Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Ακόμη και χρηματιστηριακο σάιτ Σοφοκλέους τους κράζει


Κατά της φορολόγησης των εφοπλιστών η Χρυσή Αυγή

Δίνει τροφή στις υποψίες του ΣΥΡΙΖΑ
 για "αδιαφανή χρηματοδότηση" της οργάνωσης
http://www.sofokleousin.gr/archives/114131.html
Κατά της φορολόγησης των εφοπλιστών η Χρυσή Αυγή
Ξεκάθαρη θέση κατά της φορολόγησης των υπό ελληνική σημαία πλοίων εξέφρασαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής στη διάρκεια της σχετικής συζήτησης στη Βουλή στην Επιτροπή για τον προϋπολογισμό, προτείνοντας να δοθούν και άλλα κίνητρα στους εφοπλιστές για την πρόσληψη ελληνικών πληρωμάτων.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής καταφέρθηκε κατά της φορολογίας τών υπό ελληνική σημαία πλοίων με βάση το τονάζ τους, ενώ νωρίτερα ο εισηγητής του κόμματος Ηλίας Παναγιώταρος, είχε προτείνει να δοθούν περισσότερα κίνητρα στους εφοπλιστές για την πρόσληψη ελληνικών πληρωμάτων.

"Η πρότασή σας για επιδότηση των εφοπλιστών θα έπρεπε να σοκάρει τους ιδιοκτήτες των περιπτέρων", απάντησε ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε:
 "Ο ακτιβισμός σας φτάνει έως εκεί που σας επιτρέπουν τα αφεντικά σας".

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2013 θα πρέπει να εισπραχτούν 80 εκατ. ευρώ από την αύξηση της φορολόγησης των εφοπλιστών με βάση το τονάζ των πλοίων.

Από τους ανάπηρους πάντως περικόπτωνται 82 εκατ. ευρώ σε συντάξεις και επιδόματα.
Η στάση αυτή των βουλευτών της Χρυσής Αυγής δίνει τροφή σττις υποψίες του επιτελείου του Αλέξη Τσίπρα, ότι συγκεκριμένοι εφοπλιστικοί κύκλοι προωθούν -μέσω "δικών τους" ΜΜΕ- ή ίσως και χρηματοδοτούν ακόμα την οργάνωση.
Καθημερινά στην Κουμουνδούρου παρακολουθούν στενά όλα τα ΜΜΕ, όχι μόνο σε σχέση με την εικόνα που δίνεται για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά προσπαθώντας να διαπιστώσουν ποιοι προωθούν τη Χρυσή Αυγή, καθώς φαίνεται απίθανο η αυξανόμενη δράση της να περιορίζεται μόνο στην χρηματοδότηση από μέλη, εθελοντές και φίλους.
Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στη Real News, υπάρχουν ενδείξεις " αδιαφανούς χρηματοδότησης της οργάνωσης". Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα κάλεσε τους πολίτες να σκεφτούν "αν η πολυπραγμοσύνη των ναζί μπορεί να υποστηριχθεί από συνδρομές μελών και φίλων'.
Μέχρι στιγμής στον ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να έχουν βρει αποδεικτικά στοιχεία περί υπόγειας χρηματοδότησης. Συνεχίζουν όμως να ψάχνουν. 

1 σχόλιο:

  1. όσο αυτοί θα ψάχνουν, εμείς θα φροντίσουμε όσο μας είναι δυνατό να σταματήσουν να χτυπούν και να δολοφονούν. είμαστε πολλοί, είναι λίγοι. η ιστορία επαναλαμβάνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή