Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Τα δυο δελφίνια είχαν αιχμαλωτιστεί… στο Ανατολικό Αιγαίο!!!!!


Η επιστροφή δυο δελφινιών στο σπίτι τους. Πίσω στους ωκεανούς…



Μοιάζουν σαν να ανήκουν σε πλάσμα του ουρανού. Πετούν στον αέρα και είναι έτοιμα να ανοίξουν τα φτερά τους για να επιστρέψουν πίσω στο φυσικό τους περιβάλλον. Να ξεκινήσουν μια νέα ζωή πίσω στους ωκεανούς. Είναι ο Τομ και η Μίσα, δυο δελφίνια που έχασαν το ένστικτό τους για επιβίωση, που ξέχασαν
πως να αναζητούν τροφή μετά από χρόνια αιχμαλωσία μέσα σε άθλιες συνθήκες.
Η ευκαιρία και η ελπίδα για τα δυο πανέμορφα δελφίνια να επιστρέψουν πίσω στην φύση τους, βρίσκεται στα χέρια του ειδικού ωκεανολόγου Jeff Foster, του ανθρώπου που είχε καταφέρει να βοηθήσει και την πιο διάσημη φάλαινα, την Keiko που πρωταγωνιστούσε στην ταινία Free Willy, να επιστρέψει πίσω στην θάλασσα.
Ο αμερικανός επιστήμονας χρησιμοποιεί πρωτοποριακές μεθόδους όπως έκανε και για την Keiko έτσι ώστε να βοηθήσει τα δελφίνια να συνδεθούν και πάλι με την φύση τους και να βρουν και πάλι το ένστικτο του κυνηγιού. Σύμφωνα με το Jeff Foster ο Τομ και η Μίσα είναι μια πολύ διαφορετική περίπτωση όχι μόνο γιατί πρόκειται για άλλο είδος αλλά γιατί πέρασαν πολλά χρόνια σε κατάσταση αιχμαλωσίας και έχασαν τα φυσικά τους ένστικτα εντελώς κάτι που κάνει την ερευνητική προσπάθεια εξαιρετικά δύσκολη.
Το πιο σημαντικό βήμα ήταν να βελτιώσει την φυσική κατάσταση και την αντοχή των δελφινιών έτσι ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν στην αγρία φύση και τους ωκεανούς. Τα δυο δελφίνια ήταν υπέρβαρα και νωχελικά όταν τα έσωσαν από την αιχμαλωσία. Ο Τομ και η Μίσα διασώθηκαν πριν από δυο χρόνια από μια φιλοζωική βρετανική οργάνωση όταν τα μέλη της έλαβαν πολλές καταγγελίες για μια πισίνα που είχε κατασκευαστεί σε τουρκικό τουριστικό θέρετρο όπου ως ατραξιόν πρόσφεραν στους πελάτες τους, κολύμπι μαζί με τα δελφίνια. Η οργάνωση εντόπισε τα δελφίνια και διαπίστωσε πως ζούσαν και πολύ άσχημες συνθήκες, μέσα σε μολυσμένο νερό και χωρίς ειδική φροντίδα. Τα δυο δελφίνια είχαν αιχμαλωτιστεί… στο Ανατολικό Αιγαίο.
Σήμερα ζουν στο κέντρο διάσωσης και προετοιμάζονται για την επιστροφή τους στις ελεύθερες θάλασσες. Στα πρώτα τους βήματα θα έχουν πάνω τους εμφυτευμένα μικροτσίπ με τα οποία οι επιστήμονες θα μπορούν να τα παρακολουθούν δορυφορικά για να βεβαιωθούν πως θα καταφέρουν να επιβιώσουν. Και σύμφωνα με τον αμερικανό ερευνητή : ΄΄…Αν καταφέρουμε να επιστρέψουμε τον Τομ και την Μίσα πίσω στην φύση τους, αυτό θα είναι το πιο σημαντικό που θα έχουμε καταφέρει ποτέ στην προσπάθεια μας να απελευθερώσουμε ένα ζώο και να το βοηθήσουμε να γυρίσει πίσω στο σπίτι του…΄΄.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου