Σελίδες

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Αλλο πρόσφυγες, άλλο τρομοκράτες





































https://www.efsyn.gr/arthro/allo-prosfyges-allo-tromokrates

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι συγκλόνισαν όχι μόνο λόγω της αδιαμφισβήτητης αγριότητάς τους, αλλά και λόγω του στόχου εναντίον του οποίου κυρίως έβαλαν: της νεολαίας, που επιλέγει να διασκεδάσει και να ψυχαγωγηθεί ακολουθώντας πρότυπα «μη εγκεκριμένα», σύμφωνα με την παράνοια των ακραίων ισλαμιστών εγκληματιών.
Το αίσθημα της εγγύτητας με τα θύματα, η σκέψη ότι στη θέση τους θα μπορούσε να βρεθεί ο καθένας και η καθεμία κάτοικος της Ευρώπης, συγκλόνισε την κοινή γνώμη και δημιούργησε ένα ισχυρό αίσθημα αλληλεγγύης προς τον γαλλικό λαό, αλλά και αίσθημα ακόμη μεγαλύτερης απέχθειας προς τους τρομοκράτες.
Την ίδια ώρα, όμως, πολιτικοί παράγοντες και ηγέτες της Ακροδεξιάς, αλλά και της Δεξιάς, έσπευσαν να αξιοποιήσουν το συναίσθημα του φόβου.
Βρήκαν την ευκαιρία να δηλητηριάσουν τη λαϊκή συνείδηση και να στοχοποιήσουν τους πρόσφυγες, που είναι και οι ίδιοι θύματα της δράσης των τρομοκρατών.
Η Μαρίν Λεπέν του γαλλικού Εθνικού Μετώπου και ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν σε ένα παραλήρημα μισαλλοδοξίας εξίσωσαν τους εκατοντάδες χιλιάδες κυνηγημένους, που φεύγουν από τη Συρία και αλλού, με τους στυγνούς δολοφόνους αθώων στο Παρίσι.
Και στην Ελλάδα ο βουλευτής της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης έσπευσε να κινδυνολογήσει για την τρομοκρατία και το μεταναστευτικό με ολίγη δόση από την... «Πανουσιάδα».
Σε τελική ανάλυση, όμως, όπως επισήμανε και ο Ανταμ Τέιλορ στην «Ουάσινγκτον Ποστ», «μοιάζει σχεδόν βέβαιο ότι το λεγόμενο ‘‘Ισλαμικό κράτος’’ θέλει να εξισώσουμε τους πρόσφυγες με τους τρομοκράτες. Αντίστοιχα, θέλει οι πρόσφυγες να εξισώσουν τη Δύση με την προκατάληψη ενάντια στους μουσουλμάνους και τους ξένους».
Η Ακροδεξιά με τα κηρύγματά της αυτή την ώρα υπηρετεί ακριβώς αυτόν τον καταστροφικό σχεδιασμό.
Η ευρωπαϊκή ηγεσία πρέπει εδώ και τώρα να απεμπλέξει με ακόμα μεγαλύτερη σαφήνεια τα δύο φαινόμενα και να προχωρήσει γρήγορα την αναγκαία συνεργασία για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Το ταξίδι του Ελληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία αναδεικνύεται μείζονος σημασίας, ιδιαίτερα τώρα που προέχει η ανθρωπιστική φροντίδα για τους πρόσφυγες οι οποίοι αναζητούν καλύτερη τύχη σε μια δημοκρατική και αλληλέγγυα Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου