Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

18 ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ 3000 ΤΕΡΑΤΑ-Του ΣΤΑΘΗ








http://www.topontiki.gr/photos/600x/protoselido_4.12.141417633920.jpghttp://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=18731:shmeia-terata&catid=104:2010-07-14-16-10-32&Itemid=314
Τον Μάιο του 2012, εν όψει εκλογών, ο κ. Σαμαράς εξήγγειλε ή μάλλον ευαγγελίσθηκε 18 Σημεία πολιτικής, στο πλαίσιο της οποίας υπερψηφίστηκε κι έλαβε την εντολή απ' τον ελληνικό λαό να την πραγματοποιήσει. Ας δούμε τι έταξε και τι έπραξε:
1. «Αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων και των πολυτεκνικών επιδομάτων στα επίπεδα του 2009. Επίσης, αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι ομολογιούχοι και τα ασφαλιστικά ταμεία».
Οχι μόνον δεν έκανε τίποτα απ' αυτά, αλλά μείωσε κι άλλο τις συντάξεις - και, αν προλάβει, θα τις μειώσει έτι περαιτέρω! Ξέκανε τα πολυτεκνικά επιδόματα, κατορθώνοντας επιπροσθέτως να αλαλιάσει την προοπτική δημιουργίας νέων οικογενειών έστω και με ένα παιδί. Ενας πραγματικός Ηρώδης του δημογραφικού χάρτη της χώρας. Οσο για τους ομολογιούχους, τους πέταξε στον Καιάδα και εκεί βρίσκονται ακόμα. Οπως σε Κρανίου Τόπο βρισκόμαστε και όλοι οι υπόλοιποι που περιπλανιόμαστε σαν ζόμπι στα ερείπια του Ασφαλιστικού μας συστήματος.
2. «Επέκταση του επιδόματος ανεργίας στα δύο χρόνια».Εκείνα που επέκτεινε είναι την ανεργία στα 1.500.000 πρόσωπα για τα επόμενα πολλά χρόνια, τα λουκέτα στα 300.000 μαγαζιά, τη φτώχεια στα 4.000.000 ανθρώπους, τον υποσιτισμό σε χιλιάδες παιδιά και τις αυτοκτονίες σε τραγικά επίπεδα.  
3. «Να μην πέσουν άλλο οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα. Διαφωνώ με την άποψη ότι για να υπάρξει ανάπτυξη πρέπει να πέσουν οι μισθοί». Οχι μόνον έσφαξε και ξαναέσφαξε τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, αλλά αυτήν τη στιγμή στην πιάτσα χιλιάδες άνθρωποι δουλεύουν απλήρωτοι κι άλλοι δουλεύουν τζάμπα με την ελπίδα κάποιας πρόσληψης.
Ο κ. Σαμαράς παρέδωσε την εργασία στους «νταβατζήδες», διαλύοντας το θεμέλιο της κοινωνίας, το ιερόν πτολίεθρον, που είναι η αξιοπρέπεια, το δίκαιο μερτικό. Εκπόρνευσε την εργασία - μεγαλύτερο έγκλημα απ’ αυτό στη χώρα αυτή δεν έγινε ούτε επί Τουρκοκρατίας.
4. «Στηρίζουμε τις συμβάσεις εργασίας. Για τη μετενέργεια ζητούμε να επιστρέψει στα προηγούμενα επίπεδα». Ο άνθρωπος αυτός σκότωσε ό,τι έλεγε και σκοτώνει ό,τι λέει. Οι εργαζόμενοι δουλεύουν οι περισσότεροι χωρίς συλλογικές συμβάσεις, με ατομικές συμβάσεις, με συμβάσεις μιας ημέρας, χωρίς συμβάσεις. Οσο για τη μετενέργεια - αν είσαι τυχερός είλωτας, ξαφνικός θάνατος. Αν το ’χει η μοίρα σου και το κισμέτ σού το φυλάει, θάνατος αργός, σταγόνα-σταγόνα, άγνωστοι αι βουλαί του Δυνατού και το αύριον άδηλο.
5. «Οταν σταθεροποιηθούν τα έσοδα, αύξηση του αφορολόγητου στις 8.000 ευρώ και μετά στις 10.000 ευρώ». Αυτό πρέπει να παραδεχθούμε ότι το  πραγματοποίησε. Με την εξαίρεση του 100% των ενδιαφερομένων λόγω 10.000 κριτηρίων. Υπόσχεται όμως ο κ. Σαμαράς ότι αν «σταθεροποιηθεί» η κατάσταση (που αποσταθεροποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ), θα αυξηθεί η φορολόγηση όσον περισσότερο θέλει  η Τρόικα. Πάντα απ’ το πρώτο ευρώ.
Ομως, αν το δίδυμο της νίλας και της συμφοράς, οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος έλεγαν τέτοια στους Βέλγους, φέρ’ ειπείν, ή τους Ιρλανδούς κι άλλα τους έκαναν, όπως αυτά που σε μας κάνουν, θα είχαν βρεθεί στην πυρά. Των μολότοφ.
Εδώ, επειδή μας έπεισαν ότι είμαστε «τεμπέληδες» και «διεφθαρμένοι», τους υπομένουμε. Υπομένουμε σατράπηδες και βδέλλες, δόλιους και υπόδουλους των Επικυριάρχων.
6. «Αντικατάσταση του χαρατσιού από νέο ΕΤΑΚ». Επ’ αυτού, στο χαράτσωμα, οι Φράγκοι και οι εγχώριοι γραικύλοι τους ξεπέρασαν και τους Οθωμανούς. Οι Οθωμανοί σού έπαιρναν τη δεκάτη (και όποτε τους κάπνιζε το κεφάλι σου) και σ’ άφηναν ήσυχο. Τώρα δεν ησυχάζεις έως τάφου, αν δεν σου πάρει το σπίτι η Εφορία ή η Τράπεζα. Ετσι. Για να μην πάνε οι θυσίες χαμένες.
Να συνεχίσω; έχετε το κουράγιο να διαβάσετε και τα υπόλοιπα έως το 18 σημεία; Μπράβο, βρε θηρία!
7. «Σταδιακή μείωση της φορολογίας σε φυσικά πρόσωπα στο 32%, απ’ το 45% που είναι σήμερα. Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 9% μέσα στην επόμενη χρονιά». Τα κατάφερε τόσο καλά, που οι απλήρωτες οφειλές στην Εφορία έτρεξαν με 1-1,5 δισ. τον χρόνο κι έφθασαν αισίως στα 80 δισ. ευρώ (με τα χρέη στις τράπεζες να φθάνουν στο ίδιο περίπου ποσόν).
Κατά το ίδιο διάστημα των δύο μόλις ετών το δημόσιο χρέος της χώρας φουσκώνει ανεξέλεγκτο, το ΑΕΠ μειώνεται και η κυβέρνηση διά της δημιουργικής λογιστικής σκαρώνει πλεονάσματα που στην πραγματική οικονομία σημαίνουν αίμα και δάκρυα.
Ζόφος, θλίψη, μετανάστευση των νέων, ψυχολογική κατάρρευση σε μια χώρα που ψυχορραγεί. Και ο κ. Σαμαράς τόλμησε να κοκορευτεί για success story. Και είναι τόσο άφρων που το επικαλείται ακόμη. Ακόμη και τώρα που η Τρόικα έχει πλακώσει στις σφαλιάρες τον ίδιον, εμάς και τους στύλους του Ολυμπίου Διός.
8. «Περικοπές θα γίνουν απ’ τη σπατάλη του Δημοσίου και όχι από μισθούς». Η σπατάλη συνεχίζεται και αυξάνεται. Οι μίζες. Η φοροδιαφυγή, όλη η παθολογία του συστήματος ακμάζει. Η Διαπλοκή. Οι σμπίροι της. Τα ίδια σκυλιά γαβγίζουν μέσα στο μυαλό μας προπαγάνδα και διαταγές.
Κάθε λίγο και λιγάκι νέα μέτρα. Κάθε λίγο και λιγάκι λεονταρισμοί, κόκκινες γραμμές και φύκια για μεταξωτές κορδέλες από κότες λειράτες. Και η Ελλάδα να ξευτιλίζεται. Φουσκιές, κλωτσιές, ιταμές εντολές, να σφαδάζουν οι ψυχές των Ελλήνων μέσα σε μιαν αρένα από λάσπη, κοπριά και εμέσματα, σαν αυτά
που ρεκάζουν ψυχάκηδες αντικομμουνιστές όπως ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Ενας χρυσαυγίτης καμερομανής του κερατά που έχει σφυρίξει. Κι όμως, αυτοί οι τύποι, ακροδεξιοί και παράφρονες, είναι που δίνουν τον τόνο στον δημόσιο λόγο, αυτοί είναι που έχουν επαναφέρει τη ρητορική στην αγορά σε ένα αισχρό εμφυλιοπολεμικό κλίμα. Επικίνδυνο όσον οι ίδιοι και το Ράιχ που μας βυζαίνει.
9. «Δεν θα απολύονται οι δημόσιοι υπάλληλοι για μια τριετία μετά το κλείσιμο δημοσίων οργανισμών». Απολύονται. Κατά χιλιάδες. Προγραμμένοι από Ζήμενς Μητσοτάκηδες. Πριν κλείσουν οι υπηρεσίες τους. Που δεν πρέπει να κλείσουν. Αλλά θα κλείσουν. Τη διοίκηση της χώρας έχει αναλάβει η Ντόυτσε Τέλεκομ, ο χερ Φούχτελ, τα γενόσημα, η αύξηση της τιμής των φαρμάκων, ο Αττίλας ο ίδιος. Αυτός αποφασίζει αν θα πουληθεί το Ελληνικό - το βρήκε απ’ τον πατέρα του.
Και για να τελειώνουμε, ο κ. Σαμαράς υποσχέθηκε «μέτρα για τους δανειολήπτες. Αναστολή των συνεπειών του Τειρεσία (μη σας πω και του Κάλχα). Ρευστότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω ειδικής τράπεζας. Συμψηφισμό οφειλών από και προς το Δημόσιο».
Τι έπραξε απ’ όλα αυτά; Οσα και ο Γκοντό περιμένοντας στη γωνία να δει αν έρχεται. Οσα και ο Φράνκο όταν του φώναζε ο Τσίτσιο ότι το λιμάνι φεύγει. Ή, για να... κυριολεκτήσω, όσα του λέει η κυρία Μέρκελ να κάνει, κάθε μέρα που ο Αντώνης ανοίγει το κρεοπωλείο και πουλάει σάρκα εκ της σαρκός μας. Διότι, για να μην τον αδικήσουμε, στα σημεία 16 και 17 των εξαγγελιών του ο κ. Σαμαράς παρέμεινε συνεπής: «Στην αποδέσμευση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου» - ο άνθρωπος ξεπουλάει ό,τι δεν μπορεί να τρέξει και να του ξεφύγει. Στην «αποφασιστική προώθηση των αποκρατικοποιήσεων» - εδώ αρίστευσε! Κάθε λιμάνι και COSCO, κάθε δρόμος και διόδια, κάθε αεροδρόμιο και Λουφτβάφε - όλα τα αεροδρόμια της χώρας (πλην του «Ελ. Βενιζέλος», που ήδη εκμεταλλεύονται ξένοι) πούλησε προ ημερών το ΤΑΙΠΕΔ, δώδεκα, απ’ τη Θεσσαλονίκη ως τα Χανιά κι απ’ την Κέρκυρα ως τη Ρόδο, όλα στρατηγικά, όλα κερδοφόρα.
είμαστε στο e-mail της Τρόικας. Το Ιερόν Δισκοπότηρον. Το περιεργαζόμεθα, το εξετάζουμε εικάζουμε το περιεχόμενό του, το αγγίζουμε με το δάκτυλο -τζιζ- ζεματάει και ζέχνει το @αμημένο.
Ενα e-mail, κυρίες και κύριοι, όλη η ζωή μας τυλιγμένη σε μια κόλλα χαρτί. Η Ιερά Κιβωτός της Διαθήκης, ήτοι οι εντολές τριών Καραγκιόζηδων της Τρόικας, πλην όμως Δημίων στη δούλεψη της φυρερίν Μέρκελ.
Αν δεν τελειώσουμε μαζί τους σύντομα, θα μας τελειώσουν οριστικώς.

ΥΓ.1: Και να μην ξεχάσω: για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η Καρχηδών που πρέπει να καταστραφεί.
ΥΓ.2: Προσοχή, σύντροφοι. Μας την έχουν στημένη. Αμφίπλευρα. Για το Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου, λέω...

*Δημοσιεύθηκε στο enikos.gr την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου