Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης:"“Κατά τ΄άλλα, της Δήμητρας Γαλάνη της φταίει το μνημόνιο"

Ολα νεοφιλελεύθερα σκατά βρήκαν αφορμή απ τις λίστες των ΝΕΩΝ για να επιτεθούν στους αντιμνημονιακούς καλλιτέχνες.Απ όλη αυτή τη λίστα,ονομαστικά ο Δρασίτης Κων Μαρκουλάκης
επέλεξε να επιτεθεί με ανοίκειο μάλιστα τρόπο,στη Δήμητρα Γαλάνη στην οποία το τελευταίο διάστημα επιτίθενται με λύσσα όλες οι μνημονιακές κουράδες.
Σας το ξαναλέω:Φτύστε τους μνημονιακούς καλλιτέχνες.Μη τους επιβραβεύετε.
Προσέξτε και το φίδι του Μέγκα,τον Πέτρο Μπούτο και τί λέει


Τι έγραψε στο facebook για την περίφημη λίστα με τις φορολογικές δηλώσεις τραγουδιστών;

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης R
Kωνσταντίνος Μαρκουλάκης πήρε, μέσω της σελίδας του στο facebook, θέση στο θέμα με 
τη λίστα των φορολογικών δηλώσεων γνωστών καλλιτεχνών.

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης ανήρτησε αρχικά ένα δημοσίευμα με τίτλο "Ενώ εσύ πληρώνεις" στο οποίο αναφέρονταν τα ονόματα των καλλιτεχνών και τα ποσά που δήλωναν και στη συνέχεια έγραψε: “Κατά τ΄άλλα, της Δήμητρας Γαλάνη της φταίει το μνημόνιο, κι η χούντα που -προφανώς- δεν τελείωσε το '73. (Δεν είναι λαϊκισμός, και εταιρία να έχεις, δεν νοείται τόσο χαμηλή επιχειρηματική αμοιβή)”.

Στην συνέχεια όμως, ο ηθοποιός φαίνεται πως ενημερώθηκε για την απάντηση των περισσότερων από τους καλλιτέχνες της λίστας, οι οποίοι τόνισαν ότι τα στοιχεία που δόθηκαν αφορούν στις δηλώσεις τους ως φυσικά πρόσωπα, ενώ οι ίδιοι παράλληλα έχουν συστήσει εταιρίες όπου δηλώνουν τα επαγγελματικά τους έσοδα και φορολογούνται κανονικά για αυτά. 

Έτσι, έγραψε: «Οφείλω να παραδεχτώ ένα πρακτικό μου λάθος: στις λίστες με τις αμοιβές καλλιτεχνών (όπως διαπίστωσα καθυστερημένα) ΔΕΝ περιλαμβάνονται τα κέρδη από εταιρίες! Τα τόσο χαμηλά ποσά δεν συνιστούν ΑΠΟΔΕΙΞΗ ανειλικρινούς δήλωσης, πόσο μάλλον φοροδιαφυγής.

 Η σύσταση εταιρίας είναι νόμιμη - και δικαιολογημένη. Η φορολόγηση των εταιριών με συντελεστή χαμηλότερο από τα φυσικά πρόσωπα είναι επίσης νόμιμη - και δικαιολογημένη. Η αλήθεια μισή, είναι ψέμμα ολόκληρο. 

Μας πετάξαν το δόλωμα και την πατήσαμε. Γιατί η οργή είναι εύκολη. Το δύσκολο είναι να οργίζεσαι με τον σωστό τρόπο, προς τον σωστό άνθρωπο, την σωστή στιγμή».

Πολλοί ήταν αυτοί που συμφώνησαν μαζί του, ενώ ο Πέτρος Μπούτος, διευθυντής προγράμματος του Mega, έθεσε το δίλημμα: «Φοροδιαφυγή vs φοροαποφυγής: Το νόμιμο είναι και ηθικό; Σίγουρα δεν είναι για τους πολιτικούς! 

Γιατί να είναι και για όλους αυτούς που έχουν δημόσιο βήμα, που το παίζουν ευαίσθητα πολιτικοποιημένα πρότυπα και ακόμη παραπάνω για αυτούς που αυτό το βήμα το έχουν εκμεταλλευτεί για να χαϊδεύουν τα αυτιά του κοινού τους;».

2 σχόλια: