Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Απολύσεις και δάκρυα στον ΔΟΛ


http://www.hbnews.gr/permalink/119691.html
01 Οκτωβρίου 2011, 07:45
Αρκετοί δημοσιογράφοι αλλά και διοικητικό προσωπικό απασχολούμενο στις έντυπες εκδόσεις και τα ηλεκτρονικά μέσα του ΔΟΛ κλήθηκαν να παρουσιαστούν στο λογιστήριο της επιχείρησης προκειμένου να τους παραδοθούν οι αποζημιώσεις τους. Ήδη χθες, Παρασκευή, είχαν προγραμματιστεί οι πρώτες είκοσι απολύσεις.
Μόνον από τα ΝΕΑ, «αποχωρούν συναινετικά» 11 εργαζόμενοι, μεταξύ των οποίων οι συνδικαλιστές Δημήτρης Τσαλαπάτης και Νανά Νταουντάκη (μέλη του

ΔΣ της ΕΣΗΕΑ) και οι Μηνάς Βιντιάδης, Ειρήνη Καρανασοπούλου, Μαίρη Κατσανοπούλου, Δημήτρης Πολιτάκης, Ρένα Δημητρίου και ο σκιτσογράφος Τάσος Αναστασίου (δεν τον συμπαθούσε ο Μεμής), ενώ «μετατάσσονται» στους αμειβόμενους με μπλοκάκι ο Κούρτοβικ, ο Παντελής Καψής και ο Παύλος Τσίμας!
Ο Τσαλαπάτης παραιτήθηκε μετά και το κόψιμο της στήλης του «άλλη όψη», ενώ Καψής, Τσίμας και Νταουντάκη πήραν τις αποζημιώσεις τους και συνεχίζουν τη συνεργασία με ΔΠΥ.
Λιγότερες απώλειες υπάρχουν στο ΒΗΜΑ, από το οποίο αποχωρούν η Λουίζα Αρκουμανέα, ο Παναγής Γκιόλμας και ο Σπύρος Φράγκος, καθώς και η Νάνσυ Ζαμπέτογλου και άλλα ένα δύο άτομα από τα περιοδικά. Απολύθηκε επίσης και η διευθύντρια του in.gr, Δέσποινα Γαβριήλ.

Το financialcrimesnews.blogspot.com γράφει ότι απολύθηκαν ήδη δύο διοικητικοί. Πρόκειται για τον Χρήστο Μαΐδη, πρόεδρο της ΕΠΠΗΤ (Ένωση Προσωπικού Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπο) και τον Μιχάλη Πρωτολάτη, προϊστάμενο στις οικονομικές υπηρεσίες αλλά απο τα ελάχιστα (αν όχι το μόνο) στελέχη που είχαν κρατήσει φιλεργατική στάση όλο το προηγούμενο διάστημα των εκκαθαρίσεων στη Μιχαλακοπούλου.
Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΒΗΜΑ, Τάσος Αναστασιάδης, γράφει χαρακτηριστικά στο blog του: «Συνάδελφοι, οι υποτιθέμενες "ήπιες" αποχωρήσεις τέλειωσαν. Άρχισε ήδη η σφαγή! Προφανώς θα συνεχίσει μέσα στη μέρα και για το Βήμα υποθέτω όταν κλείσει το κυριακάτικο, όπως το έκαναν τις άλλες φορές».

Κρίση στα ΜΜΕ: Μία συζήτηση στο twitter

Dimitra Tsampodimou
@
Μάλλον φταίμε που δε διώξαμε τους "συναδέλφους" που κατέστρεφαν την ουσία της δουλειάς μας
»
AnemosNaftilos
@
Κάποτε τους "ξερνούσε" η ίδια η δουλειά! Οταν αυτό έπαψε να συμβαίνει βρομίσαμε όλοι!
»
Dimitra Tsampodimou
@
Αυτό ακριβώς...Όμως και πάλι η ευθύνη της κάλυψης μας ανήκει
AnemosNaftilos

Τη δεύτερη μεγαλύτερη ευθύνη, εμείς οι δημοσιογράφοι! Μπορούσαμε! Δεν κουνηθήκαμε.Διεκδικούσαμε θέσεις και όχι τη δουλειά μας! Την ουσία της
οι ιδιοκτητες απετυχαν στον ελεγχο ποιοτητας παραδοτεων Ομως υπαρχουν και αλλοι παραγοντες για τις ζημιες, επιχειρηματικοι.

 ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ-"Σε απολύουμε γιατί ΤΑ ΝΕΑ δεν μπορούν να «αντέξουν αντιπολιτευτικές τοποθετήσεις http://farmakoglwssa-kirki.blogspot.com/2011/10/blog-post_1162.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου