Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Αλλαγή γραμμής της Ν.Δ. για το χρέος






http://www.efsyn.gr/arthro/thymithike-na-ta-valei-me-toys-daneistes-o-mitsotakis

Σε μια κίνηση που δεν μας έχει συνηθίσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απέδωσε χθες -από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΣΒΒΕ στη Θεσσαλονίκη- ευθύνες και στους δανειστές για το ναυάγιο στο προχθεσινό Eurogroup και αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην ανάγκη ελάφρυνσης του χρέους ευθυγραμμιζόμενος με τον πρωθυπουργό.
Συγκεκριμένα, απαντώντας στον πρόεδρο των βιομηχάνων, Αθανάσιο Σαββάκη, που ζήτησε «να ακούσουμε από εσάς το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση και για το πώς σκέφτεστε τον ρόλο της βιομηχανίας την επόμενη μέρα», ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγκάστηκε να επικρίνει «μαλακά» τους δανειστές για το ότι δεν τήρησαν τις δεσμεύσεις τους του 2012 έναντι της χώρας σε ό,τι αφορά το χρέος.
«Έχω καταστήσει σαφές προς όλους, εντός και εκτός Ελλάδας, ότι η λύση για το χρέος και η ένταξη της χώρας μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης αποτελούν αδιαπραγμάτευτη εθνική προτεραιότητα. Έχουν καταστεί αναγκαία, αλλά όχι ικανή συνθήκη εξόδου της χώρας από την κρίση. Και δεν επιτρέπεται σήμερα στους Ευρωπαίους εταίρους η μειωμένη αξιοπιστία της σημερινής Κυβέρνησης να αποτελεί άλλοθι για να μην τηρούν τις δικές τους δεσμεύσεις. Και αναφέρομαι συγκεκριμένα στη συμφωνία του Νοεμβρίου του 2012, που καθόρισε την ανάγκη να γίνουν επιπρόσθετες παρεμβάσεις στο ελληνικό χρέος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Δυστυχώς για εκείνον, στα 36 λεπτά της ομιλίας του, δεν φάνηκε να πείθει αφού δεν τον χειροκρότησαν ούτε μία φορά, παρά μόνο στο τέλος.  

Εσωκομματικές βολές από τον Δένδια

Την ώρα που ο Κ. Μητσοτάκης απέδιδε ευθύνες και στους δανειστές, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματός του, Νίκος Δένδιας, τον καλούσε να εγκαταλείψει Αδωνη και Σαμαρά και να συνταχθεί με την εκσυγχρονιστική πτέρυγα.
Ειδικότερα, σε μια ομιλία που είχε θέμα τον λαϊκισμό, ο κ. Δένδιας κατέγραψε εμμέσως τη διαφωνία του με το γεγονός ότι η Ν.Δ. ακολουθεί κατά βάση τη γραμμή του Αδωνη Γεωργιάδη, παρουσία του έτερου αντιπροέδρου του κόμματος Κ. Χατζηδάκη, αλλά και άλλων σημαινόντων στελεχών του κόμματος από διάφορες πτέρυγες.
Ζήτησε, μάλιστα, μετ' επιτάσεως τη σύγκρουση με τον λαϊκισμό, απ’ όπου κι αν προέρχεται «όπως και αν μασκαρεύεται, όπου κι αν καταφύγει, ακόμα και μέσα στο ίδιο μας το σπίτι».
Στη συνέχεια, βέβαια, φρόντισε να τηρήσει τις εσωκομματικές ισορροπίες λέγοντας ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης θα είναι ο πρωθυπουργός που θα φτιάξει την Ελλάδα από την αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου