στρέψει το βλέμμα του στον Καθαρό Λόγο.
(όχι μόνο τον δικό μας, αλλά συνολικά) και ήδη εκατοντάδες μηνύματα προς εμάς από άτομα που θέλουν πλέον να βοηθήσουν ενεργά και οικονομικά στις επόμενες κινήσεις (ναί, θα υπάρξουν και άλλες, πολλές). Οι συμπολίτες μας οι οποίοι βρέθηκαν εκεί χθες, ήταν στην πλειοψηφία τους άτομα του μόχθου

ή εξαθλιωμένοι επαγγελματίες που δεν έχουν συνηθίσει να βαράνε πληρωμένα κομματικά ‘αριστερά’ 8ωρα σε συγκεντρώσεις από τα 15 τους χρόνια.

Αλλά φρόντισαν και ήρθαν έστω και για λίγα μόνο λεπτά (αυτό ακριβώς θέλαμε!), μερικοί μάλιστα για πρώτη φορά στη ζωή τους σε ανοιχτή, εντελώς ακομμάτιστη συγκέντρωση



(με αστεία μικρό μπάτζετ, καθαρά από τις τσέπες των συνδιοργανωτών).


Στα διάφορα μη-διοριζοτρόλς γνωστά τυπάκια που για πολλούς και διάφορους γνωστούς λόγους είχαν ετοιμάσει τι σχόλια θα αφήσουν σήμερα από πολύ πριν την συγκέντρωση σε διάφορους Τοίχους, αλλά δεν έχουν ιδέα ή δεν κατάλαβαν πλήρως τι έγινε στο Σύνταγμα χτες, προτείνω να αρχίσουν να μαζεύονται σιγά-σιγά γιατί θα αρχίσουν τα ξεβρακώματα απόψε από εμένα με τα αληθινά ντοκουμέντα (και όχι από τα… ‘Ντοκουμέντα’ από 2μιση ώρες πρίν ή μετά την επίσημη έναρξη της συγκέντρωσης των ‘Βαξεβάνιδων’). 

Οι ευχαριστίες προς όλους για τον χθεσινό Άθλο θα ακολουθήσουν αργότερα. Και αν πάλι κάποιοι περίμεναν χωρίς κανένα κόμμα

ή κάποιο γελοίο διχαστικό Τσιπροψήφισμα από πίσω, ένα πλήθος αντίστοιχο με τους ‘Αγανακτισμένους’ του 2011, προφανώς τώρα (στο 2017) ζουν σε έναν δικό τους, εντελώς άλλο πολιτικό πλανήτη και μετά να είστε σίγουροι ότι θα μας ‘γκρίνιαζαν’ για τις μούτζες προς την Βουλή, για τα συνθήματα μίσους, τους τραμπουκισμούς και τις κρεμάλες που θα έβλεπε. 

Αν δηλαδή έβλεπε κάποιος τέτοιου όγκου πλήθος, θα σήμαινε ότι οι «Παραιτηθείτε» κάτι κάνουμε εντελώς (μα εντελώς) λάθος και δεν θα είχε κανένα νόημα πλέον να συνεχίσουμε. ΔΕΝ θέλαμε τέτοιου όγκου πλήθος

Διότι μην ξεχνάτε σε τι χώρα ζούμε και τι ψηφίζουν (ακόμα) οι συμπολίτες μας (π.χ. 16% φαίνεται να στηρίζουν ακόμα τους αριστερακροδεξιούς Μπετόστοκους Απατεώνες και κοντά στο 10% τους ακροδεξιούς Εθνικοσοσιαλιστές, ενώ… ‘ρεύμα’ έχει ακόμα και ο Σώρρας). Χθες βρέθηκαν πολλοί, πάρα πολλοί, αλλά κυρίως σοβαροί, καθαροί και ‘κανονικοί’ άνθρωποι,

με προτάσεις και αγωνία στην Πλατεία δίπλα μας. Αγωνιστικούς χαιρετισμούς σε όλους και μη μασάτε καθόλου, είμαστε πλέον και εμείς εδώ. Χθες κοιμήθηκα επιτέλους πρώτη φορά με ελπίδα και χαμόγελο για το μέλλον του τόπου μας. Πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια. Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Καλημέρα σε όλους.

Υ.Γ.: να ενημερώσουμε όποιον τρέξει να μας χαρακτηρίσει συριζαίους, πως ένας από τους λόγους που χλευάζουμε τη συγκέντρωση των παραιτηθείτε, είναι πως ο πολιτικός λόγος των διοργανωτών, ταυτίζεται σχεδόν πλήρως με την πολιτική κυβέρνησης μέχρι τώρα και η μόνη ένσταση βρίσκεται στα πρόσωπα που την υλοποιούν. Καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου