Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Πνίγονται στα... σταγονίδιά τους

















Ένας πολίτης μπορεί άλλοτε να φαντασιώνεται κινδύνους εκεί που δεν υπάρχουν και άλλοτε να κλείνει τα μάτια σε ορατούς και κρίσιμους κινδύνους. 
Το πολύ - πολύ να κάνει κακό στον εαυτό του και στους γύρω του και γενικώς να μείνει σε έναν στενό κύκλο. 
Όταν όμως αυτό το πράττει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τότε υπάρχει μείζον πολιτικό θέμα.
Είκοσι τέσσερις ώρες μετά τις απίστευτα προκλητικές δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη στο “Politico”, η υπόθεση παίρνει νέα διάσταση, αφού αποκαλύπτεται η διπλή πολιτική ανηθικότητα στη Ν.Δ.
Από τη μία ρίχνει χωρίς αιδώ την ευθύνη της βίας συλλήβδην στην Αριστερά, πρακτική που είναι ανιστόρητη και αναληθής, και από την άλλη αθωώνει τη Χρυσή Αυγή, την ώρα που είναι μάλιστα σε εξέλιξη η δίκη της για τη δολοφονία του Π. Φύσσα και για τις δολοφονικές επιθέσεις κατά προσφύγων, πολιτών και συνδικαλιστών.
Δεν ξέρει τα γεγονότα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Φυσικά και τα ξέρει. Κι αν δεν τα γνωρίζει σε βάθος, γιατί μπορεί να είχε ρίξει το βάρος του πολιτικού έργου στην προηγούμενη κυβέρνηση στις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων, θα μπορούσε να ρωτήσει τον τότε πρωθυπουργό και τον νυν κοινοβουλευτικό εκπρόσωπό του, που, ως υπουργός Δικαιοσύνης, θα ήξερε περισσότερα.
Η πολιτική ανηθικότητα του Κ. Μητσοτάκη είναι ότι αθωώνει τους υπόδικους της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής για να αλιεύσει ψηφοφόρους. 
Είναι το άκρον άωτον του λαϊκισμού, αφού, με μοναδικό στόχο την αύξηση της εκλογικής επιρροής του, δίνει άφεση αμαρτιών σε ανθρώπους που δεν έχουν σταματήσει την εγκληματική δράση τους. Η επίθεση στον φοιτητή τον Μάρτιο έγινε λίγα μέτρα μακριά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.
Δυστυχώς τα “σταγονίδια” της Ακροδεξιάς που ενσωματώθηκαν πριν από μερικά χρόνια στη Ν.Δ. κατάφεραν γρήγορα να ενσωματώσουν τη Νέα Δημοκρατία στην Ακροδεξιά.
Ο χαρακτηρισμός «ανφέρ» είναι πολύ μικρός για να αποτυπώσει το μέγεθος του ατοπήματος του Κ. Μητσοτάκη και το λυπηρό είναι ότι κανείς στη Ν.Δ. δεν βγήκε να διαφοροποιηθεί. Μόνο που με τη στάση “σαν να μην υπάρχει η δήλωση του Κ. Μητσοτάκη” το χρεώνεται όλη η Ν.Δ.
Από τη θεωρία της “σοβαρής Χρυσής Αυγής”, στο μέτωπο κατά της κοινωνίας με τους “σοβαρούς ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής”, και από εκεί εν τέλει στην ανερμάτιστη Ν.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου