Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Με ποιο δικαίωμα το Κράτος επικαλείται ένα Σύνταγμα που το ίδιο παραβιάζει;

 «Με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής απαγορεύεται για λογούς δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πρωτεύουσας, κατά το χρονικό διάστημα από 09.00 ώρα της Τρίτης 09 Οκτωβρίου 2012 μέχρι και την 22.00 ώρα της ιδίας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή της Πόλεως Αθηνών…” λέει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ και συνεχίζει με τους δρόμους οι οποίοι σχηματίζουν το χώρο όπου ισχύει η απαγόρευση (μπορείς να δεις το χάρτη εδώ). 


Μετά από αυτή την ανακοίνωση άνοιξε μια συζήτηση για το αν αυτό συνιστά απαγόρευση που θυμίζει χούντα ή κινείται στο πλαίσιο που θέτει το Σύνταγμα, όπως επικαλείται το ίδιο το κράτος.
Ας δούμε τι λέει το Σύνταγμα στο Άρθρο 11:
  1. Οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται ήσυχα και χωρίς όπλα.
  2. Μόνο στις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις μπορεί να παρίσταται η αστυνομία. Οι υπαίθριες συναθροίσεις μπορούν να απαγορευτούν με αιτιολογημένη απόφαση της αστυνομικής αρχής, γενικά, αν εξαιτίας τους επίκειται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, σε ορισμένη δε περιοχή, αν απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, όπως νόμος ορίζει.
Ποιος ακριβώς είναι ο σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια ή την κοινωνικοοικονομική ζωή; Γιατί, προσωπικά, δεν βλέπω κανέναν άλλο συγκεκριμένο λόγο που να μην ισχύει σε όλες τις διαδηλώσεις που γίνονται κατά καιρούς, πέρα από την ασφάλειά της ίδιας της Μέρκελ. Το Σύνταγμα όμως δεν αναφέρεται σε τέτοια περίπτωση. Δε μιλάει για την ασφάλεια προσώπων. Μιλάει για δημόσια ασφάλεια και σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής. Και όποιος έχει μάτια και παρακολουθεί τις διαδηλώσεις είναι γνώριμος με τις φωτογραφίες των κουκουλοφόρων που χαριεντίζονται περιέργως με ΜΑΤατζήδες έχοντας εφορμήσει και διαλύσει τις συγκεντρώσεις, για να πει ότι οι απλοί διαδηλωτές είναι αυτοί που διαταράσσουν την κοινωνικοοικονομική ζωή της πόλης.
MAT-koukoules01MAT-koukoules02
Ας πάμε όμως παρακάτω. Πώς γίνεται ένα κράτος και μια κυβέρνηση να επικαλούνται ένα Σύνταγμα που ίδιοι επιμένουν να παραβιάζουν;
Ας δούμε μερικά από τα άρθρα που παραβιάζονται οι κυβερνήσεις των Μνημονίων:
Άρθρο 1: Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα. (πώς ακριβώς πηγάζουν από το Λαό και υπέρ αυτού με χιλιάδες άστεγους, άνεργους και ηλικιωμένους που εξωθούνται στην εξαθλίωση; Πρέπει να έχουμε να κάνουμε με λαό-μαζοχιστή.)
Άρθρο 2: Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας. (ποιος διαφωνεί ότι πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας είναι πλέον η αποπληρωμή του χρέους, με τρόπο αβέβαιο ως προς την ανάπτυξη της χώρας;)
Άρθρο 4:
1. Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου. (Είναι ίσος ενώπιον του νόμου ένας Υπουργός με έναν οποιονδήποτε πολίτη;)
5. Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους. (εδώ γελάμε όλοι)
Άρθρο 7: Τα βασανιστήρια, οποιαδήποτε σωματική κάκωση, βλάβη υγείας, ή άσκηση ψυχολογικής βίας, καθώς και κάθε άλλη προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας απαγορεύονται και τιμωρούνται, όπως νόμος ορίζει. (προφανώς, εξαιρούνται η κακομεταχείριση κρατουμένων και τα δακρυγόνα σε κλειστούς χώρους, όπως οι σταθμοί του Μετρό)
Άρθρο 13: Κάθε γνωστή θρησκεία είναι ελεύθερη και τα σχετικά με τη λατρεία της τελούνται ανεμπόδιστα υπό την προστασία των νόμων. (Παρ’ όλα αυτά, οι Μουσουλμάνοι δεν επιτρέπεται ακόμα να έχουν το δικό τους τζαμί.)
Άρθρο 16: Τα έτη υποχρεωτικής φοίτησης δεν μπορεί να είναι λιγότερα από εννέα. (Σε πολλά μέρη της επαρχίας, λόγω κοινωνικοοικονομικών συνθηκών, δεν είναι λιγότερα από 9; Ποια είναι η ειδική μέριμνα του Κράτους γι’ αυτές τις περιπτώσεις;)
Άρθρο 17: Όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα δωρεάν παιδείας. (Ποιες είναι οι παροχές σε ένα φτωχό παιδί της επαρχίας που έχει το μυαλό, αλλά όχι την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσει σε άλλη πόλη από αυτή που μένει, και έτσι στερείται στην πράξη τη δυνατότητα να σπουδάσει αυτό που θέλει;)
Άρθρο 21:
3. Το Κράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών και παίρνει ειδικά μέτρα για την προστασία της νεότητας, του γήρατος, της αναπηρίας και για την περίθαλψη των απόρων.
4. Η απόκτηση κατοικίας από αυτούς που τη στερούνται ή που στεγάζονται ανεπαρκώς αποτελεί αντικείμενο ειδικής φροντίδας του Κράτους.
6. Τα άτομα με αναπηρίες έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν μέτρων που εξασφαλίζουν την αυτονομία, την επαγγελματική ένταξη και τη συμμετοχή τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας.
(Συμβαίνει κάτι από αυτά επαρκώς στην Ελλάδα του Μνημονίου;)
Άρθρο 22:
1. Η εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Κράτος, που μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών και για την ηθική και υλική εξύψωση του εργαζόμενου αγροτικού και αστικού πληθυσμού.
5. Το Κράτος μεριμνά για την κοινωνική ασφάλιση των εργαζομένων, όπως νόμος ορίζει.
(χωρίς σχόλια)
Άρθρο 51:
1. Ο αριθμός των βουλευτών ορίζεται με νόμο, δεν μπορεί όμως να είναι μικρότερος από διακόσιους ούτε μεγαλύτερος από τριακόσιους. (δε συνιστά παραβίαση, αλλά γιατί εξακολουθούμε να έχουμε τον ανώτατο αριθμό βουλευτών και παρατρεχάμων τη στιγμή που εδώ και τρία χρόνια επιδιώκουμε περικοπές δαπανών;)
Επιμύθιο: Δεν αναφέρω πολλά και ειδικά το άρθρο 28, σύμφωνα με το οποίο διεθνείς συμβάσες επικυρώνονται με πλειψοφία 3/5, πράγμα που δεν έγινε με το Μνημόνιο και που έχει διχάσει τους δικαστικούς. Συνεχίζει λοιπόν με πολλά άρθρα το Σύνταγμα και καταλήγει: Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία. 
Επειδή λοιπόν πολλοί θεωρούμε ότι η Κυβέρνηση συνεργασίας συντελεί σε ένα κοινωνικοοικονομικό έγκλημα εναντίον των πολιτών αυτής της χώρας προτάσσοντας τη βία που είδαμε με αποκορύφωμα την 29η Ιουνίου 2011, είναι δικαίωμά μας να θεωρούμε ότι το ίδιο το Κράτος παραβιάζει το Σύνταγμα και γι’ αυτό, όσοι είναι φυσικά παρόντες στη χώρα θα ενεργούν με πράξεις διαμαρτυρίας, ενώ όσοι είμαστε στο εξωτερικό θα συμμετέχουμε με την άσκηση ελεύθερου λόγου και με την ηθική υποστήριξη και αλληλεγγύη που μπορούμε μακρόθεν να προσφέρουμε.
MATατζήδες φυγαδεύουν κουκουλοφόρους στο προαύλιο της Βουλής, που αποδείχτηκε ότι είναι εθνικιστές συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ
Ασφαλίτες ντυμένοι ως κουκουλοφόροι κάνουν σύλληψη




Read more http://stefivos.com/?p=3953

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου