Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Ωραία Όλγα, παραγωγή Δανίκας-ΤΗΣ ΡΕΑΣ ΒΙΤΑΛΗ







Υπήρξε μια εποχή που παράγαμε πιο πολύ χαρά απ' όση μπορούσαμε να καταναλώσουμε. Μιλάμε για χαρά… όχι αστεία! 
Γι' αυτό και οι άνθρωποι, περιφέρονταν με μαρμαρωμένα χαμόγελα σε μαρμαρωμένα σαλόνια, δηλώνοντας εν ευδαιμονία «εμείς εδώ περνάμε SUPER!». Μια εποχή που φαντάζει αιώνες πριν. Εποχή που είχε καταργήσει τις αποχρώσεις. Όλα ήταν IN ή OUT. Εκεί χάσαμε αλήθειες που μοιάζει ευτυχώς να τις αναζητούμε τώρα. Όπως για παράδειγμα: άλλο πολιτικός, άλλο πολιτικάντης, άλλο διανοούμενος, άλλο αυτοαποκαλούμενος διανοούμενος. 
Άλλο πλούσιος, άλλο άρχοντας. Άλλο ομορφιά, άλλο γοητεία. Ευτυχώς τα χρόνια εκείνα τ΄ αποχαιρετήσαμε. Ελπίζω. Αλλά πάντα ξεμένουν και ρετάλια. Δυσκολοπροσάρμοστοι. Συνήθως άνθρωποι μιας «κάποιας ηλικίας». Η παρουσία νέων ανάμεσα στους «ξεμείναντες» παρουσιάζει κοινωνιολογικό ενδιαφέρον.
 Να, όπως η Όλγα Κεφαλογιάννη. Διάβασα μια συνέντευξη, της Υπουργού Τουρισμού, στην εφημερίδα το Θέμα, που είχε δώσει στον Δ. Δανίκα. Μου πήρε καιρό να εμπεδώσω. Γι' αυτό τα καθυστερημένα μου αντανακλαστικά.
Δεν θα σταθώ στον έκδηλο οίστρο του κ. Δανίκα. Στο κάτω κάτω ο κ. Δανίκας δεν ανήκει σε κυβερνητικό σχήμα. Σωστά; Και μπορεί να καταφύγει σε οποιοδήποτε τρόπο για να παρουσιάσει και να εκθέσει, όποιον του παίρνει συνέντευξη. Σαφέστατα εκθέτοντας πρωτίστως τον εαυτό του. «Όλγα η επιτομή του θηλυκού. Με κεφαλαίο το “Θ”». 
(Δεν είναι τίτλος ταινίας Καραγιάννη-Καρατζόπουλου, είναι γραφή Δανίκα). Αλλά η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη εκπροσωπεί τη χώρα μας, σε νευραλγικό τομέα, σε καιρό κρίσης. Ευεργετικό να έχουμε μια όμορφη γυναίκα να μας εκπροσωπεί. 
Ας πάρουμε δεδομένο ότι η Υπουργός στοιχίζεται στις ωραίες. (Θα μου πεις... Όταν διίστανται οι απόψεις για μια Κατρίν Ντενέβ...) Ας μην το πολυψάχνουμε. Η Όλγα είναι η πιο ωραία γυναίκα του πλανήτη! Και ξενοιάζουμε.
 Πάμε παρακάτω. Έχει παρακάτω; Σπουδαγμένη εξαιρετικά και κληρονόμος στιβαρού και πολιτικού ονόματος- «εισιτηρίου» και της λεβεντομάνας Κρήτης. Καλός συνδυασμός. Παρακάτω; «Δεν το παίζω γκόμενα». 
«Ο Ομπάμα σου ρίχτηκε;», 
«Το κατέχει το σπορ. Είναι επιρρεπής» και πιο κάτω
 «Τώρα τι μου θύμισες; Με την ευκαιρία των εγκαινίων του Ελληνικού Γραφείου Τουρισμού. Όταν εμφανίστηκα με τολμηρό ντεκολτέ. Βούιξε ο τόπος.
 Το ίδιο συμβαίνει και όταν φοράω «κολάρο». Αδύνατον να καταλάβω τι ακριβώς τους αρέσει. Πανικός είχε συμβεί και στην Ιαπωνία. Δεν προλάβαινα τις συνεντεύξεις και τις φωτογραφίσεις».
Δεν θα σας κουράσω αναμεταδίδοντας και αντιγράφοντας αποσπάσματα. Χονδρικά...
 Τέσσερις σελίδες ακκισμών.
 Αχ Όλγα. Ωραία Όλγα!
 Προσπερνώ τα συμπεράσματά μου. 
Κοντοστέκομαι στο ανυποψίαστόν σου. Αν εισπράττεις ό,τι εισπράττεις, φαντάσου τι εισέπραττε η Μελίνα Μερκούρη. Αλλά αυτή είναι η άτιμη διαφορά της ομορφιάς από την γοητεία. Και κάτι ακόμα ως βοήθημα. Μόνο μια «όμορφη Όλγα» θα κατέληγε μετά από 4 σελίδων συνέντευξη, ξεπετώντας απολύτως ξεκάρφωτα μια φράση «Να ξέρεις η κρίση τελείωσε! Κι όμως το εννοώ».
Αχ Όλγα. Ωραία Όλγα και Δ. Δανίκα. Σκηνή από ταινία του έγχρωμου κινηματογράφου στο σινέ Ααβόρα. Μια κάποια Λίτσα από Ολγίτσα, ένας αρσενικός μπήχτης να ξερογλείφεται και κείνη ξελιγωμένη στα γέλια να του λέει «Kαλέ κύριε Τάκη, πού κοιτάτε; Εγώ σας μιλάω σοβαρά». 
Αχ Όλγα, ωραία Όλγα... Η κρίση τελείωσε και μεις εδώ περνάμε Super! Η χώρα μας φέτος θα πλημμυρίσει από τουρίστες (λιγότερους από τη Βενετία). Εγκλωβισμένοι στη μετριότητά μας, στον (εξυπηρετικότατο) χαμηλωμένο μας πήχη. Συλλήβδην καλομαθημένοι κληρονόμοι.
Όλγα, ωραία Όλγα. Πού θα πάει; Θα καθίσουν στα έδρανα ξανά γοητευτικοί άνθρωποι… Αυτοί μας λείπουν περισσότερο από ποτέ.
ΥΓ.: Μια ωραία ιδέα για την Υπουργό Τουρισμού: Να βάλει μπροστά την ομορφάδα της, για κάποιο σκοπό. Όπως για παράδειγμα, για να σταματήσουν έθιμα που σκοτώνουν. Οι νεκροί από μπαλωθιές δεν είναι «κάτι σε ίσως νεκρός αλλά από παράδοση» αλλά απολύτως νεκρός. 

2 σχόλια:

  1. α! ολα κι ολα

    η ολγα ειναι γυναικα με το Π κεφαλαιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μιας που το post αναφέρεται στο άτομο με το όνομα Δανίκας καταθέτω αυτό εδώ.Πηγαίνεται στο 2:40 μέχρι να ολοκληρωθεί η αναφορά.
    http://www.youtube.com/watch?v=bitNaPjewqc

    ΑπάντησηΔιαγραφή