Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Γιατί η Άννα Παναγιωταρέα βρίσκεται κάτω από κάθε πέτρα, αρχαία ή νέα…






















http://www.koolnews.gr/ellada/481030-giati-i-anna-panagiotarea-vrisketai-kato-apo-kathe-petra-arxaia-i-nea/
Δημοσιογράφος, καθηγήτρια πανεπιστημίου, δημόσιο πρόσωπο. Η Άννα Παναγιωταρέα έχει το... χάρισμα να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας από το 1975, όταν και πρωτομπήκε στη ζωή των Ελλήνων μέσα από τη συχνότητα της κρατικής τηλεόρασης, που τότε ήταν μονοπώλιο.
Αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, έχει αμφισβητηθεί πολλές φορές στην επαγγελματική της διαδρομή. Από το πως βρέθηκε στο τότε ΕΙΡΤ ως υπεύθυνη των εκπομπών έως το πως έγινε καθηγήτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Σήμερα, μετά από αρκετό καιρό αγρανάπαυσης σε σχέση με την πρώτη γραμμή της δημοσιότητας, η κυρία Παναγιωταρέα ξαναχτυπά προκαλώντας σεισμό στα social media.
Από την πρώτη στιγμή που οι ανασκαφές της Αμφίπολης έγιναν θέμα παγκοσμίου ενδιαφέροντος η δημοσιογράφος άρχισε ένα παιχνίδι δηλώσεων και επικοινωνίας μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook. Όλοι θεώρησαν ότι είναι η φυσική της τάση να ανακατεύεται παντού ή κατάλοιπο από την πολύχρονη προσωπική της σχέση με τον καθηγητή και διευθυντή του Μουσείου της Ακρόπολης Δημήτρη Παντερμαλή.
Η αλήθεια είναι όμως πιο σύνθετη: Η κυρία Παναγιωταρέα έχει αναλάβει αμισθί συμβουλευτικό ρόλο στην επικοινωνιακή διαχείριση της ανασκαφής στην Αμφίπολη. Οι κακές γλώσσες λένε με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο διατηρεί παραδοσιακά καλές σχέσεις, όπως άλλωστε με τους περισσότερους πρωθυπουργούς των τελευταίων δεκαετιών στην Ελλάδα.
Έτσι, έχει εγκατασταθεί κάτω από μια ομπρέλα στο χώρο των ανασκαφών και παρακολουθεί, προφανώς ενημερώνεται, επιλέγει τις φωτογραφίες που θα δοθούν στη δημοσιότητα και στη συνέχεια αναρτά τις υπόλοιπες στον προσωπικό της λογαριασμό.
Η κυρία Παναγιωταρέα έχει άποψη και για την ίδια την ανασκαφή και για το πρόσωπο που βρίσκεται θαμμένο εκεί, εδώ και αιώνες. Δεν γνωρίζουμε αν είναι η προσωπικές της γνώσεις (διδακτορικό στην αρχαιολογία), οι προσωπικές της διαδρομές και οι συζητήσεις της με κορυφαίους επιστήμονες (κύκλος Παντερμαλή) ή κάτι άλλο, αλλά η γνωστή δημοσιογράφος έχει αποκλείσει από 14 Αυγούστου με ανάρτησή της στο facebook το ενδεχόμενο να βρίσκεται ο Μέγας Αλέξανδρος μέσα στο μνημείο της Αμφίπολης.
Η κυρία Παναγιωταρέα όταν δεν βρίσκεται κοντά στους φοιτητές της στη Θεσσαλονίκη -οι κακές γλώσσες λένε ότι αυτό συμβαίνει πολύ συχνά- έχει και άλλες κοινωνικές και προσωπικές δουλειές. Για παράδειγμα την προώθηση των δημοσίων σχέσεων του Ιδρύματος Ωνάση, για το οποίο έχει αναλάβει την εικόνα του, τη διαχείριση των κρίσεων αλλά και τα ταξίδια που διοργανώνει.
Βέβαια, η ίδια είναι και ένας κοινός καθημερινός άνθρωπος. Τουλάχιστον έτσι υποστηρίζει. Για παράδειγμα σε ανάρτησή της στο facebook, τον περασμένο Οκτώβριο σημείωνε:

Καλημέρα!

Θα ήθελα να πληρώσω ολόκληρη την Εφορεία στο τέλος του Οκτώβρη. Δεν γίνεται αλλά και...

δεν θα στενοχωρηθώ.

Θα ήθελα να βάψω το σπίτι μου, εξωτερικά. Δεν το βάφω. Δεν χάθηκε ο κόσμος.

Θα ήθελα να αλλάξω τους εξωτερικούς σωλήνες παροχής νερού στο Πήλιο, που δοκιμάζονται από το χιόνι και την παγωνιά. Δεν αλλάζουν. Αμα «σπάσουν» το βλέπουμε.

Θα ήθελα να πάω το Citroen-άκι για service. Ας περιμένει.
Θα ήθελα να κοντύνω-μακρύνω-στενέψω μερικά ρούχα μου. Δεν πειράζει και δεν υπάρχει καμία ανάγκη να αγοράσω και καινούρια.
Θα ήθελα να δώσω για βιβλιοδεσία μερικά βιβλία που έχουν παλιώσει. Δεν τα δίνω.
Θέλω να αγοράσω μερικά βιβλία. ΠΡΕΠΕΙ.
Θέλω να πληρώσω τη συνδρομή μου στους ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ. Πρέπει.


Ετσι δεν σκεφτόμαστε όλοι; Πώς, λοιπόν, πιστεύουν ότι θα κινηθεί η αγορά, θα αναστραφεί η ύφεση ή θα γεμίσουν τα ταμεία του κράτους; Θα κάνουν «μαγικά»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου