Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΡΩΗΝ,ΠΡΩΗΝ,ΠΡΩΗΝ ΠΑΝΤΟΥ

Οι πρώην μου και εγώ!

Γράφει η Ελεονώρα Μελέτη
29 Ιούλιος 2011
Διαβάζω, ακούω, αναρωτιούνται...Μα πως γίνεται να διατηρεί η Μελέτη καλή σχέση με τους πρώην της. Ε γίνεται. Που είναι το δύσκολο, και που το περίεργο. Με τους ίδιους ανθρώπους κάποτε διατηρούσα δεσμό και ότι συνεπάγεται αυτό, γιατί να μην μπορώ να διατηρήσω και μία όμορφη φιλική σχέση μετά.

 Όταν υπάρχει σεβασμός και από τις δύο πλευρές, ξεκάθαρες προθέσεις και όταν η σχέση που
 προηγήθηκε ήταν μία αγάπη δυνατή και ένας έρωτας μεγάλος, είναι πραγματικά μαγικό να περνάς την επαφή αυτή σε μία άλλη διάσταση και σε ένα άλλο επίπεδο.

Ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που αγαπήθηκαν, όσο η αξιοπρέπεια και των δύο δεν πληγώθηκε από ψέματα, κοροιδίες και προδοσία, θα υπάρχει πάνα ένας δεσμός που δεν θα μπορέσει κανέναν χωρισμός να σπάσει.Και είναι όμορφο να έχεις στη ζωή σου, στο πλάι σου, εκείνους με τους οποίους μοιράστηκαν κάποια χρόνια από τη ζωή σου.

Σίγουρα θέλει δύο το τανγκό, αλλά νομίζω ότι δεν είναι ούτε κάτι δύσκολο ούτε δα και κάτι τόσο σπάνιο. Γνωρίζω πολλά ζευγάρια που διατηρούν επαφές και μάλιστα πολύ στενές μετά την απόφαση τους να συνεχίσουν χώρια. Εξάλλου είπαμε, δεν γίνεται και με όλους. Διατηρώ επαφές με τους άνδρες εκείνους που με σημάδεψαν, με αγάπησαν , τους αγάπησα και θέλω να υπάρχουν στη ζωή μου.
Υπάρχουν και περιπτώσεις που κάνω flash back και αναρωτιέμαι, ποιός και γιατί έσβυσε από τη μνήμη μου τόσο γρήγορο εύκολα και ριζικά κάποιες αναμνησείς. Μάλλον οι ίδιοι με τη συμπεριφορά τους.

7 Σχολια

  • ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ: 05/08/11 αγαπητη Ελεονώρα οι πρωην πρεπει να μενουν εκει οπου ανηκουν,δηλαδη στο παρελθον..τι νοημα εχει να τους συναντας, να σου θυμιζουν την αποτυχια της σχεσης και να παιρνουν ή να παιρνεις άφεση αμαρτιών για το παρελθον; φανταζομαι εχεις φιλους αλλους και αρσενικούς..γιατι αυτό με τους πρωην; μηπως τους θυμηθηκες μετα τον χωρισμό και αυτό ειναι ενα ειδος αντιδρασης; φιατι αμφιβαλω ότι τους εβλεπες όσο εισουν σε σχεση ήότι τους θυμόσουντότε....και παλι οταν ξαναερωτευθείς παλι θα τους ξεχασεις...αστους στο χρονοντουλαπο του παρελθοντος σου, εδω ειμαστε Ελλαδα και οχι Σουηδια εξαλλου...
  • ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ: 01/08/11 Συμφωνώ με Βαλ. Βαρεθήκαμε πραγματικά τις απόψεις σου περί πρώην, νυν και επόμενους. Δεν ενδιαφέρει. Το προηγούμενο άρθρο σου, "Το μοβ ποδήλατο", ήταν εξαιρετικό.. Αυτό.. Απλά αδιάφορο.. Ή του ύψους ή του βάθους.. Τι να πω..
  • ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ: 01/08/11 Βασικα Ελεονωρα μου βαρεθηκα να ακουω για το συγκεκριμενο θεμα. Η αποψη σου ειναι γνωστη. Στερεψες απο θεματα?
  • ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ: 29/07/11 Eleonora m ola kala auta p les alla gt den grafeis ena editorial g to pws ma8aineis na zeis monh s meta apo mia sxesh p se eixe apoxenwsei apo oloous k apo ola???mporei oi dikoi s prwnh na htan isws oi kaloi alla uparxei k allh kathgoria prwhn p den 8es na exeis pote...pws mporeis na kerdiseis to xameno edafos stis filies s???gt den mporei oi filoi na einai dipla s an esu tous exeis grapsei enan xrono kanonika gt kapoios prwhn eite kalws eite kakws se ephrease k se apomakrune apo autous...pws tous kerdizeis pisw k pws antexeis thn monaxia g oso diasthma xreiastei na tous kerdiseis???gt an8rwpoi eimaste k malakies kanoume polles omologoumenws!!!!! :( k afou esu to a8lhma to katexeis ths psuxologias ennow den mas voh8as k emas mpas k vroume kamia akrh k niwsoume dunatoi???se filw...!!!
  • ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ: 29/07/11 Αφού συμφωνήσω απόλυτα με τα δυο κορίτσια παραπάνω και την άποψη που εξέφρασαν θα ήθελα να προσθέσω πως προφανώς Ελεονώρα υπονοείς πως και ο μελλοντικός σου σύντροφος θα πρεπει να αποδέχεται το ότι εσύ θα εισαι φίλη,θα βγαίνεις,θα ξενυχτάς και ίσως κάνεις διακοπές με τους πρώην σου.Δεν ξέρω κανέναν πραγματικό άντρα που θα το δεχόταν αυτό.Οπως και ότι εσύ θα δέχεσαι το ίδιο.(αν και έχεις δηλώσει ζηλιάρα στις σχεσεις σου.Αν δε ζήλευες αυτό τι άλλο θα σε έκανε περισσότερο να ζηλέψεις;Αναρωτιέμαι.....)
    Τέλος πάντων,πάρα πολύ "προοδευτικά" για τα δικά μου γούστα όλα αυτά
    Οταν είσαι σε μια σχέση πλέον εισαι αλλού,σε άλλα πλαίσια.Δεν μπορεις να δρας ως ελεύθερη.Χάνεται μέρος της ατομικότητας.Και υπεισερχόμαστε στο εμείς.Στο μαζί.Βεβαίως και χρειάζονται και στιγμές μοναξιάς,ή και οι διακοπές με φίλους.Αλλά οι έξοδοι κλπ με τους πρώην ειναι too much for me.Αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα
  • ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ: 29/07/11 Δέσποινα ακριβώς το ίδιο σκέφτηκα και εγώ! Όταν είχα διαβάσει πέρυσι το βιβλίο της Βαμβουνάκη νομίζω λέγεται Το φάντασμα της αξόδευτης αγάπης , αν θυμάμαι καλά, είχα σταθεί πολύ σε αυτό το απόσπασμα και συμφωνώ τόσο πολύ! Με αντιπροσωπεύει απόλυτα αυτή η άποψη, πως είναι δυνατό να είσαι φίλος με έναν έρωτα που έληξε άδοξα;;; Εκτός αν δεν ήταν έρωτας...
  • Δέσποινα Δέσποινα Link σχολίου
    ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ: 29/07/11 Γεια σου Ελεονώρα,

    διαβάζοντας το άρθρο σου σκέφτηκα αμέσως ένα απόσπασμα από το βιβλίο της Βαμβουνάκη, . Σε αυτό προβάλλεται η άκρως αντίθετη άποψη πάνω στο θέμα σχέσης με τους πρώην, την οποία τολμώ να πω βρίσκω και πιο ρεαλιστική. Λέει λοιπόν, πως με έναν πρώην που έχεις πραγματικά ερωτευτεί, που έχεις κάνει όνειρα για μια κοινή ζωή, που έχεις πονέσει και έχεις κλάψει...δεν γίνεται έτσι απλά να μένεις φίλη μαζί του. Στη σχέση έγινε μια απόπειρα για αιωνιότητα, η οποία έληξε άδοξα. Τι φίλοι και ιστορίες λοιπόν;
    Εκτός αν ήταν μια άλλου είδους σχέση...μια σχέση αδελφική σχεδόν, μια σχέση όπου το πάθος εξέλειπε...προσωπικά με το άτομο που είμαι τώρα δε θα μπορούσα ποτέ να κρατήσω μια φιλική επαφή. Με τους προηγούμενους δε με ενδιαφέρει, συμβαίνει κιόλας
ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ
Ακόμη δεν άρχισε η σεζόν και η Ελεονώρα Μελέτη κατάφερε να μας κουράσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου