Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Ακόμη δεν άρχισε η σεζόν και η Ελεονώρα Μελέτη κατάφερε να μας κουράσει.

offstage
της Αφροδίτης Γραμμέλη
Ακόμη δεν άρχισε η σεζόν και η Ελεονώρα Μελέτη κατάφερε να μας κουράσει. Θεωρεί ότι μέσα στη γενική νιρβάνα την οποία απολαμβάνουμε ως έθνος ο μοναδικός νταλκάς μας είναι η φλοκατί απόχρωση της κόμης της. Είναι αυτό που χρόνια τώρα λέμε. Τρίχες...
http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=418960&h1=true

----------------

Επεσα σε παγίδες. Είδα πως λειτουργεί το σύστημα

Η Ελεονώρα Μελέτη μιλά για "ρατσιστική διάθεση" που υπάρχει απέναντί της, το twitter, το νέο της μαλλί, απαρνείται την ταμπέλα της διάσημης, δεν τη νοιάζει τι λένε οι δημοσιογράφοι και αρνείται την ευθύνη που τα τουίτ της γίνονται "είδηση" σε εκπομπές, σάιτ και μπλογκ


Επεσα σε παγίδες. Είδα πως λειτουργεί το σύστημα


-Φετινός στόχος της εκπομπής ποιος είναι;

Στόχος μας είναι να κρατήσουμε συντροφιά για τέταρτο πλέον χρόνο στους τηλεθεατές. Βέβαια πάντα αναζητάμε και αποζητάμε όσοι δουλεύουμε στην τηλεόραση -πόσω μάλλον τώρα που τα πράγματα είναι δύσκολα- και την ανταμοιβή από τον κόσμο που, δυστυχώς ή ευτυχώς, στον χώρο μας μεταφράζεται με νούμερα τηλεθέασης. Οχι ότι σημαίνει πλέον κάτι αυτό.

-Ο σταθμός είναι ικανοποιημένος από τα νούμερα της εκπομπής...

Δόξα τω Θεώ, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, γιατί έχουμε καταφέρει και έχουμε κρατήσει πολύ υψηλά νούμερα τηλεθέασης όλα αυτά τα χρόνια που είμαστε στον αέρα. Αλλά, πλέον, νομίζω ότι αλλάζουν τα πράγματα. Φέτος, όπως βλέπετε και εσείς, εκπομπές με πολύ υψηλά νούμερα τηλεθέασης κόπηκαν και αναμένεται να κοπούν και άλλες. Οπότε, ούτε η τηλεθέαση και τα νούμερα αυτής, μπορούν να εξασφαλίσουν ένα μέλλον σε ένα τηλεοπτικό πρόσωπο ή έστω να το καθησυχάσουν. Οπότε έχουμε μια νέα τάξη πραγμάτων και θα πάψουμε να ασχολούμαστε με τα νούμερα τόσο πολύ.

-Εχει "δαιμονοποιηθεί" το λάιφ στάιλ, λόγω των όσων περνά η χώρα; Οτι την ώρα που "καιγόμαστε" κάποιοι ασχολούνται με... ανάλαφρα θέματα.

2007  Η πλούσια ξανθιά κόμη είναι προαπαιτούμενο για την παρουσίαση της εκπομπής «Πρωινός Καφές».
2007
Η πλούσια ξανθιά κόμη είναι προαπαιτούμενο για την παρουσίαση της εκπομπής «Πρωινός Καφές».

Σαφώς υπάρχει αυτή η άποψη και την ακούω. Και πολλές φορές τη δέχομαι και σε προσωπικό επίπεδο, είτε στον δρόμο είτε στους λογαριασμούς που έχω στο διαδίκτυο. Δεν συμφωνώ με αυτή τη φιλοσοφία. Καταλαβαίνω ότι έχουμε προβλήματα. Ο καθένας μας ως πρόσωπο έχει προβλήματα και όλοι μαζί ως κοινωνία. Θα σας φέρω ένα απλό παράδειγμα.

Ας υποθέσουμε ότι ένας άνθρωπος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Θα μιλά γι' αυτό το πρόβλημα όλη μέρα; Σε όλους; Στον εαυτό του, στον διπλανό του; Δεν γίνεται! Πρέπει λιγάκι να αλλάξεις και παραστάσεις, να ακούσεις μια καλή κουβέντα, να γελάσεις. Αυτός είναι ο δικός μας ρόλος. Δεν είναι να βγούμε να αναλύσουμε, τα προβλήματα που έχουμε αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν άλλες εκπομπές που έχουν τον ρόλο τους στην ελληνική τηλεόραση και κάνουν αυτό ακριβώς.

2008  Μεταγραφή στο STAR και η αλλαγή τηλεοπτικής στέγης και εκπομπής συνοδεύεται με αλλαγή στα μαλλιά και στη δημόσια εικόνα της.
2008
Μεταγραφή στο STAR και η αλλαγή τηλεοπτικής στέγης και εκπομπής συνοδεύεται με αλλαγή στα μαλλιά και στη δημόσια εικόνα της.

Εμείς αποτελούμε την άλλη όψη του νομίσματος. Αποδεχόμαστε ότι βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη πραγματικότητα, αλλά πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτήν την πραγματικότητα και να φροντίζουμε και τις άλλες διαστάσεις της ζωής μας. Που είναι και το γέλιο. Το γέλιο χωράει παντού. Και το εύπεπτο χωράει παντού. Δεν σημαίνει ότι γυρίζουμε την πλάτη μας στα προβλήματα της κοινωνίας, ούτε ότι ο κόσμος χάνεται και η... γριά χτενίζεται. Καμία σχέση.

-Ως πρόσωπο έχετε δεχτεί και στο twitter αγανάκτηση από τον κόσμο. Σας επηρεάζει αυτό; Πού εν μέρει φέρετε "ευθύνη"...

Δηλαδή αν δεν ήμουν η Ελεονώρα Μελέτη της τηλεόρασης αλλά ιδιωτική υπάλληλος που έχει twitter και έγραφα ότι σήμερα έφαγα το ωραιότερο γλυκό της ζωής μου, θα έβγαινε κανείς να με βρίσει;

2009  Δεύτερη χρονιά στο τιμόνι της «Πρωινής Μελέτης» και τα μακριά μαλλιά αποτελούν παρελθόν για την παρουσιάστρια, ενώ οι τίτλοι των συνεντεύξεών της, είναι «μαγκάκι», «τσαμπουκάς», κ.ά.
2009
Δεύτερη χρονιά στο τιμόνι της «Πρωινής Μελέτης» και τα μακριά μαλλιά αποτελούν παρελθόν για την παρουσιάστρια, ενώ οι τίτλοι των συνεντεύξεών της, είναι «μαγκάκι», «τσαμπουκάς», κ.ά.

-Οχι.

Αρα δεν είναι δική μου η ευθύνη, είναι η ρατσιστική διάθεση του άλλου. Επειδή, ενδεχομένως, κάνω αυτή τη δουλειά που κάνω, μπορεί και έχει το δικαίωμα και λογοκρίνει οτιδήποτε εγώ γράψω, που αν όμως δεν ήμουν άνθρωπος της τηλεόρασης δεν θα έδιναν καν σημασία. Εγώ αντιμετωπίζω το twitter για χαβαλέ. Θα γράψω ό,τι μου κατέβει. Και δεν υπολογίζω καθόλου αν θα υπάρξουν οι κακοπροαίρετοι που θα πουν "χέστηκε η φοράδα στο αλώνι".

-Επίσης όλη αυτή η υπεδραστηριότητα στο twitter, με φωτογραφίες, ενημέρωση για τις διακοπές σας, κ.ά. θεωρείτε ότι μπορεί να παρεξηγηθεί ή ότι υπερεκτίθεστε;

2010  Συνεπής και την τρίτη χρονιά η Ελεονώρα Μελέτη άλλαξε και πάλι το στυλ της υιοθετώντας ένα πιο δυναμικό λουκ.
2010
Συνεπής και την τρίτη χρονιά η Ελεονώρα Μελέτη άλλαξε και πάλι το στυλ της υιοθετώντας ένα πιο δυναμικό λουκ.

Εγώ αντιμετωπίζω τα τουίτ μου ως απλά, καθημερινά του οποιουδήποτε. Κάποιοι τα αναπαράγουν ως είδηση.Εγώ δεν φέρω ευθύνη σε αυτό. Δεν μπορώ να σκέφτομαι και να περιορίζομαι και να προβληματίζομαι τι θα ανεβάσω στο twitter μου φοβούμενη ότι μπορεί να θεωρηθεί από κάποιους αφορμή για αναπαραγωγή.

-Επειδή έχετε την ταμπέλα του διάσημου προσώπου...

Εγώ δεν έχω καμία ταμπέλα. Τις ταμπέλες τις φοράνε. Αν κάποιος θέλει να μου τις φορέσει ευχαρίστως, αλλά δεν σημαίνει ότι εγώ θα τη φέρω. Δεν τις αποδέχομαι.

-Τα τελευταία τρία χρόνια διαχειρίζεστε μόνη τη δημόσια εικόνα σας. Εχετε πει ότι τα παλαιότερα χρόνια δεν είχατε τη διαχείριση και...

Βασικά να σας πω πού δεν συμφωνώ. Στον όρο διαχειρίζομαι. Εγώ δεν διαχειρίζομαι την εικόνα μου, είμαι αυτή που είμαι. Αν κάτι με πειράξει θα το πω, αν κάτι με ενοχλήσει θα απαντήσω, δεν διαχειρίζομαι κάτι. Απλώς υπάρχω. Παλαιότερα, ενδεχομένως, επιβλέπανε τον τρόπο με τον οποίο υπάρχω. Αλλά είναι λογικό. Γιατί όταν είσαι καινούργια και φρέσκο πουλέν, είναι λογικό να κάνεις λάθη και να πετάς πατάτες και να πέφτεις σε παγίδες.

Είδα πώς λειτουργεί το σύστημα, πώς μπορείς να πέσεις σε παγίδα, πώς μπορείς να κάνεις ένα επικοινωνιακό λάθος και τι επιπτώσεις έχει και έμαθα τα κατατόπια. Από κει και πέρα, εγώ έχω πληρώσει πάρα πολλές φορές το γεγονός ότι έχω βγει και έχω απαντήσει σε κάποιο δημοσίευμα ή έχω πει κάτι που με πείραξε. Αλλά δεν θα αλλάξω. Θα νιώσω πολύ χειρότερα αν το κρατήσω και σκάσω, παρά αν πω αυτό που θέλω και μετά μου την πέσουν όλοι.

-Σας την έχουν πέσει...

Σαφώς. Μα δεν με ενδιαφέρει να αρέσω σε όλους. Δεν γίνεται να τα έχεις με όλους καλά.

-Εχετε μπει σε μία λογική να απαντάτε σε όλα.

Οχι και σε όλα. Απαντάω μόνο στις μεγάλες βλακείες. Τις μέτριες και τις μικρές τις αφήνω να πέσουν κάτω.

-Αυθόρμητη, ακομπλεξάριστη και σέξι, είναι μερικά σχόλια του κόσμου στο διαδίκτυο.

Πολύ ωραίο. Τέλειο. Αλλά δεν θα μου πείτε και κάτι κακό; Το κοινό δεν έχει πει καμία κακιά κουβέντα;

-Εχει γραφτεί για εσάς πως μιλάτε για τη ζωή σας μέσα από την εκπομπή σας ή για την εμφάνισή σας ή...

Δεν με νοιάζει τι λένε οι δημοσιογράφοι. Συνάδελφοι είμαστε. Μπορούνε να πούνε ό,τι θέλουν και δεν θα τους παρεξηγήσω γιατί κάνουν τη δουλειά τους. Του κοινού η γνώμη με ενδιαφέρει και αν έχετε κακά σχόλια θα τα ακούσω με μεγάλο ενδιαφέρον.

-Για τα ίδια πράγματα σας "κατηγορεί" και το κοινό.

Χαίρομαι λοιπόν που με κατηγορούν για πράγματα που κάνω και όχι για πράγματα που είμαι.

-Εχετε σκεφτεί να αφήσετε το πρωινό ξύπνημα;

Προς το παρόν αντέχω ακόμα. Υπήρξε μία πιθανότητα αλλά δεν έγινε. Ποτέ δεν ήθελα να αφήσω την πρωινή ζώνη. Πέρυσι μου προτάθηκε, το συζητήσαμε, αλλά φέτος ήμασταν κάθετοι ότι θα μείνουμε το πρωί.

Αν ξεσπούσα κάπου θα ήταν στο φαγητό, όχι στα μαλλιά

-Πρεμιέρα αύριο Δευτέρα. Xωρίς πολλές αλλαγές.

Δεν θα έχουμε γενικές αλλαγές, γιατί το σκεφτήκαμε και με τους ιθύνοντες του σταθμού και καταλήξαμε στο ότι πραγματικά δεν θέλουμε να αλλάξει κάτι. Τουλάχιστον όσον αφορά τη σύνθεση της ομάδας γιατί πραγματικά έχουμε πετύχει μία συνταγή, και είναι σαν τη ζαχαροπλαστική, λίγο λιγότερο, λίγο παραπάνω μπορεί να χαλάσει το γλυκό, οπότε τα πρόσωπα μένουνε ως έχει. Θα έχουμε μία τονωτική ένεση, τον Γιώργο Σόμπολο για πιο εξειδικευμένο ρεπορτάζ, δικαστικό-αστυνομικό.

-Η παρουσιάστρια όμως άλλαξε...

Καλά η παρουσιάστρια... γενικά αλλάζει. Είπαμε να κάνουμε το μαλλί κόκκινο, να φύγουμε από το τετριμμένο ξανθό που έχω χρόνια. Είναι η πρώτη φορά που τολμάω μια αλλαγή στο χρώμα, δεν το σκέφτηκα καθόλου και είναι κάτι που το επιθυμούσα πολλά χρόνια. Να με δω με κόκκινα μαλλιά. Και το τόλμησα, δεν το σκέφτηκα καθόλου.

-Λένε ότι οι γυναίκες αλλάζουν μαλλιά όταν θέλουν να κάνουν μια νέα αρχή.

Αυτό σε μένα δεν ισχύει γιατί τότε θα έπρεπε να κάνω νέα αρχή κάθε εξάμηνο. Δεν ξεσπάω στα μαλλιά. Γενικά δεν ξεσπάω κάπου. Και αν θα ξεσπούσα κάπου, θα ήταν στο φαγητό. Γιατί εκεί βρίσκω απόλαυση. Από κει και έπειτα το μαλλί δεν σημαίνει ούτε αλλαγές ούτε ξέσπασμα εσωτερικό, εξωτερικό ή οτιδήποτε.

-Σχολιάστηκε...

Δεν το περίμενα καθόλου. Γιατί ο κόσμος δέχεται τις αλλαγές αλλά όχι τις πολύ ακραίες. Δεν το φοβήθηκα βέβαια κιόλας, γιατί ήξερα ότι ακόμα και να μη μ' αρέσει, θα μπορούσα να το στηρίξω για ένα χρονικό διάστημα. Εχουν υπάρξει και ελάχιστοι που μου λένε ξανθό.

Λευτέρης Μπιντέλας

http://www.ethnos.gr/entheta.asp?catid=23498&subid=2&pubid=63369302

--------
ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΣΕ ΞΕΡΗ Η ΕΛΕΟΝΩΡΑ;
Τη Δευτέρα κάνει την πρεμιέρα της. Την Τρίτη θα τα πούμε και από κοντά. Με κόκκινα μαλλιά για αλλαγή ξεκινάει δριμύτατη. Τι να άκουσε όμως και κομματιάστηκε? Μήπως της πρότεινε κάποιος να.. μεταφερθεί στη μεσημεριανή ζώνη? Δεν αποκλείεται!..Η Ελεονώρα σίγουρα θα αντισταθεί αλλά κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει αφού άλλαξαν τα δεδομένα τόσο πολύ.. Ολα θα τα ζήσουμε φέτος!
9 votes, average: 3,33 out of 59 votes, average: 3,33 out of 59 votes, average: 3,33 out of 59 votes, average: 3,33 out of 59 votes, average: 3,33 out of 5 (9 votes, average: 3,33 out of 5, rated)
Loading ... Loading ...
  1. Ο/Η brunette λέει:
    Σχόλιο: Η αλλαγή σε έναν άνθρωπο συνίσταται στο χρώμα των μαλλιών του; Όχι στην εξέλιξη της προσωπικότητάς του;
    Όσον αφορά τις τηλεοπτικές παρουσίες, με αφορμή την υπερέκθεση του εαυτού τους από τις Ελ.Μελέτη και Σ.Χρηστίδου: με τη συνολικότερη παρουσία τους στη ζωή, τον τρόπο που διαχειρίζονται την εικόνα τους, που μεταχειρίζονται όλους εμάς τους θεατές κλπ δίνουν πολύ περισσότερα μηνύματα από ό,τι στις εκπομπές τους.
    Αναρωτιέμαι: 1) γιατί οι νεότερες παρουσιάστριες δε σκέφτονται το απλό: καλύτερα να σε αναζητά ο τηλεθεατής (και γενικά για όλους μας ο φίλος, ο γείτονας κτλ), παρά να σε έχει βαρεθεί και 2) Όταν το τηλεοπτικό τοπίο αλλάζει και τα κανάλια περιορίζουν τον αριθμό των παρουσιαστών, πότε θα επιβιώσει κάποιος; Ποια στοιχεία χαρακτήρα και προσωπικότητας και επαγγελματισμού χρειάζεται να έχει; Τις απαντήσεις εμείς οι τηλεθεατές τις γνωρίζουμε…
  2. Ο/Η chrisa λέει:
    Σχόλιο: Η υπερπροβολη κ η υπερεκθεση δεν ωφελουν κ αυτο θα επρεπε πρωτοι απ ολους να το γνωριζουν οσοι ασχολουνται με τον χωρο της τηλεορασης.Καλο ειναι ολοι οι παρουσιαστες οταν δινουν συνεντευξεις να εχουν κ κατι να πουν……..η ασκοπη επαναληψη ανευ ουσιας κουραζει οντως τον τηλεθεατη.


  • Ο/Η ΦΩΤΕΙΝΗ λέει:
    Σχόλιο: ΕΠΙΣΗΣ ΡΕΕΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΩ TWITTER!!! ΗΡΕΜΗΣΤΕ ΛΙΓΑΚΙ…



  • -
    Ηταν τρία ρεπορτάζ από τρείς πηγές:ΤΟ ΒΗΜΑ,ΤΟ ΕΘΝΟΣ και το COSMOPOLITI,της Χριστίνας Πολίτη
    ΜΑ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΝΑ ΛΕΕΙ;ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΝΑ ΛΕΕΙ;.....ΔΥΣΚΟΛΟ

     


        Δεν υπάρχουν σχόλια:

        Δημοσίευση σχολίου