Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Το νεοφιλελεύθερο – ακροδεξιό αφήγημα του «μετώπου λογικής» για Χούντα και Πολυτεχνείο (εικόνες – video) Τι έχουμε ακούσει από το "μέτωπο της λογικής" στην τιτάνια προσπάθεια αποδόμησης της "ιδεολογικής ηγεμονίας της αριστεράς". Τι "δεν υπήρχαν νεκροί στο πολυτεχνείο", τι ότι "η χούντα άφησε μηδέν δημόσιο χρέος" και πολλά άλλα…









Επιμέλεια: Κώστας Ταχτσίδης – Μανώλης Καλουδάς
«Δεν υπήρχαν νεκροί στο πολυτεχνείο»,
 «η χούντα άφησε μηδέν δημόσιο χρέος»
«Η εξέγερση του πολυτεχνείου άνοιξε το δρόμο για την εισβολή στην Κύπρο», 
«η γενιά του πολυτεχνείου φταίει για το χρέος»,
 «Έξι μηνών πολιτικός κρατούμενος»… 
και τι δεν έχουμε ακούσει από το «μέτωπο της λογικής» στην τιτάνια προσπάθεια αποδόμησης της «ιδεολογικής ηγεμονίας της αριστεράς».
Χρυσή Αυγή, Άδωνις Γεωργιάδης, Μάκης Βορίδης 
– Οι τρεις χωροφύλακες 
Φωνές που μέχρι πριν από λίγα χρόνια κυμαίνονταν στο φάσμα μεταξύ του γραφικού ακραίου και του περιθωριακού, στα χρόνια της κρίσης όχι μόνο γιγαντώθηκαν μέσω της υπερέκθεσής τους από τα συστημικά ΜΜΕ, αλλά απέκτησαν και αξιώματα.

Η νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση, Χρυσή Αυγή, είναι αυτή τη στιγμή το τρίτο σε δύναμη κόμμα του ελληνικού κοινοβουλίου, ενώ αποδεδειγμένα ακροδεξιοί φασίστες όπως ο Άδωνις Γεωργιάδηςκαι ο εκλεκτός του δικτάτορα Παπαδόπουλου, Μάκης Βορίδης, είναι στην ηγετική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Άδωνις Γεωργιάδης δε, είναι αντιπρόεδρος στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σταύρος Θεοδωράκης και Στέλιος Ράμφος – Το απολιτίκ ξέπλυμα της Χούντας
Μπορεί πρόσφατα ο… στοχαστής Στέλιος Ράμφος να είδε ότι ο Σταύρος Θεοδωράκηςδεν «τραβάει» και να στράφηκε σε έναν ακόμα πιο νεοφιλελεύθερο, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά ποιος μπορεί να ξεχάσει τα ψέμματα του Στέλιου Ράμφου περί «μηδενικού δημόσιου χρέους που άφησε η χούντα» σε κοινή τους εμφάνιση.

ή το ακόμα πιο μεγαλειώδες «τιτίβισμα» του Σταύρου Θεοδωράκη για την εξέγερση των φοιτητών το ’73 «κόντρα στους κομματικούς μηχανισμούς της εποχής». 
Το ότι δεν υπήρχαν οργανωμένα κόμματα εκείνη την εποχή… δεν έχει καμία σημασία όταν δεν ταιριάζει με το αφήγημα.

Δημοσιογραφικά παραληρήματα 
 Το νυν «γραφείο τύπου» της ΝΔ, ο ΣΚΑΪ είναι εδώ και καιρό βασικός εκτελεστικός βραχίονας της νεοφιλελεύθερης προπαγάνδας. 
Αξέχαστο παραμένει το περυσινό παραλήρημα του Κωνσταντίνου Μπογδάνου στην επέτειο του Πολυτεχνείου, όταν και «αποκάλυψε» πως ο αγώνας των φοιτητών για δημοκρατία οδήγησε σε συνεννόηση με τη CIA στο να «χάσουμε την Κύπρο». 
 «Αφού μεγαλειωδώς γιορτάσουμε το Πολυτεχνείο, θα έχουμε πάντοτε υπόψη μας ότι τα αγνά παιδιά -και μιλάω πολύ σοβαρά- μέσα στο Πολυτεχνείο, άνοιξαν το δρόμο, με τις μεθοδεύσεις της CIA, για να αλλάξει η δικτατορία στην Ελλάδα και να χάσουμε την Κύπρο», είχε αποκαλύψει από το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Ο κατά φαντασίαν πολιτικός κρατούμενος – «Γιατί γελάτε κύριοι;»

Σε ένα πιο ανάλαφρο τόνο, αθάνατο μνημείο σάτιρας θα παραμείνει, για πολλά χρόνια η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι ήταν «έξι μηνών πολιτικός κρατούμενος«. Στην προσπάθειά του να μη χαρίσει στην αριστερά το μονοπώλιο του αντιδικτατορικού αγώνα, ο πρόεδρος της ΝΔ προκάλεσε σεισμό στην αίθουσα της βουλής από τα γέλια.
 Απτόητος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν έμεινε εκεί αλλά το προχώρησε ακόμα παραπέρα, λέγοντας πως έζησε 6 χρόνια στην εξορία,  ατάκα που θα μνημονεύεται για χρόνια ως ένα από τα καλύτερα ανέκδοτα που έχουν ακουστεί στη Βουλή.


Στην παρακάτω φωτογραφία, που είναι τραβηγμένη εκείνη ακριβώς την περίοδο στο Παρίσι, βλέπουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην αγκαλιά του πατέρα του να βασανίζονται, μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια, από το κρύο στις όχθες του Σηκουάνα. 
Την ίδια στιγμή στο ΕΑΤ-ΕΣΑ η χούντα βασάνιζε τους πραγματικούς αγωνιστές.

Και για το τέλος σας φυλάξαμε και την Έλλη Παπαγγελή, η οποία είχε τοποθετηθεί σχετικά το 2014, προκαλώντας την οργή των χρηστών του facebook και όχι μόνο. Τι είχε πει η γνωστή τηλεπερσόνα; Μα πως δεν πέθανε κανείς στο Πολυτεχνείο.
Κι επειδή κάποιοι δεν είχαν διαβάσει την ανάρτησή της τότε, η προσωπική φίλη του Γιώργου Τσουκαλαδάκη των #παραιτηθείτε (ο οποίος σίγουρα έχει αντίστοιχες απόψεις) φρόντισε να το ξαναπεί και φέτος, τον περασμένο Αύγουστο, σε συνέντευξή της, στο περιοδικό «You».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου