Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Το παλτό της Ραχήλ Μακρή και η ηδονή της μεταρρύθμισης-Του Χρήστου Νάτση - Tέσσερις βουλευτές που παρά τις όποιες διαφορές τους αποκάλυψαν χθες όχι τον σεξισμό τους αλλά τον εύγλωττο φετιχισμό τους…






























http://unfollow.com.gr/web-only/16056-rach-2
Γρηγόρης Ψαριανός, Πέτρος Τατσόπουλος, Μάρκος Μπόλαρης και Σπύρος Λυκούδης: τέσσερις ανεξάρτητοι βουλευτές που παρά τις όποιες διαφορές τους μοιράζονται ένα κοινό αξιακό πλαίσιο: 

την πίστη πως το «πάρτυ τελείωσε», 
πως ο ορθολογισμός των γεγονότων πρέπει να αντικαστατήσει την λατρεία των ψευδαισθήσεων, πως η αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων είναι μονόδρομος 
και η ρητή εφαρμογή και εκτέλεση των όποιων απαιτήσεων των ευρωπαίων εταίρων μας η λύση των δεινών μας. 

Υπευθυνότητα, 
σύνεση,
 διαφωτισμός, 
πολιτιστική εκλέπτυνση, 
αγώνας κατά του λαϊκισμού, του εθνολαϊκισμού, της μισαλλοδοξίας: 
ιδού τα μάντρα που επαναλαμβάνουν όπου βρεθούν κι όπου σταθούν, οικτίροντας τον ελληνικό λαό για τις αυτοκτονικές επιλογές του, προσπαθώντας να τον νουθετήσουν, να τον σοβαρέψουν, να τον εκλεπτύνουν.

 Γρηγόρης Ψαριανός, Πέτρος Τατσόπουλος, Μάρκος Μπόλαρης και Σπύρος Λυκούδης: τέσσερις ανεξάρτητοι βουλευτές που παρά τις όποιες διαφορές τους μοιράστηκαν, κατά την πρώτη ψηφοφορία για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας στη Βουλή, την απόλαυση να μυρίσουν και να χαριεντιστούν με το παλτό της Ραχήλ Μακρή. 

Της Ραχήλ Μακρή, η οποία, με την εκλέπτυνση και εκφραστική χάρη στην που διακρίνει τον ευρύτερο μεταρρυθμιστικό χώρο, θα δείτε να αποκαλείται συνήθως «τσόκαρο» και «ψεκασμένη».
Γρηγόρης Ψαριανός, Πέτρος Τατσόπουλος, Μάρκος Μπόλαρης και Σπύρος Λυκούδης: τέσσερις βουλευτές που παρά τις όποιες διαφορές τους αποκάλυψαν χθες όχι τον σεξισμό τους αλλά τον εύγλωττο φετιχισμό τους. 
Ο φετιχισμός, γράφει ο Φρόυντ στις πρώτες του επεξεργασίες του θέματος, προκύπτει από το σοκ που προκαλεί στο βρέφος η συνειδητοποίηση της απουσίας φαλλού στην μητέρα, ήτοι η συνειδητοποίηση της έλλειψης.
 Η κάλτσα, το παπούτσι, η ζαρτιέρα: μετωνυμίες της αδύνατης πλήρωσης, γλυκά υποκατάστατα που επιτρέπουν μια ψευδαίσθηση πληρότητας να μένει ζωντανή.
Γρηγόρης Ψαριανός, Πέτρος Τατσόπουλος, Μάρκος Μπόλαρης και Σπύρος Λυκούδης: τέσσερις βουλευτές που παρά τις όποιες διαφορές τους, μυρίζοντας και χαριεντιζόμενοι με το παλτό της Ραχήλ Μακρή επανεβεβαίωσαν την πολύτιμη φαντασίωσή τους: 
πως η ακραιοκεντρική λατρεία της μεταρρύθμισης διαφέρει από τον καιροσκοπισμό της λαϊκής δεξιάς των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
 Επιβεβαίωσαν όμως και κάτι παραπάνω: πως πέρα από αφοσιωμένοι στυλοβάτες της δημοκρατίας πρώτα και κύρια παραμένουν αφοσιωμένα λιγούρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου