Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Πφφφ... Πιτσιρίκια!

Του Τόνυ Ρηγόπουλου
Το ίντερνετ είναι ένα εργαλείο με τεράστια δύναμη. Φάνηκε όμως και πόσο γελοίο μπορεί να γίνει όταν όταν οι χρήστες του "αποφάσισαν" να θεωρούν πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων την συμπάθεια ή την αντιπάθεια κάποιου προς το πρόσωπο ενός συγκεκριμένου blogger.

Η ιστορία έχει ως εξής: Πριν από περίπου έναν μήνα, ο Πιτσιρίκος γράφει ένα, κατά τη γνώμη μου άστοχο άρθρο με τίτλο "Σώστε τους δημοσιογράφους"

Ο κόσμος το διαβάζει, διαφωνεί και αρχίζει ένας ηλίθιος αλλά ισχυρός πόλεμος μεταξύ του ίδιου και μερικών άλλων bloggers που δεν τον συμπαθούσαν. Κάπου εκεί αρχίζει η νέα μόδα του ιντερνετ "δεν γουστάρω τον ψωνισμένο πιτσιρίκο". 

Στο μεταξύ ο συγγραφέας Χωμενίδης έχει αποσυρθεί από την θαλπωρή του twitter όπου, παρεμπιπτόντως, ΟΛΟΙ του αλλάζαμε τη παναγία στο μπινελίκι καθημερινά (επειδή του άξιζε). 

Έτσι, λόγω και της απουσίας ενός αξιόμαχου νεοφιλελεύθερου ΔΗΜοκρατικού ΑΡχιδιστερού όπως ο Χωμενίδης, η Σάρα και η Μάρα του twitter αρχίζουν να τη πέφτουν άγρια στον, όντως (όπως φαίνεται από άλλα κείμενα, posts και tweets του), καβαλημένο Πιτσιρίκο.

Το πραγματικά χαζό της όλης υπόθεσης (εκτός από το ότι πλέον ο πιτσιρίκος ακούει 10 φορές περισσότερο βρίσιμο απ' ό,τι όλοι μαζί οι βουλευτές ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ που έχουν twitter) είναι η ατσούμπαλη προσπάθεια ιδεολογικοποίησης της πάλης εναντίον του Πιτσιρίκου: 

Ο άλλος λέει και ξαναλέει ότι δεν πρόκειται να αγοράσει το περιοδικό Unfollow παρόλο που του αρέσει πολύ για λόγους αρχής(!!) επειδή γράφει εκεί ο πιτσιρίκος. 

Άλλοι τον θεωρούν υπεύθυνο για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα. 

Άλλοι από το μένος τους να τον βρίσουν για να είναι "in" καταντάνε να υποστηρίζουν όλο το σκυλολόι των εγγεγραμμένων σε pay-rolls δημοσιογράφων.

Το ερώτημα τελικά είναι: 

Όλοι εσείς οι πολιτκά καταρτισμένοι που μιλάτε στα social media και στα blogs είστε πραγματικά τόσο ανίκανοι να συνειδητοποιήσετε το πραγματικό μέγεθος των πραγμάτων με τα οποία καταπιάνεστε; 

Όταν η επίθεσή σας σε έναν σπαστικό blogger σας κάνει να καταναλώνετε περισσότερη φαιά ουσία απ' ό,τι το θέμα των αστέγων (που κάνατε και #hashtag μη χέσω) ή της καπιταλιστικής κρίσης δείχνετε τελικά πόσο αμπλαούμπλες είστε. 

Ναι, αμπλαούμπλες. 

Είναι η μόνη λέξη που σας χαρακτηρίζει πλήρως. Αμπλαούμπλες μοδάτοι γιατί "αφού το λένε όλοι πρέπει να έχουν δίκιο" και αγανακτισμένοι επειδή... και αυτό είναι της μόδας. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι αυτή η λέξη χαρακτηρίζει, εν μέρει, και τον αγαπημένο σας Πιτσιρίκο. 

Γιατί κι αυτός δεν έχει πει λίγες βλακείες όλα αυτά τα χρόνια μέσα από το blog του, με την μεγαλύτερη ίσως να είναι το επίμαχο άρθρο για τους εργαζόμενους στην "Ελευθεροτυπία".

Σταματάω το παραλήρυμα με το εξής (σχεδόν άσχετο): Για μένα το γεγονός είναι ένα (και απευθύνομαι τόσο στους πολέμιους του Πιτσιρίκου όσο και στον ίδιο). 

Η επανάσταση δεν έχει για σύμβολα το πληκρολόγιο και τα banners στα blogs μας. 

Ξεκουβαλάτε λοιπόν, 

γράψτε πράματα που να έχουν αξία, 

στοχοποιήστε τους πραγματικούς υπαίτιους και τους παπαγάλους τους και σταματήστε να τρώγεστε μεταξύ σας. (για ένα ηλίθιο άρθρο που και ο ίδιος Πιτσιρίκος είναι τόσο κολλημένος που δεν το ανακαλεί να τελειώνουμε)

Το παρακάτω σημείωμα του Πιτσρίκου μου το θύμισε η γνωστή σας "Κίρκη" σήμερα. 

Παλιότερος Διάλογος Τσίμα-Πιτσιρίκου, όπου ο, κατά τα άλλα, ενοχλητικός blogger είπε όλα αυτά που όλοι θέλουν να πουν και να είναι σίγουροι ότι θα φτάσουν στα αυτιά της Τρέμη, του Πρετεντέρη και του Τσίμα. 

Είναι απολαυστικό, και είναι από τον Πιτσιρίκο που δεν έχει μόνο άδικο...  http://tinyurl.com/5wuz7lx

2 σχόλια:

  1. ωπα! να μαστε και στη φαρμακόγλωσσα... :) ευχαριστώ για το ποστ!! η ετικέτα του τατσόπουλου σε αυτό το κείμενο είναι ό,τι πρέπει.. ;p

    ΑπάντησηΔιαγραφή