Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΛΛΑΔΑ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ:Αντιστοιχίσεις


Επειδή ο Σαμαράς δεν θυμάται καλά - ή μάλλον θυμάται, 

όμως είναι κατ' επάγγελμα απατεώνας - να του θυμίσω εγώ τις αναλογίες με Αργεντινή,

 και να δούμε ποιος τελικά θα προσπαθήσει - ανεπιτυχώς - να φύγει με ελικόπτερο. 



Alfonsin = ΠΑΣΟΚ
Menem = ΝΔ με νεοφιλελευθερισμό Μητσοτάκη, ιδέες από τον ακροδεξιό πρώην συνεργάτη της χούντας Alvaro Alsogkaray = Καρατζαφέρης, ολοκληρωτισμός, pesos = $,

Υπουργός Cavalo = Παπαντωνίου, χρηματιστήριο φούσκα 30%, 50 δισ. ζημιά για το κράτος, ιδιωτικοποίηση.

Roberto Dromi = Stournaras,
"τίποτα απ' ό,τι ανήκει στο κράτος δεν θα παραμείνει στα χέρια του" = "ό,τι μπορεί να πουληθεί θα πουληθεί" (Casa de gobierno Ντρόμι - Ζάππειο Σαμαράς).
Οι ιδιώτες αγοράζουν, αλλά δεν πληρώνουν = Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

 Οι επιχορηγήσεις σε πρώην δημόσιες επιχειρήσεις συνεχίζονται, 
αλλά προς τους ιδιώτες = εργολάβοι δρόμων.

YPF = πετρέλαιο,
Loma de la Lata = φυσικό αέριο.
Αποθέματα πετρελαίου αξίας 200 δισ. $ = αποθέματα λιγνίτη αξίας 350 δισ. ευρώ.
Δόθηκαν σε τιμή μικρότερη από 1/20.

Ο Menem = ΝΔ κλείνει συμφωνία με τον Alfonsin = ΠΑΣΟΚ για την επανεκλογή του, με αντάλλαγμα την αλλαγή του συντάγματος με ενσωμάτωση του νεοφιλελευθερισμού = δημοσιονομικό σύμφωνο. Αυτό νομιμοποιεί τον Menem = ΝΔ και τις απορρυθμιστικές νομοθετικές του πράξεις.

Το ανώτατο δικαστήριο γίνεται μηχανισμός ξεπλύματος αντισυνταγματικών νόμων, όπως ασυλίας και ατιμωρησίας για κάθε δίωξη, ακόμα και εκείνες για μαφία.

Με την προστασία των διεφθαρμένων δικαστών και των μεγάλων πολυεθνικών,
συντηρείται η μαφιοκρατία.

Δικαστές παίρνουν δωράκια εκατοντάδων χιλιάδων για να κάνουν τα στραβά μάτια για παράνομες αυξήσεις τιμολογίων = Σανιδάς, υπόθεση τεχνητής ανεπάρκειας ηλεκτρικής ενέργειας, και διακοπών ρεύματος με εντολή Αθανασόπουλου, Σιούφα, Στεφάνου και Μίχαλου.
Cavalo Cohan και Menem = ΝΔ χρηματοδοτούνται εκλογικά από ξένες εταιρίες που εξαγόρασαν το δημόσιο, δωροδοκίες προς Alfonsin (ΝΔ). Μητσοτάκης, Ντόρα Κυριάκος Καραμανλής και Σημίτης Παπανδρέου, Τσουκάτος και Βαρθολομαίος, Ροβ. Σπυρόπουλος και Αρβανιτόπουλος, Τσοχατζόπουλος Μειμαράκης και ΒενιζέλοςΝΔ και ΠΑΣΟΚ, υποθέσεις Siemens και HDW. Ενθάρρυνση φυγάδευσης κεφαλαίων = Χρυσοχοϊδης, Δαμανάκη, Χατζηδάκης, Στουρνάρας

Κατά την διάρκεια θητείας του Menem = Σαμαράς σημειώνεται πληθώρα πολύνεκρων βομβιστικών επιθέσεων, κυρίως εναντίων αριστερών, μικρών μαγαζιών, μεταναστών και εβραίων.

Στημένα ατυχήματα και παράξενες δολοφονίες που δεν ερευνώνται.
Η αστυνομία από την βίαιη και παράνομη καταστολή, περνάει στο οργανωμένο έγκλημα με απαγωγές, εκβιασμούς, συμβάλαια θανάτου.
(Αυτό όχι ακόμα, αλλά με τον Δένδια να ανησυχεί μόνο για τις διαδηλώσεις και τις επερχόμενες τεράστιες προμήθειες από την λεηλασία, δεν θα αργήσει).

Η Συμμαχία που διαδέχεται τον Menem αποτελείται από τους σοσιαλιστές και κεντροαριστερά κόμματα = ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ. 

Υπόσχεται καταπολέμηση της διαφθοράς και θέσεις εργασίας,
χωρίς αλλαγή μοντέλου ανάπτυξης και χωρίς αποκήρυξη του επαχθούς χρέους.
Ο λαός την ψηφίζει, κι εκείνη τον προδίδει. 

Οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων ξαναμειώνονται, και οι φόροι πολλαπλασιάζονται. Ανανεώνονται παραχωρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου αξίας 50 δισ. έναντι 300 εκ. $. Η κυβέρνηση δωροδοκεί την βουλή για να περάσει την ευέλικτη εργασία,
όμως η δωροδοκία αποκαλύπτεται.

Ο Alvarez = Βενιζέλος παραιτείται, όμως δεν αμφισβητεί τον νόμο για τον οποίο πληρώθηκε. Μετά την παραίτησή του εργάζεται για την επαναφορά του Cavalo = Βενιζέλος που διαπραγματεύεται το χρέος (μεγα-ανταλλαγή), μετατρέπει το ιδιωτικό σε δημόσιο και το αυξάνει κατά 50 ακόμα δισ. = κούρεμα (PSI και OSI) και δανειακή 2.

Η καταστολή αγριεύει κι εμπλουτίζεται με εκατοντάδες φόνους πολιτών,
έρχεται η εξέγερση, και ο πρόεδρος ντε λα Ρουα = Παπούλιας διαφεύγει με ελικόπτερο ενώ τον ίδιο δρόμο βρίσκει και η κυβέρνηση με πρώτον τον Cavalo που ακόμα και σήμερα σε κατ' οίκο περιορισμό, είναι ο πιο μισητός άνθρωπος στην Αργεντινή (ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ με στήριξη ΝΔ)

Δεν έχει ελικόπτερα και τρίχες, θα σας καταρρίψουμε. Δεν θα φύγει κανείς.
Το ντοκιμαντέρ είναι εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου