Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Μίλησε Κανείς Για Χούντα;

 http://wp.me/p3Ayp-3Jj
OMADEON

Πάει καιρός που ήθελα να σύρω τα εξ αμάξης σε “προοδευτικό” μπλόγκερ τον οποίο μάλιστα είχα παλιότερα και στους συνδέσμους μου στο παλιό μου ιστολόγιο.

Πάει καιρός. Συγκεκριμένα, η υπόθεση πάει πίσω, στην εποχή που τα Τάγματα Ασφαλείας του Παπουτσή πολιορκούσαν την Κερατέα, σε ένα όργιο καταστολής, βίας και τρομοκράτησης του ντόπιου πληθυσμού, κάτω από τις επευφημίες των χειρότερων προπαγανδιστών της δημοσιοκαφρίλας, οι οποίοι μάλιστα δεν δίσταζαν να φτάσουν στο σημείο να ζητήσουν να κατεβούν τα τανκς να επιβάλουν τις βουλές των μεγαλοεργολάβων στους κατοίκους της Κερατέας.

Υπενθυμίζω ότι “μήλον της Έριδος” ήταν τα σχέδια του Γιάννη Ραγκούση και του εθνικού μας εργολάβου για την κατασκευή ενός ΧΥΤΥ  σε χώρο όπου απαγορεύεται διά νόμου η κατασκευή τέτοιων εγκαταστάσεων.

 Το χειρότερο δε είναι ότι τέτοιου είδους εγκαταστάσεις δεν πληρούν πλέον τις προδιαγραφές της Ε.Ε., οπότε θα καταλήγαμε (αν γινόταν αυτό που ήθελαν τα έντυπα και μπλογκοσφαιρικά παπαγαλάκια της Διαπλοκής και του ΔΝΤ) σε ένα νέο σκάνδαλο Κουρουπητού.
Πιστοί στην ιδεολογία των προγόνων τους, οι ΜΑΤατζήδες ξυλοφόρτωναν όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Μια έγκυος γυναίκα έχασε το έμβρυο που κυοφορούσε όταν ΜΑΤατζήδες έριξαν δακρυγόνα μέσα στο σπίτι της, κάνοντας τα παιδιά της να πέσουν αναίσθητα και προκαλώντας της σοκ που οδήγησε σε αποβολή.

Ξύλο σε ό,τι εκινείτο: ανηλίκους, ενηλίκους, ηλικιωμένους. Έτσι, για τσαμπουκά. Με τον τσαμπουκά και το “ήθος” που έδειξαν τα ινδάλματα των ΜΑΤατζήδων (ειρήσθω εν παρόδω, ακόμα δε μας έχει δώσει εξηγήσεις η ΕΛ.ΑΣ. για τις διασυνδέσεις “ανδρών” της με ναζιστικές οργανώσεις, διασυνδέσεις που δημοσιοποίησε κάποτε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης) στο Κομμένο, στο Δίστομο, στα Καλάβρυτα, στην Κάντανο και αλλού.

“ΧΟΥΝΤΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!” φωνάζανε εφορμώντας σα λυσσασμένοι οι ΜΑΤατζήδες (και οι μανάδες τους καμάρωναν για τα “παιδιά” τους, αντί να τα μαζέψουν και να τα στείλουν να κάνουν καμιά χρήσιμη δουλειά, π.χ. να τα κάνουν οικοδόμους, σερβιτόρους, υδραυλικούς, μαρμαράδες, πλακάδες, μαραγκούς ή κάτι άλλο – αλλά θέλανε κι αυτές να’χει το “παιδί” τους δουλειά μόνιμη και με “εξουσία”).
Είδαμε φωτογραφίες με αστυνομικούς να απειλούν πολίτες σημαδεύοντάς τους με όπλα, όπως αυτήν εδώ:
"Αξιότιμος" αστυνομικός επί το έργον στην Κερατέα
.
Και μια πληθώρα βίντεο με τη δράση των τραμπούκων ΜΑΤατζήδων – να τους χαίρονται οι μανάδες που τους γέννησαν και τους μεγάλωσαν. Σας δίνω ένα πολύ μικρό δείγμα εδώ:


Όλα αυτά αποτελούν ένα πολύ μικρό δείγμα της θηριωδίας των ΜΑΤ, την οποία επαίνεσαν και ενθάρρυναν πένες όπως του
 Πάσχου Μανδραβέλη, 
του Άρη Πορτοσάλτε, 
του Άγγελου Στάγκου, 
του Μπάμπη Παπαδημητρίου. 

Όλων αυτών των ατόμων που θεωρούν ότι:
  • Η δημοκρατία ως πολίτευμα είναι υπερτιμημένη
  • Ο πολίτης πρέπει να υφίσταται τις αποφάσεις της διοίκησης βγάζοντας απλώς το σκασμό
  • Η Εξουσία έχει πάντα δίκιο
  • Η Εξουσία έχει δικαίωμα ζωής και θανάτου επί των πολιτών
  • Νόμος είναι το δίκιο του μεγαλοεργολάβου (που είναι και μιντιάρχης)
  • Οι Herbert Spencer, Thomas Robert Malthus, Friedrich von Hayek, Milton Friedman, Ayn Rand είναι τα φωτεινότερα μυαλά που έβγαλε ποτέ η ανθρωπότητα στον τομέα της πολιτικής και οικονομικής σκέψης
  • Για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ
Βεβαίως, τέτοια… μυαλά υπάρχουν άφθονα και στη μπλογκόσφαιρα. Υπερτιμημένοι συγγραφείς όπως ο Νίκος Δήμου που αιωνίως γκρινιάζει για το πόσο οι Έλληνες (ΟΛΟΙ!) φταίνε για όλα τα δεινά του κόσμου κι ότι κακώς έκαναν οι ίδιοι που ξαναγύρισαν και κακόπεσαν στην Ελλάδα (λες και τους το επέβαλε κανένας – ας ήταν ικανοί να στήσουν καριέρα στο εξωτερικό όπου “μεγαλουργούσαν”), δημοσιοκάφροι-troll της μπλογκόσφαιρας που έχουν συγκροτήσει, μαζί με άτομα που κινούνται μεταξύ Λά.Ο.Σ. και ΦΙΣ, έναν άθλιο εσμό σε χώρο “συζήτησης” γύρω από τα τεκταινόμενα στη μπλογκόσφαιρα κ.ο.κ.
.
Σήμερα ήρθε η ώρα να υποστεί την “βάσανο” της κριτικής μου ένας τέτοιος μπλόγκερ. Κάποτε τον θεωρούσα αξιόλογο και τον είχα – ο αφελής – στους συνδέσμους του ιστολογίου μου.

Μου άρεσε το ότι είχε, πριν οι Παπανδρέου, Μπεγλίτης κ.α. μας καταντήσουν ουρά του ισραηλινού σιωναζιστικού  απαρτχάιντ, το σθένος να συγκρίνει την ισραηλινή επιδρομή στο Στολίσκο για την Ελευθερία με ναζιστικές πρακτικές.

Επισημαίνω ότι ο χαρακτηρισμός “σιωναζιστικό” δικαιώνεται πλήρως από τησύμπραξη των σιωνιστικών κύκλων με το NSDAP και την πρόσφατη προσέγγιση της ακροδεξιάς ισραηλινής κυβέρνησης με ευρωπαϊκές φασιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η English Defence League, καθώς και από το γεγονός ότι ο κύκλος των Alan Dershowitz, Pamela Geller, David Horowitz και Robert Spencer γαλούχησε και εξέθρεψε το Νορβηγό τρομοκράτη Anders Behring Breivik

– και δεν ξεχνάμε τις πρόσφατες εγκαρδιότητες της ισραηλινής κυβέρνησης με τον Αμερικανό ακροδεξιό λιακοπουλικών προδιαγραφών αντισημίτη “δημοσιογράφο” Glenn Beck και με επιβεβαιωμένους αρνητές του Ολοκαυτώματος.
.
Οι καιροί όμως αλλάζουν.

Οι πολιτικοί συσχετισμοί επίσης.

Κάποιοι αποφασίζουν να συμπορευθούν με το κυβερνών κόμμα, ό,τι κι αν κάνει. 

Και να το δικαιολογούν πάντα. 

Να το υπερασπίζονται. Ενίοτε προσβάλλοντας τη νοημοσύνη των άλλων, ακόμη και τους ίδιους ως προσωπικότητες.

 Εποχές κρίσης σαν αυτή που περνάμε είναι η Λυδία Λίθος για το ποιόν και το ήθος του καθενός μας.

Η στάση λοιπόν του συγκεκριμένου ατόμου με έκανε να αηδιάσω. Να τον μισήσω.

Να τον σιχαθώ.

Να μη θέλω ούτε ζωγραφιστό να τον δω μπροστά μου. Πιστεύω δε ότι ορισμένοι από τη μπλογκόσφαιρα που είναι ακόμα φίλοι του θα έπρεπε να ντρέπονται που τον συναναστρέφονται.

Το πόση τσίπα έχει (και αν έχει) όμως ο καθένας μας είναι άλλο θέμα, το οποίο αφήνεται στην κρίση του καθενός.
.
Ποια ήταν η αφορμή; Ήταν ένα άρθρο του με το οποίο στηλίτευε, παραθέτοντας φρικιαστικές φωτογραφίες ατόμων που εκτελέστηκαν από δικτατορίες, όσους παρομοίαζαν την “κυβέρνηση” Παπανδρέου με χούντα.

Σου λέει “να μωρέ, η κυβέρνηση δε σκότωσε κανέναν, εσείς προσβάλλετε τη μνήμη όσων σκοτώθηκαν από δικτατορίες”.
.
Το άρθρο του είναι το “Συγκρίνοντας… βούρτσες“. http://ellinaki.blogspot.com/2011/02/blog-post_12.html

Θα ξεκινήσω την κριτική μου στο εξυπνακίστικο πόνημα του “κυρίου” αναφέροντας ότι:
(α) Οι νεκροί στη Marfin δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι αποτελούν θύματα της “παλαβής Αριστεράς” στην οποία ρίχνουν οι ακροδεξιοί-νεοφιλελεύθεροι πάντα το φταίξιμο για όλα.

Τα τυφλά χτυπήματα είναι trademark των ακροδεξιών οργανώσεων και των παρακρατικών τμημάτων των μυστικών υπηρεσιών (π.χ. το χτύπημα στην Piazza Fontana, που ήταν δουλειά της ιταλικής νεοφασιστικής οργάνωσης Ordine Nuovo, του – φίλου του Κωνσταντίνου Πλεύρη – Pino Rauti).

Οι τρομοκρατικές οργανώσεις που πρόσκεινται στην άκρα Αριστερά ή στον αναρχικό-αντιεξουσιαστικό χώρο πάντα υπογράφουν τα χτυπήματά τους, για να δηλώσουν τις θέσεις τους.

Επίσης, αποσιωπώνται τεχνηέντως οι πολλάκις καταγγελθείσες ευθύνες της διοίκησης της Τράπεζας για το συμβάν (υποχρέωση των εργαζομένων να εργαστούν σετέτοια ημέρα, ανυπαρξία μέτρων πυροπροστασίας κλπ).


(β) Το ότι ως τώρα το κύμα βίας και τρομοκρατίας που εξαπέλυσε η “κυβέρνηση” Παπανδρέου (και το οποίο θα ζήλευαν άτομα όπως ο Βύρων Πολύδωρας κι ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης) δεν προκάλεσε το θάνατο κάποιου πολίτη οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην τυφλή θεά, την Τύχη

Από θαύμα δε θρηνήσαμε θύματα.

Από θαύμα δεν είχαμε ένα νέο Αλέξη Γρηγορόπουλο.

Ήδη, ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίου έχασε για πάντα την ακοή του όταν δέχθηκε ευθεία βολή χειροβομβίδας κρότου-λάμψης σχεδόν εξ επαφής.

Υπήρξαν επίσης πάρα πολλοί βαρύτατοι τραυματισμοί διαδηλωτών. Οι ΜΑΤατζήδες χτυπούσαν πολίτες στο κεφάλι, με τη λαβή του γκλομπ.

Ο Γιάννης Καυκάς παραλίγο να χάσει τη ζωή του.

Μιλάμε για αγριότητα και ωμότητα. Δεν έχω κανέναν απολύτως λόγο να πιστέψω ότι τα ΜΑΤ δεν έχουν εντολή να σκοτώσουν, αν κριθεί “υπηρεσιακά” απαραίτητο για την επίτευξη του ΑΝΣΚ (Αντικειμενικός Σκοπός στη στρατιωτική ορολογία).
(γ) Λαλίστατος συνήθως απέναντι στους Ελληναράδες εθνικιστές και τους νεοναζί ο περί ου ο λόγος μπλόγκερ. Και καλά κάνει.

Κάθε σοβαρός άνθρωπος οφείλει να είναι κατά του ρατσισμού, του εθνικισμού και του ναζισμού. 

Αυτοακυρώνεται όμως ο εν λόγω μπλόγκερ, γιατί ένας ειλικρινής και έντιμος αντιεθνικιστής και αντιναζί τάσσεται απολύτως κατά των οργανώσεων αυτών σε κάθε περίσταση, αντί να τηρήσει σιγή ιχθύος όταν οι ΜΑΤατζήδες εφορμούν κατά των πολιτών μαζί με χρυσαυγίτες μαχαιροβγάλτες.

Υπενθυμίζω ότι ο Χρήστος Ρήγας, υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας με το “πολιτικό” παρακλάδι της νεοναζιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή”, συνελήφθη για διπλή δολοφονία-συμβόλαιο θανάτου (12).

Έχει κανείς ακόμα την εντύπωση ότι η “Χρυσή Αυγή” είναι… πολιτικός φορέας με… δικαίωμα λόγου; 

Σύμφωνοι, ίσως αυτή την εντύπωση να την έχουν οι ερίτιμοι κύριοι του Alter και ο Γεώργιος Καμίνης.

Εγώ πάντως δε συμμερίζομαι την άποψη αυτή.

Βρίσκω απίστευτα υποκριτική τη σιωπή απέναντι στη συνεργασία ΜΑΤ και Χρυσής Αυγής επί Μνημονίου, τη στιγμή που σε άλλες περιπτώσεις ο μπλόγκερ ήταν, όπως προανέφερα, λαλίστατος.


(δ) Ένα μέσο εξόντωσης των πολιτών (κοινωνική, επαγγελματική, ηθική, ψυχική και φυσική) είναι η φτωχοποίησή τους – η οποία μάλιστα παραβιάζει την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, η προστασία των οποίων αποτελεί βασική υποχρέωση ΚΑΘΕ χώρας.

Όταν δεκάδες συμπολίτες μας (μεταξύ αυτών και κάποιοι προσωπικοί μου φίλοι)
έχουν ήδη αυτοκτονήσει λόγω χρεών,
όταν πολύς κόσμος έχει οδηγηθεί στην απόγνωση,
δεν έχει δικαίωμα κανείς να λέει ότι η “κυβέρνηση” Παπανδρέου δεν εξοντώνει τον πληθυσμό της χώρας.

Η υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας καταστρέφει το προσδόκιμο επιβίωσης του πληθυσμού και ανεβάζει την παιδική και βρεφική θνησιμότητα.

Μια κυβέρνηση που υποβαθμίζει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών της παραβιάζει τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. 

Μια κυβέρνηση που εκτοξεύει την ανεργία και εξωθεί όλο και περισσότερους πολίτες στην απόλυτη ένδεια είναι ένοχη απόπειρας μαζικής εξόντωσης των πολιτών της.


(ε) Τα παραληρήματα – τόσο του ίδιου του συγκεκριμένου μπλόγκερ όσο και των εντεταλμένων δημοσιοκάφρων του Κόμματος του Μνημονίου – κατά της “παλαβής” Αριστεράς και η διαστρέβλωση της πραγματικότητας, σε συνδυασμό με την κατάφωρη προσβολή της νοημοσύνης των άτυχων αναγνωστών, αποτελούν εργαλείο προπαγάνδας επιπέδου Γεωργαλά. 

Τέτοιες “εξυπνάδες” σαν αυτές που γράφει κατά των πολιτών που δυσανασχετούν με το Μνημόνιο (τους οποίους όλους πιστώνει στον ΣΥΡΙΖΑ – άλλη βλακώδης γενίκευση) ο περί ου ο λόγος μόνο από το στόμα του Κωνσταντίνου Πλεύρη έχω ακούσει σε κάτι εκπομπές που δέχθηκαν (γιατί άραγε;) να τον φιλοξενήσουν. Και εις ανώτερα.

Γιατί όμως ο συγκεκριμένος μπλόγκερ επιλέγει να παραβλέψει όλα αυτά που παρέθεσα προηγουμένως;

Η απάντηση είναι σχετικά απλή: επιλέγει να ταχθεί στο πλευρό της “κυβέρνησης” λόγω κόμματος. 

Όποιος μελετήσει λίγο το ιστολόγιό του (παλιότερα το παρακολουθούσα) θα δει πως, σε ανάλογα περιστατικά αστυνομικής και κυβερνητικής αυθαιρεσίας επί Νέας Δημοκρατίας, έσπευδε να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση.

Δικαίωμά του; 


Όχι, υποχρέωσή του.

Το να τάσσεσαι κατά της κυβερνητικής, δικαστικής, αστυνομικής κλπ αυθαιρεσίας δεν είναι δικαίωμα, αλλά καθήκον.

Κι αν είσαι έντιμος και σωστός, τάσσεσαι κατά τέτοιων φαινομένων όποιο κόμμα κι αν έχει την εξουσία.
.
Εδώ είναι λοιπόν που αποδεικνύεται όχι απλά τραγικά λίγος, αλλά σκεπτόμενος με αυστηρά κομματικά κριτήρια. Γι’αυτό δίνει τόσο εύκολα συγχωροχάρτι στο ΠΑΣΟΚ.
.
Επειδή ο Διάβολος, όπως λένε οι Άγγλοι, βρίσκεται στις λεπτομέρειες, υπάρχουν κάποια σημεία που πρέπει να τονίσω – του ξέφυγαν, είτε λόγω άγνοιας είτε λόγω ανεπαρκούς πολιτικού και ιστορικού αισθητηρίου.
  • Παρέθεσε φωτογραφίες θυμάτων των παρακρατικών στη Νικαράγουα και του Πινοσέτ στην Χιλή.
“Ξεχνά” όμως να μας πει ότι οι παρακρατικοί στη Νικαράγουα υπηρετούσαν – όπως και οι δικοί μας παρακρατικοί – τα συμφέροντα ξένων (εν προκειμένω, αμερικανικών) επιχειρήσεων που συνεργάζονταν και με την Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

“Ξεχνά” να μας πει ότι η Χιλή δόθηκε πεσκέσι στον Milton Friedman (ίνδαλμα και τοτέμ των νεοφιλελεύθερων), ο οποίος μετέτρεψε το λαό της σε πειραματόζωο για να εφαρμόσει τις θεωρίες του – ο… “αξιόλογος” (τρομάρα του) αυτός απατεώνας οικονομολόγος ήταν σύμβουλος του Πινοσέτ σε οικονομικά θέματα.

Ποιος ηθικός, αξιοπρεπής και έντιμος άνθρωπος, που θεωρεί τη δημοκρατία, την ελευθερία, τα ανθρώπινα δικαιώματα ως πανανθρώπινες αξίες θα δεχόταν να συνεργαστεί με χασάπηδες όπως ο Πινοσέτ κι ο Κίσινγκερ; 

Και ποιος τέτοιος άνθρωπος θα είχε για ίνδαλμα το συνεργάτη και συμβουλάτορα ενός χασάπη τύπου Πινοσέτ;

Ποιος τέτοιος άνθρωπος θα δεχόταν να έχει για φίλο του το θαυμαστή τέτοιων καθαρμάτων;
.
Κανένας.

Κι εδώ είναι η απόδειξη της ηθικής ανυπαρξίας του μπλόγκερ για τον οποίο μιλώ, αλλά και της παρέας του.
  • Επίσης, πάγιο “επιχείρημα” ατόμων σαν τον μπλόγκερ στον οποίο αναφέρομαι είναι το “η χώρα έχει εκλεγμένη κυβέρνηση, η εκλεγμένη κυβέρνηση δεν είναι χούντα και ο λαός την επέλεξε, άρα έχουμε δημοκρατία…”
.
Μπλα, μπλα, μπλα, μπλα, μπλα, και πάλι μπλα.


Λέξεις χωρίς νόημα, κουβέντα δίχως ουσία/δεν έχεις ανοσία, πεθαίνεις από αηδία – όπως τραγουδούσαν κάποτε τα Ημισκούμπρια. Αποσιωπά όμως:
  1. Το δικαίωμα του λαού να αλλάξει γνώμη και να κρίνει ότι η κυβέρνηση είναι πλέον ανάξια να κυβερνήσει.
  2. Την υποχρέωση της κυβέρνησης να εφαρμόσει το πρόγραμμα για το οποίο εξελέγη.
  3. Την υποχρέωση της κυβέρνησης να βάζει πάνω απ’όλα το καλό των πολιτών (και όχι των οικονομικών τρομοκρατών και των μεγαλολαμόγιων).
  4. Την υποχρέωση της κυβέρνησης να κυβερνά σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους (εδώ είναι που πρέπει να υπενθυμίσουμε τη σωρεία εκτροπών από το Πολίτευμα και το Σύνταγμα που διέπραξε αυτή η “κυβέρνηση” για χάρη του Μνημονίου).
  5. Το δικαίωμα και καθήκον του λαού να υπερασπιστεί το (κουρελιασμένο) Σύνταγμα με κάθε μέσο, όπως ορίζεται άλλωστε και στο άρθρο 120 (για όσους δεν κατάλαβαν, αυτό σημαίνει ότι καταρρίπτεται από το ίδιο το Σύνταγμα η επικίνδυνη και ύπουλη ρητορική που θέλει την πολιτική βία να είναι “πάντοτε φασιστική”).
.
Βεβαίως, θα πει κανείς “μα δεν έχουμε χούντα! Είδατε απαγόρευση συναθροίσεων; Είδατε απαγόρευση ίδρυσης συλλόγων; Πείτε μας!”


Πρώτον, ναι, έχουμε δικαστική απόφαση που απαγορεύει την ίδρυση φοιτητικού συλλόγου στο ΤΕΙ Λαμίας, γιατί “τάσσεται κατά του ΝΑΤΟ” (και τι το κόφτει το δικαστήριο;).

Η χουντικής έμπνευσης δικαστική απόφαση υπαινίσσεται ακόμη και σύνδεση των φοιτητών με τρομοκρατικές οργανώσεις και μεθόδους!


Δεύτερον, το Υπουργείο Παιδείας ανασύρει εγκύκλιο του 1985 (είπαμε, μακρά παράδοση στο “σεβασμό στη δημοκρατία” το ΠΑΣΟΚ, ήδη από την εποχή που πρωθυπουργός ήταν εκείνος που δεσμεύτηκε να διαλύσει τα ΜΑΤ, αλλά, όπως όλοι γνωρίζουμε, ποτέ δεν το έκανε) και απαγορεύει τις πολιτικές συζητήσεις στα σχολεία.


Τρίτον, η προσπάθεια της κυβέρνησης να απαγορεύσει την ανωνυμία και ψευδωνυμία στο διαδίκτυο, ακολουθώντας τα λαμπρά παραδείγματα… δημοκρατιών όπως είναι η Κίνα και το Ιράν.

To Electronic Frontier Foundation έχει ένα εξαιρετικό άρθρο επί του θέματος των ψευδωνύμων και της ανωνυμίας, το οποίο σας συνιστώ να διαβάσετε.


Τέταρτον, μαθαίνουμε σήμερα ότι στην πλατεία Συντάγματος επιβλήθηκε απαγόρευση συνάθροισης ακόμη και δυο (!) ατόμων. Χμμμ… Να δεις τι μου θυμίζει αυτό, τι μου θυμίζει…
Μίλησε λοιπόν κανείς για χούντα;


33 Responses to “Μίλησε κανείς για χούντα;”

  1. κ.κ. Λέει:

    Ναι, έχουμε χούντα, και βέβαια είναι χούντα και το φωνάζει ο λαός εδώ και δυο χρόνια. Και νεκρούς όπως τα λέτε, πάρα πολλές αυτοκτονίες, άγρια βία σε όλες τις πορείες από το 2010 ήδη, φτωχοποίηση μεγάλων κομματιών του πληθυσμού σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Τα ζούμε στο πετσί μας κάθε μέρα οι περισσότεροι κάτοικοι αυτής της χώρας, μας ληστεύουν, ληστεύουν τον κόπο μας για να τα δίνουν στα αφεντικά τους. Είναι κανονική κατοχή, αλλά σιγά σιγά ο κόσμος καταλαβαίνει και θα εξεγερθεί. Οι πλατείες, η Θεσσαλονίκη, δίνουν το στίγμα. Δε φοβηθήκαμε ούτε τους ξένους στρατούς κατοχής, ούτε τα τανκς της επταετίας. Το ίδιο δεν θα φοβηθούμε ότι κι αν κάνουν οι φασίστες της κυβέρνησης Παπανδρέου και της παραδομένης αντιπολίτευσης, και τα τανκς να βγάλουν στους δρόμους εμείς θα τους τσακίσουμε.
    ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ!
    ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!
    • Omadeon Λέει:

      Χαίρομαι που συμφωνείς και εκφράζεσαι συναγωνιστικά, αγαπητή κ.κ.
      Ο Αιρετικός με θυσία χρόνου έγραψε το ποστ, αμφιβάλλω αν θα βρει χρόνο να σχολιάσει. Αλλά… κι εγώ ήμουν απησχολημένος τελευταία. Αν πας στο κανάλι μου στο YouTube θα δεις κι ένα νέο βίντεο (δεν το βάζω εδώ γιατί μετά από 2-3 μέρες έχει ετοιμαστεί ειδικό ποστ, που θα περιέχει και ανασκόπηση άλλων μπλογκ για το θέμα του… πιο μισητού προσώπου στη χώρα).
      • κ.κ. Λέει:

        Χαχα, όλο κόλπα είσαι Ομαδεόν! Το πιο μισητό πρόσωπο στη χώρα! Μα ποιο να ‘ναι άραγε; Χαχαχα, μ’ αρέσει σαν θέμα, γιατί νομίζω η ψυχολογία είναι βασική παράμετρος και στα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα. Σε αυτή την κατάσταση που βρισκόμαστε, το βρίσκω άκρως θεραπευτικό και εμψυχωτικό να τα χώνουμε εκεί που, όχι απλώς τους αξίζει, αλλά και λίγα λέμε…. Και τώρα θα ήθελα να φωνάξω με πάθος, το κορυφαίο σύνθημα της Θεσσαλονίκης: ……….
        • Omadeon Λέει:

          @κ.κ. :)
          (Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια του ΔΝΤ αλλά… είναι σκυλάκι του μεταμφιεσμένο σε γάτo)?
          χαχαχα
          Τελικά το ποστ έγινε, αλλά… σε άλλο μπλογκ, το “Μετα-ιστολόγιο”,
          http://metaomadeon.wordpress.com/2011/09/13/mind-the-gap-newspeak/
          Γιατί εκεί και όχι εδώ?
          -Για 2 λόγους
          1) Γιατί το θέμα απαιτεί κάπως πιο “τεχνική” εμβάθυνση “σε μετα-επίπεδο” (όσον αφορά τη γλώσσα του ΓΑΠκλπ.)
          2) Γιατί δεν είναι καλό να γίνει αμέσως ποστ ΕΔΩ, που θα επισκιάσει οπωσδήποτε την αναγνωσιμότητα αυτού ΕΔΩ του ποστ (κι έχω μάθει αυτό το γεγονός από το παρελθόν, ενώ… σκέφτομαι πάντα ΚΑΙ συλλογικά, ώστε να “φτουράει” ο αγώνας ΟΛΩΝ χωρίς εξαίρεση).
          Για την ακρίβεια, ΑΝ περισσέψει κενός χρόνος από καυτά θέματα, ΙΣΩΣ μπει και εδώ το ίδιο ποστ, αλλά όχι τώρα.
          Πάντως… επειδή δεν έχει νόημα να… κρύβω τώρα και το βίντεο, σε τρίτους, νάτο:






  1. kanellopoulos, efstratios Λέει:

    ΝΤΡΕΠΟΜΕ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ
    • Omadeon Λέει:

      Γιατί να ντρέπεσαι φίλε μου?
      1. Δεν είναι τίποτε σοβαρό. Συμβαίνει και στις… καλύτερες οικογένειες.
      2. Αν ήσουν ΠΑΣΟΚος ή ΝΔ ή ΛΑΟΣ ή φασίστας, τότε… ναι, θάπρεπε να ντρέπεσαι (κατ’ εμέ πάντα)! χεχε
  2. maddim Λέει:

    Επανέρχομαι και ελπίζω να μην ενοχλώ κανέναν. Για όλα τα παραπάνω συμφωνώ (ίσως όχι σε μεγάλο βαθμό αλλά συμφωνώ). Σε αυτό που δεν συμφωνώ είναι το (δ) και το (4).
    Για το δ) είμαι απολύτως αντίθετος. Όχι ότι δεν μας ωθούνε στην φτωχοποίηση αλλά ότι η κυβέρνηση αυτή είναι υπέυθυνη για αυτό. Και γίνομαι πιο συγκεκριμένος. Σίγουρα η κυβέρνηση αυτή θα μπορούσε (ίσως) να βελτιώσει τις συνθήκες στον Ελλαδικό χώρο αλλά επ’ ουδενεί να μην υποβιβάσει το ΑΕΠ. Το ΑΕΠ είναι αναπόπευφτο ότι πρέπει να μειωθεί για δύο λόγους.
    Α. Το Ελληνικό ΑΕΠ του 2007 ήταν υπερβολικό σε σχέση με την πραγματική οικονομία και την παραγωγή της χώρας. Ήτανε στηριγμένο σε λάθος νούμερα και δανεικά. Τα δανεικά δεν είναι άφθονα όμως.
    Β. Η υποβάθμιση των ΑΕΠ (φτωχοποίηση της μέσης τάξης) έιναι παγκόσμια πρακτική και λογικό επακόλουθο της άυλης μεγέθυνσης των οικονομικών των τελευταίων 30 ετών. Όλα έχουν ένα όριο και δυστυχώς και αυτή η περίοδος μεγένθυσης της οικονομίας ήρθε στο τέλος της. Η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Πόσο μάλλον όταν ισχύει και το Α.
    Ο τρόπος που θα γίνονταν το παραπάνω ήταν και η μόνη ευθύνη της κυβερνήσεως αυτής. Και μάλλον δεν τα κατάφερε καλά.
    Όσον αφορά το 4. θα ήθελα απλά να προσθέσω ότι το σύνταγμα της Ελλάδας δεν έιναι καλό σύνταγμα αφού είναι διφορούμενο σχεδόν στο πλείστο των περιπτώσεων και πάντα ήταν υποκινούμενο από τα “μεγάλα συμφέροντα” των μεγάλων δυνάμεων που ανέκαθεν κυριαρχούσαν στο νεοελληνικό κράτος.
    • Omadeon Λέει:

      @maddim
      Φίλε, η ειλικρίνεια εδώ είναι υπεράνω όλων. Οπότε… ειλικρινείς διαφωνίες είναι απολύτως δεκτές.
      Αλλά… για να μη μπερδευτεί ο… βιαστικός αναγνώστης, ξανα-θυμίζω σε ΤΙ ακριβώς διαφωνείς
      (δ) Ένα μέσο εξόντωσης των πολιτών (κοινωνική, επαγγελματική, ηθική, ψυχική και φυσική) είναι η φτωχοποίησή τους – η οποία μάλιστα παραβιάζει την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, η προστασία των οποίων αποτελεί βασική υποχρέωση ΚΑΘΕ χώρας. Όταν δεκάδες συμπολίτες μας (μεταξύ αυτών και κάποιοι προσωπικοί μου φίλοι) έχουν ήδη αυτοκτονήσει λόγω χρεών, όταν πολύς κόσμος έχει οδηγηθεί στην απόγνωση, δεν έχει δικαίωμα κανείς να λέει ότι η “κυβέρνηση” Παπανδρέου δεν εξοντώνει τον πληθυσμό της χώρας. Η υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας καταστρέφει το προσδόκιμο επιβίωσης του πληθυσμού και ανεβάζει την παιδική και βρεφική θνησιμότητα. Μια κυβέρνηση που υποβαθμίζει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών της παραβιάζει τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Μια κυβέρνηση που εκτοξεύει την ανεργία και εξωθεί όλο και περισσότερους πολίτες στην απόλυτη ένδεια είναι ένοχη απόπειρας μαζικής εξόντωσης των πολιτών της.
      4. Την υποχρέωση της κυβέρνησης να κυβερνά σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους (εδώ είναι που πρέπει να υπενθυμίσουμε τη σωρεία εκτροπών από το Πολίτευμα και το Σύνταγμα που διέπραξε αυτή η “κυβέρνηση” για χάρη του Μνημονίου).
      Μετά από τόσες μειώσεις μισθών και συντάξεων… αδυνατώ να καταλάβω ΠΩΣ διαφωνείς με το (δ).
      Και μετά από συγκεκριμένες παραβιάσεις νόμων και συντάγματος… αδυνατώ να καταλάβω ΠΩΣ διαφωνείς και με το (4).
      Κοίταξε, όλοι όσοι υπήρξαν ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους και να… αποτοξινωθούν εντελώς. (Αυτό σε περίπτωση που ισχύει για σένα, αν και… δεν το ξέρω, λέω απλώς ότι είναι ΠΙΘΑΝΟ). Και όσοι δικαιολογούν τη φτωχοποίηση και την πολιτική συμπεριφορά που κουρελιάζει το σύνταγμα, θα πρέπει να διαβάσουν περισσότερο (εδώ είχαμε κάνει πολλές σχετικές αναρτήσεις ΑΠΟ την αρχή).
      Πάντως… δεν μπορεί να γίνει κανείς “ΠΑΣΟκος χωρίς ΠΑΣΟκίνη” (κατά το “καφές χωρίς καφεΪνη”). :-)
      Πρέπει να ξανοιχτεί σε νέους ορίζοντες, ακόμη και στα οικονομικά (ιδίως αν είναι ο τομέας του). Π.χ.
      http://www.delicious.com/omadeon/economics+alternative

  3. Ενώ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ με το σκεπτικό αισθάνομαι ότι μου δημιουργεί φόβο για το κομμάτι της κατάληξης.
    Για την κατάληξη φοβάμαι μόνον.
    Μήπως πάλι ένας γκιζίκης παρουσιαστεί, για να παραδώσει το Σάπιο φρούτο…
    Ακόμη και οι αμερκάνοι ξύνουν το κεφάλι τους γιατί δεν υπάρχουν ταραχές;;;
    Ευτυχώς μας αποζημιώνουν οι ευρωπέη φίλοι μας που δυσανασχετούν: «δεν υπάρχει γιατρειά για την Ελλάδα. Βάζουν καινούργιο φόρο και την επόμενη μέρα απεργούν αυτοί που θα τον μαζέψουν…»
    Το πράμα βαίνει καλώς;
    Αλλά το ερώτημα πρέπει να τεθεί σε όλους μας.
    Θα καταφέρουμε, τουλάχιστον αυτούς, να τους διώξουμε;
    ΥΓ. Παρατηρείται μερικές φορές ο προοδευτικός πατέρας να γίνεται δύο φορές δυνάστης στο παιδί του. Περισσότερες φορές βλέπουμε το φαινόμενο της άρνησης της άρνησης, να καταλήγει πάντα στην μ@λ@κια που ήθελες να αποφύγεις. Χούντα είναι να εκτελείς πολίτες στο δρόμο(ελληνάκι). Διεθνιστής είναι αυτός που θα βρίσει την «πατρίδα» του άλλου(αφίσα).
    Και να πεις ότι όλα γράφτηκαν γιατί κάποιος είπε «χούντα είναι, θα περάσει» και έπρεπε να του πεις «δεν θα περάσει αναίμακτα» ή στον άλλο που φώναζε «μου πήραν την Πατρίδα μου», έπρεπε να του πεις «εσύ τους άφησες»@#!%$*
  4. ellinaki Λέει:

    Αιρετικέ, νομίζω ότι από τότε που έγραψα αυτή την ανάρτηση, έχεις εκφράσει με κάθε τρόπο την δυσφορία σου σε κάθε social network και με κάθε δυνατό account. Δυστυχώς όχι με τρόπο που να επιτρέπεις διάλογο.
    Δεν θα σχολιάσω τις ιδεολογικές μας διαφορές που είναι πασιφανείς και κατ’ εμέ απόλυτα σεβαστές. Αλοίμονο αν με ενοχλούσε η διαφορά απόψεων. Θέλω να ελπίζω ότι κι εσύ ως άτομο που σέβεσαι την ελευθερία έκφρασης, πιστεύεις το ίδιο.
    Η προσωπική επίθεση με χαλάει όμως. Ειδικά όταν την εξαπολύεις ενάντια σε ένα άτομο που είχε σταθεί στο πλάι και το δικό σου και του Omadeon πριν κάποια φεγγάρια, και ειδικά όταν υποτίθεται ότι γνωρίζεις τις απόψεις μου (που φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με τις πασοκοπαπαριές που αραδιάζεις). Και φυσικά θα σας ξαναστήριζα αν γινόταν ξανά κόμπλα. Δεν ξέρω ρε παίδες αν αυτό συνάδει με τη νοοτροπία σας.
    • Omadeon Λέει:

      @Ellinaki
      Εγώ πάντως… όπως θάχεις προσέξει, δεν σου επιτέθηκα ποτέ σε προσωπικό επίπεδο (και πολύ ελάχιστα άλλωστε ασχολήθηκα με τα… ιδεολογικά και πολιτικά σου… απαράδεκτα, τα οποίαν εξόργισαν κι άλλους ανθρώπους, που ΔΕΝ σου επιτέθηκαν σε “προσωπικό επίπεδο”).
      Θεωρώ μάλιστα ότι σε ΠΟΛΥ σημαντικές κριτικές άλλων δεν απάντησες καθόλου έντιμα (από διανοητική άποψη εντιμότητας), π.χ. εδώ
      http://alienpenguinsangryfeet.wordpress.com/2011/09/04/ellinaki-like-oode/
      Και τώρα… μεμψιμοιρείς για το (όντως ακραίο κατά καιρούς) ΣΤΥΛ του Αιρετικού, με το οποίο μάλιστα δεν συμφωνώ πάντα (believe it or not) διότι… ενίοτε μου θυμίζει τα δικά μου λάθη υπερβολών κλπ. (όπου ουδείς αναμάρτητος ΚΑΙ προπάντων εγώ -χεχε).
      Δεν αντιλήφθηκα πάντως, καμία ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ συμπαράσταση ή υποστήριξη σαν αυτή που επικαλείσαι τώρα, προς εμένα και τον Αιρετικό σε κάποιο θέμα σοβαρών απειλών ζωής και ναζιστικών επιθέσεων παλαιότερα… πέραν της ΑΠΛΗΣ συμμετοχής σου σε ένα ιδιωτικό μπλογκ κάποτε, όπου απλώς είχες εκφράσει κάποιες γνώμες, ΥΠΕΡ μας (βέβαια) αλλά… δεν χρειάστηκε τότε να μετακινηθείς ούτε ρούπι από τις (βασικά κρυπτο-ΠΑΣΟΚικές) πολιτικές σου κατευθύνσεις. Πολύ πιθανώς νομίζεις ότι είσαι… ΠΑΣΟΚος χωρίς ΠΑΣΟΚίνη (σαν να λέμε… καφές χωρίς καφείνη, ή… κόκα κόλα λάητ -χεχε) :-) αλλά… εγώ στη θέση σου ΚΑΙ θα έδινα την ίδια ή περισσότερη υποστήριξη ΚΑΙ δεν θα την είχα μετά επικαλεστεί(ιδίως αν έγιναν κι άλλες φάσεις σύγκρουσης μεταξύ εσού και του Αιρετικού συγκεκριμένα, τις οποίες ειλικρινά ΔΕΝ ξέρω όλες παρά μόνο μικρό μέρος τους).
      Σε τελική ανάλυση… τόσο εγώ όσο και ο Αιρετικός έχουμε ΚΑΙ εμείς στηρίξει απλόχερα ανθρώπους που αργότερα δεν φέρθηκαν καθόλου καλά, ενώ στη δική σου περίπτωση το κύριο θέμα δεν είναι το φέρσιμο, αλλά η ιδεολογία (και η προπαγάνδα που εξαπλώνεις, εν μέρει ίσως και άθελά σου). Ισως φταίει η κοινωνική σου τάξη (δεν σε ξέρω προσωπικά και ΔΕΝ μπορώ να ξέρω ΤΙ φταίει).
      • ellinaki Λέει:

        Μα στον Αιρετικό απευθύνθηκα εξ’αρχής και όχι σε σένα! “Αιρετικέ”, γράφει η εισαγωγή.
        Τέλος πάντων. Εγώ βλέπω μία άνευ λόγου προσωπική επίθεση την οποία δεν μπορώ να κατανοήσω, δεδομένου ότι παραμένει σε προσωπικό επίπεδο και εκτός ιδεολογικής κόντρας, (θεωρώ αστείο να κατηγορούμαι για πασόκος όταν εδώ και 3 χρόνια βρίζω όλα τα κόμματα εξουσίας, και την ελληναρίστικη άσκηση πολιτικής – εκτός αν χρειάζεται να υπογράψω κάπου την σχετική απάρνηση), οπότε δεν έχει νόημα να το συνεχίζουμε. Καλή συνέχεια και στους δυο σας σε ότι κάνετε.
        • Omadeon Λέει:

          Κοίταξε…
          1) Δεν βλέπω γιατί δεν μπορώ να εκφράσω κι εγώ μια γνώμη. Αλλωστε… συμπεριελήφθην στους“ευεργετηθέντες”.
          2) Δεν μπορώ να ξέρω αν… π.χ.
          αντί ΠΑΣΟΚος χωρίς ΠΑΣΟΚίνη, είσαι (αντίθετα) ΠΑΣΟΚίνη χωρίς ΠΑΣΟΚ !
          ΧΑΧΑΧΑ… :-)
          Υ.Γ. Είδα το ελεεινό σου κατάλογο “αιρετικών θέσεων” που έδωσε ο Αιρετικός πιο κάτω….
          http://ellinaki.blogspot.com/2011/03/blog-post_20.html
          Ε, ευτυχώς που δεν ήταν και… δογματικές. (φαντάζομαι ΤΙ θάτανε τότε). :-) Ουάου…Μου θυμίζεις κάτι υπερ-συντηρητικούς αμερικάνους ψυχαναλυτές που “αποδομούν”… (δήθεν) νευρωτικούς ή ψυχοπαθείς αριστερούς φοιτητές. Τόχεις αυτό, το “αντι-λαϊκιστικό” στυλ. Δηλαδή μαζί με τις διαστρεβλώσεις που κάνεις, καθαρή, τονωμένη… σκέτη ΠΑΣΟΚίνη. 
          ΤΙ χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ, μετά από όοολα αυτά?
          Μπορεί να ζήσει ΚΑΙ μ’ αυτό που δίνεις (ή… πίνεις και δεν μας δίνεις) -χεχε
          • ellinaki Λέει:

            1) Δεν σου είπα να μην εκφράσεις προσωπική γνώμη. Πιο πάνω γράφεις “Εγώ πάντως… όπως θάχεις προσέξει, δεν σου επιτέθηκα ποτέ σε προσωπικό επίπεδο”, οπότε ξεκαθάρισα σε ποιον απευθύνομαι.
            2) Μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση η λογική πλάνη στην οποία πέφτεις ο ίδιος. (Ξέρω ότι είσαι φαν ;) ). Λες λοιπόν, αν κατάλαβα καλά: Το ελληνάκι στο παρελθόν έχει υποστηρίξει θέσεις του ΠΑΣΟΚ, άρα είναι πασόκος. Δεν πιστεύω να σε τιμάει ένα τέτοιο σκεπτικό, δεδομένου ότι έχω υποστηρίξει και πολλές αντι-πασοκικές, αριστερές, αναρχικές, φιλελεύθερες και ένα σωρό άλλες θέσεις ανά καιρούς, ανάλογα τις περιστάσεις. Αν μη τι άλλο, όπως κι εσύ θα ξέρεις ο “λαϊκισμός” και ο “ελιτισμός” είναι υποκειμενικές έννοιες. Σε κάθε περίπτωση, τόσο το πασοκ όσο και ολόκληρο το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα είναι υπό κατεδάφιση, άρα εν τέλει δεν έχει και πολλή σημασία το τι λέμε εμείς.
            • Omadeon Λέει:

              1. ΟΚ. Η πρώτη σου κουβέντα ήταν όμως “Μα στον Αιρετικό απευθύνθηκα εξ’αρχής…”. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων (μην τυχόν και νομίσει κανείς ότι… πετάχτηκα “σαν άσχετος”) διευκρίνισα κάτι… προφανώς ΑΣΗΜΑΝΤΟ. Πάααμε παρακάτω…
              2. Eεεε, καλά… τα ίδια Ελληνάκι μου τα ίδια Ελληνί μου! (Παντελή – Ελληνί -χεχε). Τα ίδια δηλαδή“αχυρένια” (κατασκευαστικά) επιχειρήματα που _σκάρωσες_ εκ του μη-όντος και σε… κόλλησε στον τοίχο η Πιγκουίνα, αλλά τίποτα ουσιαστικό δεν (της) απάντησες, δηλαδή όλα αυτά εδώ
              http://alienpenguinsangryfeet.wordpress.com/2011/09/04/ellinaki-like-oode/
              …την ίδια τακτική επαναλαμβάνεις ΚΑΙ τώρα, αυτή τη φορά επιτιθέμενος όμως σε _πρόσωπο_, συκοφαντικά, δηλαδή… την αφεντομουτσουνάρα μου. Και μάλιστα απαντώντας σε σχόλιό μου… ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ παιγνιδιάρικο και φιλοσοφημένο, όπου χρειάζεται… λιγουλάκι παραπάνω από μία πανηλίθια ΔΗΘΕΝ “ορθολογική” πολιτική ορθότητα, με την οποία… κακοποιείς τα πόδια των περαστικών ως νέος Προκρούστης και μετά δηλώνεις άσχετος με την… Προκρούστεια Θεωρία και Πράξη. Ε, αφού κάνεις ΚΑΙ το βλάκα, ενώ με εγκαλείς, κιόλας… λογικο-ηθικολογικά, εξηγώ:
              2) Μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση η λογική πλάνη στην οποία πέφτεις ο ίδιος. (Ξέρω ότι είσαι φαν ). Λες λοιπόν, αν κατάλαβα καλά: Το ελληνάκι στο παρελθόν έχει υποστηρίξει θέσεις του ΠΑΣΟΚ, άρα είναι πασόκος.
              Ε, όχι ΔΕΝ είπα κάτι τέτοιο. ΔΕΝ κατάλαβες καλά. Είσαι… αρρώστια, μάλλον υπερκομματική, τελικά. Είσαι μεταφορικά μιλώντας… καθαρή Πασοκίνη. Δηλαδή λειτουργείς με Αχυρίνη, με“Λογική” που δεν ισχύει, όπως κάνεις και στο σχόλιό σου εδώ, που ενισχύει τον ψευτο-αντιλαϊκίστικο νοσηρό και υποκριτικό καθωσπρεπισμό σου. (Ως γνωστόν το ΠΑΣΟΚ κάνει περίπου το ίδιο ΣΗΜΕΡΑ. Η ομοιότητα ισχύει σε βαθύτερο επίπεδο τελικά).
              Δεν πιστεύω να σε τιμάει ένα τέτοιο σκεπτικό, δεδομένου ότι έχω υποστηρίξει και πολλές αντι-πασοκικές, αριστερές, αναρχικές, φιλελεύθερες και ένα σωρό άλλες θέσεις ανά καιρούς, ανάλογα τις περιστάσεις.
              Ω ναι. ΚΑΙ ο… Γιωργάκης έχει “υποστηρίξει και πολλές αντι-πασοκικές, αριστερές, αναρχικές, φιλελεύθερες και ένα σωρό άλλες θέσεις ανά καιρούς, ανάλογα (με) τις περιστάσεις. Εμ? Βλέπεις ΤΩΡΑ την ομοιότητα? Είσαι καθαρόαιμη… Κιβδηλίνη (το DNA της ΠΑΣΟΚίνης). Ο νοών νοείτω (και ο υποκρινόμενος τον μη-κατανοώντα… παρανοείτω). Είσαι δηλαδή κάτι σαν… πασ-παρ-τού Ψευτιλίνη (και χρεώνεις το λαό με το λογαριασμό του εστιατορίου όπου… τρώς τα εκάστοτε… ιδεολογικά σου “θηράματα”, τους “λαγούς” που μαζεύεις, δεξιά κι αριστερά)…
              Χμ… Εχεις όμως δει ποτέ λαγό να κυνηγάει… κυνηγό? Ε, τον βλέπεις ΤΩΡΑ !… :twisted:
              Αν μη τι άλλο, όπως κι εσύ θα ξέρεις ο “λαϊκισμός” και ο “ελιτισμός” είναι υποκειμενικές έννοιες.
              update: Μόνο που… το αποτέλεσμα μετράει.
              Αν μη τι άλλο, όπως ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ξέρεις, υπάρχουν και Universalities, οικουμενικές αλήθειες, που επηρεάζονται (ή και δολοφονούνται) μέσα από ΔΗΘΕΝ “αντι-λαΪκιστικά” (όπως τα δικά σου) ή και ενίοτε “αντι-ελιτιστικά” (ψευδή) “επιχειρήματα”. Το πρόβλημα είναι ότι είναι ΔΗΘΕΝ, όχι τα επιφανειακά αυτά “επιχειρήματα”, αυτά καθ’ εαυτά (όπου έτσι κι αλλιώς τίποτε δεν απάντησες, ποτέ, επί της ουσίας, για όοολα αυτά).
              Αλλά… αντί να απαντήσεις επί της ουσίας (όσων λέει αυτό το ποστ ή όσων λέει η Πιγκουίνα), έχεις την κακή συνήθεια να δημιουργείς αχυρένια επιχειρήματα, σε ανύπαρκτη βάση, για να μας την πέφτεις και… ηθικά ή ηθικολογικά. Π.χ. έτσι μπαίνεις (ΚΑΙ ξαναμπαίνεις) διαμαρτυρόμενος για την… αγένεια του Αιρετικού (που σε κυνηγάει), αντί να καταρρίψεις κάποιο επιχείρημά του, οπότε (ΜΕΤΑ, όχι πριν) θα μπορούσες να προσθέσεις κι ένα “ΤΙ με βρίζεις λοιπόν?”. Δηλαδή φέρεσαι λες και _αποκτάς δίκιο_με το να σε βρίζει ο άλλος (ΑΝ υποθέσουμε ότι σε “βρίζει”, που ουσιαστικά δεν σε έβρισε). Το ΙΔΙΟ σφάλμα που μαστίζει και… όλα τα καλά (καλυβάτα) “σαλονάκια του διαδικτύου”…
              Σε κάθε περίπτωση, τόσο το πασοκ όσο και ολόκληρο το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα είναι υπό κατεδάφισηάρα εν τέλει δεν έχει και πολλή σημασία το τι λέμε εμείς.
              Αυτό ειλικρινά δεν το κατάλαβα. ΤΙ στο διάολο ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ή θες να ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΕΙΣ τελικά? Γιατί… αν ηδονίζεσαι ΜΟΝΟ να κατεδαφίζεις, το κάνεις εντελώς στραβά (και σε λάθος μεριά).
              Αλλά κανείς δεν σου είπε π.χ. ότι το να υποστηρίζεις το δίκιο αντί το άδικο είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ και όχι δικαίωμα, ακόμη λιγότερο… φιλανθρωπία. Εχω υποστηρίξει σθεναρά ΚΑΙ εχθρούς ακόμη. ΑΚΟΜΗ και μετά που φέρθηκαν απαίσια, ΟΤΑΝ και ΟΠΟΤΕ είδα πως είχαν κάπου δίκιο. ΔΕΝ κάθομαι στην άκρη σφυρίζοντας αδιάφορα, ούτε ζητάω ρέστα ή αμοιβή όποτε παρενέβην. Τέλος πάντων (αυτό είναι το λιγότερο σημαντικό)…
    • Ο Αιρετικός Λέει:

      Ελληνάκι, ουσιαστικά μας λες:
      Όταν ένα τσούρμο χρυσαυγίτες (οι οποίοι μάλιστα έχουν διασυνδέσεις με τις δυνάμεις καταστολής) σας απείλησαν, εγώ, από τη σχετική ασφάλεια ενός ιδιωτικού – άρα μη ορατού στο ευρύ κοινό – μπλογκ, πήρα θέση κατά των Ναζί, άρα εσείς μου χρωστάτε αιώνια χάρη και δεν έχετε δικαίωμα να ασκήσετε οποιαδήποτε κριτική στον τρόπο με τον οποίο πολιτεύομαι, γιατί κάθε κριτική που αφορά τη δράση, την ιδεολογία ή/και το ήθος μου αποτελεί προσωπική επίθεση.
      Λυπάμαι, αλλά αυτή η τοποθέτησή σου αποτελεί από μόνη της προσπάθεια επιβολής αυτολογοκρισίας μέσω ψυχαναγκασμού και συνεπώς απορρίπτεται. Δεν είναι επιχείρημα αυτό που παρέθεσες – και το ίδιο ισχύει και για την απάντησή σου στην Πιγκουίνα, στης οποίας το μπλογκ προσπάθησες να πετάξεις τη μπάλα στην εξέδρα και να παρουσιάσεις τον εαυτό σου ως “αδικημένο” που κάποιοι “κακοί” σου “επιτίθενται”.
      Θα ήταν επίθεση προς το άτομό σου αν επιχειρούσα να σε απειλήσω ή/και να σε εκβιάσω. Ή να σε συκοφαντήσω (που εσύ συκοφαντείς όλους τους πολίτες της χώρας με τις γενικεύσεις που κάνεις για να υπερασπιστείς τη μνημονιακή πολιτική). Δεν είμαι όμως εγώ που σε παρουσιάζω ως άτομο που ρίχνει αδιακρίτως το φταίξιμο για τα δεινά της παγκόσμιας οικονομίας στους πολίτες αυτής της χώρας. Εσύ παρουσιάζεις κάθε πολίτη αυτής της χώρας ως ανέντιμο. Εσύ και όσοι επιλέγουν να τηρούν την ίδια στάση με τη Bild και το Focus. Εσύ επιλέγεις, επειδή ταιριάζει στην ιδεολογία σου, να διαιωνίσεις ένα ξεκάθαρα ρατσιστικό στερεότυπο κατά των Ελλήνων πολιτών: ότι δηλαδή είναι – στο σύνολό τους – απατεώνες, ψεύτες, λωποδύτες, λαμόγια κλπ. Χωρίς μάλιστα να κάνεις καμία εξαίρεση. Ακολούθησες πιστά τη γραμμή Πάγκαλου με το ρατσιστικό και συκοφαντικό “Μαζί τα φάγαμε”. Το ασπάστηκες, το υιοθέτησες και το έκανες σημαία σου – το αποκάλεσες δε “αιρετικές σκέψεις” και “πικρές αλήθειες” αυτό το δόγμα σε άρθρο σου (το πότε ακριβώς για εσάς τους πολιτικώς ορθούς η σπίλωση ενός ολόκληρου λαού έγινε “πικρή αλήθεια” μου διαφεύγει – ίσως να έχω χάσει επεισόδια ή να ήταν πάντα αποδεκτή για εσάς, αρκεί να διαπράττεται από το κόμμα που συμπαθείτε). Δεν άφησες κανένα απολύτως περιθώριο να εξαιρέσεις έστω και έναν πολίτη που μπορεί να αγωνίστηκε κατά της διαφθοράς. Αποσιώπησες το γεγονός ότι αυτή η διαφθορά ενθαρρύνθηκε και επιβλήθηκε από το σύστημα εξουσίας της Ελλάδας, το οποίο εκπροσωπεί ο Πάγκαλος. Όπως επίσης αποσιώπησες το γεγονός ότι αυτό το διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας που με περίσσιο θράσος λέει “Μαζί τα φάγαμε” πολέμησε με χυδαία μέσα κάθε άνθρωπο που προσπάθησε να στραφεί κατά της σήψης – με τη σύμφωνη γνώμη του “κυρίου” Πάγκαλου, του οποίου τη χυδαία αυτή ρήση επέλεξες να κάνεις σλόγκαν και λάβαρο. Επειδή έχω ζήσει στο πετσί μου τέτοιες καταστάσεις, με κυβερνήσεις στις οποίες συμμετείχε ο “κύριος” Πάγκαλος, μπορώ να ξέρω καλύτερα από εσένα αν το ΠΑΣΟΚ έχει δικαίωμα να βάζει στο ίδιο ζύγι την – όποια – ευθύνη του πολίτη με την ευθύνη της εκάστοτε κυβέρνησης.
      Χρησιμοποίησες – κατ’επιλογή σου – αυτή τη ρατσιστική και χυδαία συκοφαντική ρήση του Πάγκαλου για να δώσεις συγχωροχάρτι στο ΠΑΣΟΚ. Αυτό το καταλαβαίνει οποιοσδήποτε έχει μάθει να διαβάζει ανάμεσα στις γραμμές και δεν εντυπωσιάζεται από τις λογικοφανείς ελιτίστικες και ναρκισσιστικές περικοκλάδες σου.
      Auf nie Wiedersehen, lieber ellinaki. Δε θα μας λείψεις. Επέλεξες πλευρό. Έχε τουλάχιστον την εντιμότητα και την αξιοπρέπεια να μην προσπαθείς να πεις ότι ανήκεις σε άλλη πτέρυγα, γιατί η προσβολή της νοημοσύνης μας είναι εξίσου βαρύ ατόπημα με την υιοθέτηση και προπαγάνδιση ρατσιστικών συκοφαντιών.
      • ellinaki Λέει:

        Λοιπόν Αιρετικέ για να το λήγουμε. Εδώ και μήνες, στο twitter, στο fb (χρησιμοποιώντας και άλλα accounts με μπικίνια), σε διάφορα blogs, και όπου σταθείς, έχεις φάει κόλλημα με το άτομό μου και χώνεις βρισίδια και χαρακτηρισμούς. Όπως βλέπεις ούτε ανταποδίδω, ούτε κάθομαι να ξεκινήσουμε το διαδικτυακό ξεκατίνιασμα.
        Έχω κάποιες απόψεις τις οποίες εσύ θεωρείς ακραίες, και με τις οποίες εμφανώς διαφωνείς. Το ίδιο συμβαίνει και με μένα σχετικά με σένα, το ίδιο συμβαίνει και με εκατομμύρια άλλους ανθρώπους σε σχέση με τις δικές μου ή δικές σου απόψεις. Ο καθένας έχει την ιδεολογία του, και ψάχνεται όσο θέλει να ψάχνεται και μέχρι εκεί. Από τη στιγμή που βρίζω τους μπάτσους όσο τους βρίζεις κι εσύ, καταδικάζω την κρατική καταστολή, την διαφθορά, σχεδόν σύσσωμη την μεταπολίτευση και δεν ήρθα ποτέ να σου τα χώσω χωρίς λόγο, δε βρίσκω ακριβώς το τόσο τραγικό ζόρι που τραβάς. Θες να κάτσουμε να κάνουμε διάλογο για την τρόικα, το μνημόνιο ή τον Πάγκαλο; Ας κάνουμε όσο θες. Θα πει ο καθένας τα δικά του και κρίνει όποιος θέλει. Άσε όμως τα κοσμητικά και τα προσωπικά, όπου σταθείς στο διαδίκτυο, λες και απευθύνεσαι στο πιο μισητό άτομο του πλανήτη και ξεκόλλα!
        Και στην τελική, όποιος θέλει ας έρθει το blog μου να διαβάσει τις απόψεις μου και να σχολιάσει. Δεν χρειάζομαι μέντορες.
        • Omadeon Λέει:

          όποιος θέλει ας έρθει το blog μου να διαβάσει τις απόψεις μου και να σχολιάσει. Δεν χρειάζομαι μέντορες.
          ΚΛΑΣΣΙΚΟ αχυρένιο μπλογκο-επιχείρημα (κάποιου που δεν αντέχει την κριτική). (Ιδίως το “δεν χρειάζομαιμέντορες). Θυμίζει έναν άλλο (φανερό όμως) νεοφιλελεύθερο… κάποιον… Σωτηράκη, που ενοχλήθηκε ιδιαιτέρως επειδή κάποιος (άλλος) του την έπεσε με κριτική σε ειδικό ποστ.
          Πρέπει να… τσούζει πολύ, τελικά, στα σαλονο-μπλόγκια, η κριτική ΘΕΣΕΩΝ σε Ειδικό Ποστ.
          Γιατί… αν δεν έτσουζε, δεν θα ύψωνες το δάχτυλο με βάση ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ απωθημένα αλλά θα επικεντρωνόσουν στην ουσία, στα ΙΔΙΑ τα επιχειρήματα αυτού του ποστ, όπου πολλά καλοπροαίρετα πρόσωπα (π.χ. ο Celin) συμφώνησαν απολύτως. Αν ήσουν ΕΝΤΙΜΟΣ στο διάλογο θα απαντούσες ΠΡΩΤΑ εκεί, θα άνοιγες διάλογο π.χ. με τον Celin να του εξηγήσεις ΠΟΥ διαφωνείς, ή θα παράθετες τμήματα αυτού του ποστ για να αποδείξεις ότι είναι σαθρά, κ.ο.κ.
          ….και ΜΕΤΑ, αφού ΠΡΩΤΑ θα είχες κερδίσει ΕΝΤΙΜΑ το δίκιο σου καταρρίπτοντας τα (ενδεχομένως ψευδή ή και συκοφαντικά) επιχειρήματα των ΘΕΣΕΩΝ του ποστ και της κριτικής που ασκεί… τότε, και ΜΟΝΟΝ τότε θα μπορούσες άνετα, δικαιωματικά, όχι μόνο να εγκαλέσεις πλήρως τον Αιρετικό για την (ενδεχομένως κακή) “συμπεριφορά του”, αλλά ΚΑΙ να μας κολλήσεις στον τοίχο κανονικά και με το νόμο, δηλαδή τον (άγραφο)Νόμο του Ορθού Λόγου.
          Ομως… εσύ ΔΕΝ ήρθες εδώ σαν μπλόγκερ που έχει θέσεις ή σαν διανοούμενος, ήρθες σαν… εισαγγελέας να πάρεις το “δίκιο της ευγένειάς σου” κόντρα στον “αγενή Αιρετικό”.
          Οπότε… ΕΧΑΣΕΣ από χέρι. Game over. Διότι εδώ τέτοια ΔΕΝ περνάνε.
          (Και ΠΟΛΥ λίγα σου είπα…)
        • Ο Αιρετικός Λέει:

          Συκοφαντείς έναν ολόκληρο λαό με το “μαζί τα φάγαμε” που λες ότι είναι “πικρή αλήθεια”. Συκοφαντείς όποιον βλέπει χουντικές πρακτικές στην καταστολή που εφαρμόζει η “κυβέρνηση” Παπανδρέου την οποία υπερασπίζεσαι διαρκώς. Συκοφαντείς εμένα, λέγοντας ότι σε βρίζω. Με ξανασυκοφαντείς με το να μου χρεώνεις (ή μάλλον, με το να μου πιστώνεις, γιατί είναι ένδειξη ήθους το να ξεμπροστιάζει κανείς άτομα που εφαρμόζουν τις δικές σου μεθόδους) μέχρι και τα όσα σου χώνει μια παλιά μου φίλη, η οποία είχε απειληθεί με βιασμό και δολοφονία από το γνωστό νεοναζιστικό-παρακρατικό διαδικτυακό βόθρο, στην οποία υποτίθεται ότι είχες εκφράσει και τη συμπαράστασή σου – υποκριτή. Ε λυπάμαι, αλλά στον κατήφορό σου δεν είμαι καθόλου διατεθειμένος να σε ακολουθήσω.
          Δε λες τίποτε απολύτως για την ουσία. Έρχεσαι εδώ και παριστάνεις τη Μάρθα Βούρτση, ψευδόμενος ασύστολα και αναίσχυντα ότι “σε βρίζω” παντού στο διαδίκτυο. Κλαίγεσαι, κλαψουρίζεις και παριστάνεις το θύμα. Ε όχι, δεν είσαι καθόλου μα καθόλου θύμα. Εκμεταλλεύεσαι τα “προοδευτικά” διαπιστευτήρια που κέρδισες επί Νέας Δημοκρατίας, για να βγαίνεις και να δικαιολογείς σήμερα (επί ΠΑΣΟΚ) τις ίδιες πρακτικές που στηλίτευες τότε, αλλά και πολύ χειρότερες.
          Αρκετά με τις κλάψες σου και τα ψέματά σου. Θα ξαναφέρω τη συζήτηση στην ουσία των λόγων σου και στο πώς πολιτεύεσαι. Στις θέσεις που διατυπώνεις στα άρθρα σου.
          ΜΑΤατζήδες σπάσανε πόρτες σπιτιών, μπήκαν μέσα και σαπίσανε στο ξύλο αθώους πολίτες. Στην Αθήνα και στην Κερατέα. Αυτά ούτε στην “Εθνοσωτήριο” δε γίνονταν.
          Εσύ λες “ντροπή σας που μιλάτε για χούντα”.
          ΜΑΤατζήδες απειλούν πολίτες τραβώντας όπλα κι είναι έτοιμοι να γίνουν Ντερτιλήδες.
          “Ντροπή σας που μιλάτε για χούντα” είναι η απάντησή σου.
          ΜΑΤατζήδες σπάνε αυτοκίνητα, μαγαζιά και περιουσίες πολιτών.
          Εσύ τα βάζεις με τους πολίτες και με όσους στηλιτεύουν τις χουντικές πρακτικές του ΠΑΣΟΚ.
          ΜΑΤατζήδες αφήνουν άνθρωπο ανάπηρο.
          Για σένα δεν τρέχει κάστανο. Όλα μια χαρά, δημοκρατικά και σωστά!
          Δαιμονοποιούνται από ακροδεξιές φυλλάδες της Γερμανίας όλοι οι συμπολίτες μας – όπως ακριβώς έκαναν κάποτε και με τους Εβραίους. Ο Πάγκαλος, θέλοντας να αποδώσει εξίσου την ευθύνη για τα εγκλήματά του στους πολίτες της χώρας, λέει “μαζί τα φάγαμε”. Εσύ, αντί να πεις “για ένα λεπτό, εδώ έχουμε ρατσιστική γενίκευση που αποσκοπεί στο να αποπροσανατολίσει από τις ποινικές ευθύνες των κυβερνώντων” (κάτι που έχει πει κάθε αξιοπρεπής άνθρωπος), είπες “έχει δίκιο”. Ακριβώς όπως κάνουν οι ρατσιστές και οι ναζί, αποδίδεις συλλογική ευθύνη στους συμπολίτες σου. Λες ότι ΟΛΟΙ οι Έλληνες είναι διεφθαρμένοι ως το μεδούλι. Όπως ακριβώς οι ναζί λένε πως “για όλα φταίνε οι Εβραίοι”, ότι “δεν υπάρχει καλός Εβραίος” κι ότι “έτσι θέλουν οι Εβραίοι: εντός 24 ωρών και στο εκτελεστικό απόσπασμα”. Τώρα στη Γερμανία και αλλού έχουμε τέτοια ρητορεία κατά των Ελλήνων. Αυτήν τη ρητορεία υιοθετεί η κυβέρνηση για να βγάλει τον εαυτό της λάδι – να πει ότι “καλέ δε φταίμε εμείς που είμαστε λαμόγια, να οι κακοί πολίτες μας διέφθειραν”.
          Με το άρθρο σου υιοθέτησες μια ναζιστικών προδιαγραφών προπαγάνδα – ίσως επειδή θεωρείς άπαντες τους Έλληνες “ελληναράδες” και θες την εξόντωσή τους (ακολουθώντας τα χνάρια του γνωστού και μη εξαιρετέου αήθους αμφίβιου της μπλογκόσφαιρας).
          Κι έρχεσαι και ζητάς και τα ρέστα από πάνω; Τολμάς και συνεχίζεις να συκοφαντείς;
          Εγώ μιλώ για τις θέσεις που διατυπώνεις. Είναι ή δεν είναι θέσεις δικές σου; Γιατί δε μιλάς για τα γραφόμενά σου; Αν είναι δικές σου αυτές οι θέσεις, τότε θα υποστείς και την κριτική – είτε σ’αρέσει είτε δε σ’αρέσει και χώνεψέ το ότι στο ίντερνετ δεν υπάρχουν μόνον οι χειροκροτητές. Αν όμως δεν είναι, τότε τι στην ευχή κάθεσαι και γράφεις;
          Μαζί σου δε θέλω ούτε καλημέρα. Ούτε να σε δω μπροστά μου δε θέλω. Αρκετά πια με την ασχήμια και την αναίδειά σου. Και το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, να το ξέρεις.
  5. celin Λέει:

    Αιρετικε, βρηκα παρα πολυ καλη κι ευστοχη την αναρτηση σου.
    Στο θεμα της φτωχοποιησης που αναφερει ο maddim, κανει ενα μικρο λαθος, διοτι ο Αιρετικος δε μιλησε για την αναποφευκτη φτωχοποιηση των μαζων λογω της παγκοσμιας οικονομικης κρισης, μιλησε για την φτωχοποιηση που κανει τους ανθρωπους να αυτοκτονουν για χρεη, που εξαθλιωνει εκατονταδες χιλιαδες ανθρωπους καθιστωντας τους homini sacri, ανθρωπινα σκουπιδια που ψαχνουν στα σκουπιδια για ζωη. Μονο μια προδοτικη κυβερνηση πρακτορων της διεθνους Καπιταλοτοκογλυφιας, θα μπορουσε να το επιτρεψει αυτο, μια κυβερνηση που μισει τους πολιτες της.
    Το οτι αναποφευκτα τα μεσοαστικα στρωματα χανουν, ας χασουν, μια χωρα που χρεωκοπει δε μπορει να πληρωνει μισθου ς σε κομματοσκυλα 3-4-5 η και δεκαδες χιλιαδες ευρω μηνιαιως. Η δε μπορει να επιτρεπει αιωνιως να φοροδιαφευγουν οι μεσοαστοι ελευθεροι επαγγελματιες.
    Αλλα και παλι, δε δινω κανενα μπονους σε αυτη την αθλια κυβερνηση.
    Οχι μονο γιατι εχω ασπαστει πληρως τη μαρξιστικη θεωρια (τουλαχιστον τα ελαχιστα που εχω διαβασει κι εχω μπορεσει να καταλαβω),
    αλλα και γιατι, εντος καπιταλισμου, θα μπορουσε μια κυβερνηση που προασπιζεται τα λαικα συμφεροντα
    ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΙΧΑΜΕΡΗ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ
    και μετα να χτυπησει τα μεσοαστικα στρωματα. Κυβερνηση που ανοιγει τα ποδια στο ξενο και ντοπιο Κεφαλαιο, ειναι κυβερνηση δολοφονων
    (ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ΧΤΥΠΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ=ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ)
    Η μονη μικρη ενσταση που εχω, Αιρετικε, ειναι η εμπιστοσυνη που δειχνεις στο Συνταγμα και τους Νομους, η να το θεσω καλυτερα, ο θυμος που εκφραζεις λογω του οτι δεν εφαρμοζονται…να το θεσω ακομα καλυτερα, η πεποιθηση που δειχνεις οτι σε μια αστικη δημοκρατια η Κυβερνηση οφειλει να σεβεται το Συνταγμα και τους Νομους. Οποιος θελει, ας ριξει μια ματια εδω για να γινει κατανοητη η ενσταση μου
    http://celinathens.blogspot.com/2011/07/120.html
    Ποτε, μα ποτε κατα τη διαρκεια της Μεταπολιτευσης, δεν εχει υπαρξει τετοια Κυβερνηση που να μη παραβιαζει δηλαδη την αρχη της διακρισης των εξουσιων.
    Ματαιοπονει ο οποιοσδηποτε πιστευει οτι σε μια οποιαδηποτε αστικη δημοκρατια, η εκτελεστικη εξουσια θα σεβαστει τους νομους που ψηφιζει,
    η καλυτερα, τους νομους που θεσπιζει και σε καποια στιγμη την εμποδιζουν για να σφαξει τον λαο της.
    Κι αυτο ειναι συμφυτο οχι με τη πασοκικη δημοκρατια, αλλα με την ιδια την αστικη δημοκρατια.
    Αλλωστε και ξερα νομικα να το δεις, η εντολη που δινουν οι εκλογεις δεν ειναι ανακλητη, ειναι αντιπροσωπευτικη. Αυτο σημαινει οτι με τη ψηφο, ο εκλογεας στερειται δικαιωματος ελεγχου του βουλευτη που εξελεξε, ο οποιος οφειλει να υπακουει μονο στη συνειδηση του
    (“Συνειδηση” βλεπε “πρωθυπουργικη εντολη”_
    ΥΓ Ως αποφοιτος νομικης που κατι λιγα σκαμπαζει απο Συνταγματικο, εχω χιλιους τροπους να αποδειξω στον οποιονδηποτε οτι αυτη η κυβερνηση ειναι χουντα.
    Αλλα εδω, τιθεται σε απολυτη ισχυ το αξιωμα -δε θυμαμαι σε ποιο βιβλιο ψυχαναλυσης, μπορει και σε κανα του Ζιζεκ να το εχω διαβασει-
    οτι δε μπορεις να μαθεις σε καποιον κατι που ηδη δε γνωριζει, η κατι που ηδη δεν εχει καταλαβει
    (Αν και τωρα που το διαβαζω, φερνει και κατι απο Πλατωνα στο νου:)
    Δηλαδη, ΑΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, υπαρχει καποιος που πιστευει οτι αυτο εδω ειναι-εστω-αστικη και ευνομουμενη δημοκρατια,
    προφανως και δεν εχει νοημα να προσπαθησεις να τον πεισεις οτι κανει λαθος. Η επιεικεστερη εκδοχη ειναι οτι πλαναται πλανην οικτραν”
    Σαφως και δικαιουται βεβαια να λεει ο,τι θελει, (αστικη) “δημοκρατια” εχουμε, και δεν σαρκαζω εδω το πρωτο σκελος,
    ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ, ο καθενας ειναι ελευθερος να διαλεγει στρατοπεδο. Απλα, ας μην εχει κανεις την αυταπατη οτι σημερα ειναι σε θεση να πει οτι δε διαλεγει.
    • κ.κ. Λέει:

      Ναι, αλλά αυτό το Σύνταγμα, αποτελεί έναν πυλώνα αναφοράς, ένα όριο γύρω από το οποίο συζητάμε και τώρα ακόμα, κατά πόσο και αν παραβιάστηκε, ενώ θα μπορούσε να μην υπάρχει καν, και να αναφερόμαστε π.χ. στην καλή προαίρεση ενός φιλεύσπλαχνου μονάρχη, όπως ήταν – και είναι ακόμα κάπου στον κόσμο – κάποτε οι κοινωνίες. Και μην ξεχνάμε οτι το Σύνταγμα είναι κατάκτηση μακραίωνων αγώνων, δεν χαρίστηκε. Είναι π.χ. σα να λέμε οτι επειδή έχει θεσμοθετηθεί η ισότητα των φύλων, υπάρχει κιόλας απόλυτη ισότητα των φύλων. Φυσικά αυτό δεν ισχύει, αλλά δεν ακυρώνει ούτε τη σημασία των νόμων αυτών, ούτε τη δυνατότητα βελτίωσης τους, αλλά κυρίως το γεγονός πως όλα κατακτώνται στην πράξη και συνεχώς. Άρα προσπαθώ να πω οτι κακώς γίνεται μια κάποια επίθεση στο Σύνταγμα, επειδή παραβιάζεται ή επειδή φυσικά είναι αστικό, και ότι πρέπει να το υπερασπιστούμε, ακριβώς για να μπορούμε να το πάμε παραπέρα. Είναι λάθος η λογική γκρεμίζω τα πάντα και χτίζω από το μηδέν, είναι συντριπτική για την κοινωνία. Γι αυτό και εξέφρασα επιφυλάξεις για το “άμεση δημοκρατία” ως κυρίαρχο σύνθημα της πλατείας (real democracy ήταν βέβαια το αρχικό σύνθημα). Την ώρα που ο κόσμος θα πεθαίνει στους δρόμους από πείνα, θυμηθήκαμε την άμεση δημοκρατία και την αλλαγή του πολιτεύματος, σαν απόλυτη προτεραιότητα; Δεν είναι κάπως μακάβρια γελοίο; Εδώ υπάρχει και ένα πολύ ενδιαφέρον σχετικό άρθρο:
      http://giatinkinonikiaristera.blogspot.com/2011/09/blog-post_07.html
      • Omadeon Λέει:
        Αγαπητή κ.κ. έριξα μια ματιά στο λινκ που έφερες, καλό το βρήκα (έχω τουητάρει κι άλλα άρθρα αυτού του σάητ)….
        Τώρα… για το σύνταγμα που συζητάτε, σαφέστατα έχει παραβιαστεί και οπωσδήποτε δεν θέλουμε με κανένα τρόπο οπισθοδρόμηση ΚΑΙ από τη δική μας πλευρά σε ο,τιδήποτε αφαιρεί ελευθερίες και δικαιώματα. Οπότε… δεν βλέπω γιατί το φαινομενικά ακραίο αίτημα για “Αμεση Δημοκρατία” δεν αποτελεί και επίκαιρο αίτημα αναβάθμισης του συντάγματος (έστω κι αν υλοποιηθεί στο μέλλον), επίκαιρο με την έννοια ότι παρατηρούμε μια απόλυτη ποδοπάτηση των δημοκρατικών λειτουργιών και εκμετάλλευση όλων των “παραθυρακίων” μέσω των οποίων ακόμη και η λιγοστή δημοκρατικότητα του αντιπροσωπευτικού (=νταβατζιλίδικου) κοινοβουλευτικού συστήματος καταστρατηγείται…
        Εξάλλου στην Αθήνα. πόλη που φιλοξένησε κάποτε τη μοναδική… Αμεση Δημοκρατία που λειτούργησε κάποτε, είναι και θέμα… τοπικής οικουμενικότητας που θάπρεπε να ξαναβρούμε (χεχε).
        Δευτερεύοντα πράματα ίσως, τώρα…. αλλά με κανένα τρόπο δεν βλέπω να είναι άστοχο ή βλαβερό το κυρίαρχο σύνθημα, της “άμεσης δημοκρατίας”. Ισα-ίσα ήταν ίσως το μόνο που είχε διαχρονική αξία, ώστε να το θυμούνται κάποτε και στο μέλλον οι γενιές που θα ζήσουν μια _πραγματική_ άμεση δημοκρατία, ΑΝ τη ζήσουν… γιατί αν ΔΕΝ τη ζήσουν η μοναδική άλλη περίπτωση είναι κατασκότεινος φασισμός, νομίζω.
        Με αυτή την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω κι εσένα και το Celin για τις γόνιμες παρεμβάσεις σας. Τον Celin διότι έδωσε και μια πιθανή επίλυση κάποιων μικρο-διαφωνιών με το νέο φίλο μας maddim, στον οποίο απαντά…
        Εχω πολλή δουλειά ρουτίνας ΚΑΙ επίσης… τουητάρω ασταμάτητα, οπότε δεν θα προσθέσω κάτι άλλο προς το παρόν.
        • κ.κ. Λέει:

          Φίλε Ομαδεόν
          Κατ’ αρχήν μας «φτύνεις» εμάς εδώ στο blog σας και πας και ασχολείσαι με το twitter; (παρεμπιπτόντως, δεν έχω την παραμικρή ιδέα από αυτά) Τέλος πάντων :)
          Χαίρομαι που διάβασες το link από την κοινωνική αριστερά. Στην τελευταία παράγραφο λέει:
          “Οι «πλατείες» δεν είναι άσκηση άμεσης δημοκρατίας. Είναι η κοινωνική και πολιτική κραυγή αυτών που μέχρι σήμερα δεν είχαν φωνή. Οι «πλατείες» αποδείχτηκαν ο κατάλληλος τρόπος για την κοινωνική και την πολιτική επανένωση. Να τις στηρίξουμε, να τις προφυλάξουμε, να συμμετέχουμε και όσο και αν μας φαίνεται ουτοπικό, να διακινδυνεύσουμε ακόμα και να νικήσουμε στο τέλος!”
          Με εκφράζει πολύ αυτό που γράφεται εδώ.
          Όταν κάνεις πολιτική – και κάνεις πολιτική όταν κατεβαίνεις σε πορείες, σε συγκεντρώσεις, στις πλατείες, ασχέτως αν είσαι οργανωμένος σε κόμμα, επαγγελματίας πολιτικός ή όχι – όταν λοιπόν κάνεις πολιτική, έχεις κάπου κατά νου και αυτό που στα κόμματα λένε «τακτική», «στρατηγική του κινήματος» και κάτι τέτοια που εμένα δεν μ’ αρέσουν, αλλά υπάρχει μια ουσία εκεί. Εγώ θα το έλεγα το αίτημα της κοινωνίας, αυτό που πλανάται στην ατμόσφαιρα, κάτι που έχει αναδειχθεί σε μέγιστη προτεραιότητα από τα πράγματα και όχι από κάποιους πιο διαβασμένους και ψαγμένους, κάτι που «μυρίζει» παντού τριγύρω. Ε, αυτό, δεν είναι και δεν ήταν ποτέ η Άμεση Δημοκρατία, για την οποία καμιά αντίρρηση δεν έχω φυσικά σε όσα λες. Αυτό είναι να πέσει αυτή η κυβέρνηση. Αυτό αναδύεται από παντού. Και έχει σημασία, έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία, διότι όταν οργανωμένοι πολιτικοί χώροι κάνουν σημαία τους ένα σύνθημα, το πολλαπλασιάζουν μέσα στην κοινωνία με την όποια δύναμη λόγου διαθέτουν, καθορίζουν σε ένα βαθμό τις πολιτικές εξελίξεις. Όταν αφήνεις δεύτερο ή και τρίτο το κυρίαρχο αίτημα ολόκληρης της κοινωνίας, το επείγον αίτημα θα έλεγα, κυριολεκτικά, γιατί σύντομα δεν θα μπορούμε να ζήσουμε πάρα πολλές χιλιάδες ή εκατομμύρια κόσμου, δεν θα έχουμε να φάμε, δεν θα έχουμε ιατρική περίθαλψη, τα πράγματα είναι υπερεπείγοντα, και μεγάλο κομμάτι της αριστεράς κάθεται και κοιτάζει και προβλέπει απλώς τα μελλούμενα, είναι πολύ σοβαρό, αν το καλοσκεφτείς. Όπως φάνηκε και στη Θες/ νίκη, η κοινωνία έχει στοχοποιήσει τον ΓΑΠ, και σωστά – αλήθεια, που είναι αυτή η ανάρτηση για το πιο μισητό πρόσωπο, ακόμα την περιμένω. Όταν έχεις μπροστά σου έναν κατά συρροή δολοφόνο – αυτό είναι αυτή η κυβέρνηση και οι συνεργάτες της – δεν είναι δυνατό να λες φιλοσοφίες, ούτε καν ωραίες φιλοσοφίες, πρέπει να αποτρέψεις πρώτα το μακελειό. Ξέρουμε και οι δυο τι σημαίνει άμεση δημοκρατία. Πες, μου είναι δυνατό να υπάρξουν σε σύντομο χρονικό διάστημα οι δομές που θα την θέσουν σε λειτουργία; Να τεθούν οι βάσεις, ναι, Να καταργηθεί εδώ και τώρα η αντιπροσώπευση, νομίζω είναι εκτός πραγματικότητας, χωρίς να διαλυθεί ότι έχει απομείνει όρθιο στην κοινωνία, και όταν διαλύεται η κοινωνία, οι πρώτοι που «πέφτουν» είναι οι αδύναμοι. Λοιπόν, πρέπει να αλλάξουν οι αντιπρόσωποι αυτή τη στιγμή, πρέπει να γίνουν εκλογές αυτό πρέπει να είναι ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ όλων! Προσωπικά μου αρέσει ο Καζάκης, ο οποίος σοφά συγκρότησε ένα σχήμα που μπορεί να παίξει και σε εκλογές, και κάπου διάβασα που έγραφες ότι κι εσύ τον παρακολουθείς με ενδιαφέρον. Τέτοιοι άνθρωποι πρέπει να αναλάβουν θέσεις εξουσίας για να βοηθήσουν την κοινωνία, να επιζήσει αυτή την κρίσιμη στιγμή, και φυσικά να δρομολογήσει ένα πιο δημοκρατικό κόσμο, με την έννοια της αληθινής δημοκρατίας (real democracy), όπου όσο το δυνατό περισσότερο συμμετέχει, εκφράζεται, συνδιαμορφώνει, δρα κάθε πολίτης.
          Αυτά, περιληπτικά!
          • Omadeon Λέει:

            Μα… για το κίνημα των πλατειών ξέραμε από την αρχή τις αδυναμίες και τους περιορισμούς του, αλλά προσωπικά επέλεξα να το στηρίξω (όπως κι άλλοι) από την αρχή.
            Το σύνθημά του, το “άμεση δημοκρατία”, είναι πιο δυνατό από τη σκέτη “πραγματική δημοκρατία”, άσχετα αν δεν υλοποιείται 100% ΑΜΕΣΑ. Π.χ. βήματα προς μια άμεση δημοκρατία θα ήταν κάποιες διαδικασίες δημοψηφισμάτων, ή του να γίνονται άμεσα ανακλητοί (αιρετοί) οι εκπρόσωποι. Ανάμεσα στην ξεφτισμένη πλέον αντιπροσωπευτική δημοκρατία και στην 100% άμεση υπάρχει ένα ευρύ φάσμα βημάτων ή χαρακτηριστικών. Είναι σαν να λέει κανείς “είμαι κομμουνιστής” αλλά δεν απαιτώ να γίνει αυτό… αύριο κιόλας. Απλά δηλώνω ένα στόχο, έστω για το μέλλον.
            Βέβαια το πλήρες σύνθημα ήταν “άμεση δημοκρατία ΤΩΡΑ” (όχι στο μέλλον). Ε, από ό,τι ξέρω (και είδα από πρώτο χέρι στο Σύνταγμα) οι άνθρωποι τουλάχιστον ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ να εφαρμόσουν ένα υποτυπώδες είδος άμεσης δημοκρατίας. Εχω και τρία βίντεο από τις ομιλίες στο Σύνταγμα των Κώστα Δουζίνα, Μανώλη Γλέζου (που εξήγησε ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΩΣ είχε εφαρμοστεί η άμεση δημοκρατία στο δικό του… χωριό) και ενός άλλου (συνταγματολόγου).
            Δεν υπάρχει άλλωστε “πραγματική δημοκρατία”. ΜΟΝΑΔΙΚΗ δημοκρατία, με την πλήρη έννοια ΕΙΝΑΙ η άμεση. Ο βαθμός της εμμεσότητας είναι ο βαθμός της ΜΗ-τελειότητας ή του συμβιβασμού. Ξεχνάμε όλοι ΓΙΑΤΙ ιδρύθηκε το σύστημα των εκπροσώπων ή γιατί δεν αμφισβητήθηκε μέχρι τώρα. Διότι (κλασσικό επιχείρημα) λέγανε πάντα όλοι ότι “δεν είναι ΤΕΧΝΙΚΑ εφικτό να μαζευτούν όλοι οι πολίτες σε ένα βράχο ή μία αίθουσα”. Αυτό το επιχείρημα όμως ακυρώθηκε. Η εκπληκτική αλήθεια είναι ότι σήμερα έχουμε ΠΛΗΡΗ δυνατότητα για μια Αμεση Ψηφιακή Δημοκρατία, από τεχνική άποψη (σ’ αυτό μπορώ να σου πω πολλά) …αλλά το μόνο που δεν έχουμε ακόμη είναι ένας λαός που να έχει (όλος) αποδεχτεί αυτή τη δυνατότητα, που έχει πληροφορηθεί σωστά για αυτή και που είναι έτοιμος να συμμετάσχει κιόλας, 100%.
            Η φοβία μην τυχόν και “κάνει κακό” η Αμεση δημοκρατία σαν σύνθημα ΔΕΝ δικαιολογείται. Αποτελεί συμβιβασμό με αδικαιολόγητη φοβία και άγνοια διάχυτη σε πολύ κόσμο, αλλά… που δεν χάνει τίποτε να προβληματιστεί μπας και υπάρχουν πράματα που δεν ξέρει. Και πρακτικά αποδείχτηκε ότι το πρόβλημα των πλατειών δεν ήταν το σύνθημα αυτό (που αντίθετα ενέπνευσε, ή τουλάχιστον δεν απώθησε)Το πρόβλημα των πλατειών το εξέφρασες καλύτερα κι εσύ με τις παραθέσεις σου.
            Υ.Γ. Στο twitter θα με βρεις εδώ
            http://twitter.com/omadeon
            ή εναλλακτικά εδώ
            http://twitter.com/!/omadeon
            Ποστ για τον πιο μισητό άνθρωπο στην Ελλάδα έγινε ήδη στο meta-blog
            http://metaomadeon.wordpress.com (το λέω για άλλους, γιατί… εσύ το ξέρεις -χεχε)
            http://metaomadeon.wordpress.com/2011/09/13/mind-the-gap-newspeak/
            • κ.κ. Λέει:

              Βέβαια είναι ο στόχος, και φυσικά μπορεί σήμερα κιόλας να γίνονται δημοψηφίσματα μέσω διαδικτύου για πολλά θέματα. Κάτι άλλο προσπαθώ να πω. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ; Αυτή η χούντα; Δεν προηγείται να έχουμε μια στοιχειωδώς δημοκρατική κυβέρνηση, που να τα οργανώσει και να αποδεχθεί τα αποτελέσματα τους; Είναι ουτοπικό αυτό; Όχι βέβαια. Υπάρχει ο Κορρέα στον Ισημερινό, ο Τσάβες στη Βενεζουέλα… Γιατί όμως η εξωκοινοβουλευτική αριστερά σνομπάρει το θέμα των εκλογών; Να πώς έχει το σκηνικό:
              Η πλειοψηφία της αριστεράς, της εξωκοινοβουλευτικής συμπεριλαμβανομένης, τι λέει στους πολίτες: βγείτε στους δρόμους, στις πορείες, στις πλατείες, συγκροτήστε οργανώσεις βάσης, αυτοοργανωθείτε. Σωστό. Αυτό το λέει και το ΚΚΕ επίσης. Σχετικά με τις εκλογές τι λέει; Ψηφίστε το ΚΚΕ, τον ΣΥΡΙΖΑ ή στην περίπτωση των εξωκοινοβουλευτικών, κανέναν, ή δεν συζητούν καν για εκλογές, διότι «αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν τον κόσμο, θα είχαν απαγορευτεί», όπως έλεγε και ένα πανό στο Σύνταγμα! Το θέμα είναι: το KKE και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν έτσι κι αλλιώς τους ψηφοφόρους τους, και γνωρίζουμε και τα όρια τους εκλογικά. Τι θα κάνει ο υπόλοιπoς κόσμος, αυτός που κατέβηκε στις πλατείες και φυσικά δεν ψηφίζει ΚΚΕ ή ΣΥΡΙΖΑ όλος αυτός ο κόσμος; Τι στάση θα κρατήσει στις εκλογές; ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑ ΑΥΤΟ. ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ. ΓΙΑΤΙ; Γιατί δεν γίνεται μια επεξεργασία σε όλο το φάσμα της αριστεράς, για ένα εκλογικό σχήμα συνεργασίας, που θα είναι αρκετά δυνατό αριθμητικά, ώστε να προσελκύσει και κόσμο που απλά ψηφίζει με τη λογική να βγει μια κυβέρνηση, δηλαδή ψηφίζει μεγάλα κόμματα και όχι μικρά σχήματα; Γιατί δεν ενδιαφέρει όλη αυτή η δυσαρέσκεια να εκφραστεί εκλογικά υπέρ του προοδευτικού χώρου; Γιατί μόλις δημιουργείται κάτι π.χ. ΣΠΙΘΑ, αρχίζουν τα βρισίδια και τη συκοφαντία; Και μεν στην περίπτωση της ΣΠΙΘΑΣ, όντως είχαν παρεισφρήσει περίεργα στοιχεία εκεί μέσα – και να θυμίσω ο Καζάκης τη στήριξε αρχικά, έφυγε αργότερα, και θα έλεγα διακριτικά, αναλόγως και της επωνυμίας του – αλλά είμαι σίγουρη, αν μπορούσαν να βρουν κάτι να πουν και για το ΕΠΑΜ, θα το έκαναν. Υπάρχουν και άλλες προσπάθειες, όχι αριστερές, αλλά θα έλεγα τίμιες, όπως του Ν. Μαριά και των συνταγματολόγων, του Αντωνίου που έκανε τη μήνυση για εσχάτη προδοσία.
              Μιλάμε εδώ για το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου, διαβάζοντας και για τη Βολιβία στους ΣΧΣ, πόσοι σκοτώθηκαν σε αυτούς τους ακέφαλους αγώνες. Με λίγα λόγια, η αριστερά έχει και αυτή τεράστιες ευθύνες, όχι όλα τα κομμάτια της το ίδιο. Το ΚΚΕ , με τις χωριστές πορειούλες του, είναι σίγουρα πουλημένο κόμμα. Όσο για τα λοιπά σχήματα της αριστεράς, το πράγμα μπάζει, δεν ξέρω από πού ακριβώς, πάντως από κάπου….
              Από τη μια η κυβέρνηση και οι συνεργάτες της ΝΔ, ΛΑΟΣ και λοιποί παρατρεχάμενοι προδότες, σκυλιά πουλημένα, και από την άλλη μια αριστερά χίλια κομματάκια, που ουσιαστικά λέει με τη στάση της: βγείτε στους δρόμους και να σας πνίξουν στο αίμα, κόψτε το λαιμό σας δηλαδή. Ε, τότε, σε τι χρειάζονται όλες αυτές οι οργανώσεις; Ο κόσμος έτσι κι αλλιώς θα βγει στους δρόμους αφού θα πεινάει και θα του παίρνουν τα σπίτια και θα γίνει μακελειό. Οι οργανώσεις που δήθεν δεν είναι με τα σύστημα, τι ρόλο παίζουν; Για να φάνε το ώριμο φρούτο όταν θα πέσει;
              Από αυτή τη σκοπιά κάπου δεν μου κολλάει όλη αυτή η πρεμούρα για την άμεση δημοκρατία, σε αυτήν ακριβώς τη συγκυρία. Δηλαδή, εδώ ο κόσμος καίγεται και το …….. χτενίζεται, κάπως έτσι! Δηλαδή, όλες εσείς οι ομάδες και ομαδούλες δεν μπορείτε ούτε να βλέπετε η μια την άλλη, ούτε να συνεργαστείτε έστω σε πέντε βασικά, για τις εκλογές, για να φύγουν αυτοί οι πουλημένοι των δυο μεγάλων κομμάτων, και ζητάτε από εκατομμύρια κόσμου να κάνει την υπέρβαση του και να αυτοοργανωθεί, από εκεί που μια φορά στα 4 χρόνια πήγαινε στην κάλπη, και μάλιστα την τελευταία φορά του είπατε να μην το κάνει ούτε αυτό και να απέχει!!!! Για να βγει νικητής ο Παπανδρέου τελικά!!!! Και να μας γαμάει τώρα. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της αποχής στην οποία κάλεσε η εξωκοινοβουλευτική αριστερά, σε σύμπνοια με τους απολίτικους δεξιούς!!!
              Δηλαδή, αν δεν κατάφερα να κάνω ακόμα κατανοητό τι εννοώ, πρέπει να έχουμε μια στοιχειώδη κοινοβουλευτική δημοκρατία, με αυτό το Σύνταγμα και τους νόμους, η οποία θα δρομολογήσει το πέρασμα στην άμεση, θα κάνει τα δημοψηφίσματα ή τις εκλογές ή οτιδήποτε τέτοιο, και θα σεβαστεί τα αποτελέσματα τους. Φυσικά ο λαός πρέπει να επαγρυπνά και να συμμετέχει πάντα, αλλά σε αυτή τη συγκυρία, χρειάζεται βοήθεια και από τα πάνω, μέσω της διαδικασίας των εκλογών, που είναι δημοκρατικότατη, πώς να το κάνουμε, είναι λαϊκή κατάκτηση που δεν υπήρχε πριν μερικές δεκαετίες. Πώς μιλάμε για άμεση δημοκρατία και ταυτόχρονα σνομπάρουμε τις εκλογές; Και να θυμίσω πως ούτε καν έχουμε απλή αναλογική, που δεν είναι θέμα πολιτεύματος, μια χαρά μπορεί να αλλάξει ο νόμος. Γι αυτό είχε σημασία ποιους ανθρώπους θα έχουμε στο κοινοβούλιο. Αλλά όλα αυτά τα υπερπηδάμε ξαφνικά, και πάμε από την κοινοβουλευτική χούντα του Παπανδρέου που έχουμε τώρα, στην άμεση δημοκρατία! Μου φαίνεται καλός τρόπος για να μην αλλάξει τίποτα, αλλά να είμαστε ταυτόχρονα συνεπείς με τις ιδέες μας…
              Όπως λέει και ο Λένιν, πρέπει να χρησιμοποιούμε όλα τα μέσα που μας δίδονται στον αγώνα για την αλλαγή της κοινωνίας.
              • Omadeon Λέει:

                Αγαπητή κ.κ. διάβασα ΟΛΟ το σχόλιό σου αλλά… πολύ βιαστικά, γιατί φεύγω κάπου. Σε γενικές γραμμές όμως συμφωνώ. Γι’ αυτό και παράμεινα ΕΚΤΟΣ κομμάτων και μάλιστα κατάληξα ότι είναι φύσει αρνητικό χαρακτηριστικό για ένα μπλογκ να στηρίζει συγκεκριμένο κόμμα. Αν θέλουμε να μιλάμε με παρρησία σαν μπλόγκερ πρέπει να μην υπάρχουν δεσμεύσεις “γραμμής κομμάτων” που να στηρίξουμε, αλλά μόνο ηθικές δεσμεύσεις να λέμε ΜΟΝΟ την αλήθεια. Μ’ αυτό δεν αποκλείω βέβαια να υπάρχουν και φιλαλήθεις μπλόγκερ που ανήκουν σε αριστερό κόμμα…
                Αλλά η αποχή όπως σωστά επισημαίνεις είναι Ο,ΤΙ χειρότερο.
                Το είχα πει… ιδιαίτερα έντονα και εδώ
                http://omadeon.wordpress.com/2010/11/07/vote-left/
                Και… κάπου διαφώνησα έντονα, τότε, με έναν εξαιρετικό μπλόγκερ (ανένταχτο κι αυτό) που ήταν υπέρ της αποχής, τον Θράκα Αναρμόδιο.
                Αλλά… μη δίνεις σημασία στην έντονη διαφωνία. Τα βρήκαμε κάποιο χρονικό διάστημα αργότερα (παρόλο που και σήμερα ίσως δυσκολευτώ να τον πείσω για την αποχή ειδικά). Τελειώνω με… ειδικό βίντεο αφιερωμένο στον αγώνα κατά της… αποχής


  • κ.κ. Λέει:

    Αδελφέ μου Ομαδεόν!
    :) :) :)
    • Omadeon Λέει:

      :-)
      Ε,.δεν το περίμενες? Να είχα αυτές τις απόψεις?
      Εχω όμως και κάποιο άλλο σημαντικό νέο, σχετικό με κάτι που είχες προτείνει…
      Για το θέμα των Γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων, συζήτησα πριν λίγες μέρες με τον φίλο μπλόγκερ Χερ Κ, εκτός διαδικτύου όταν βρεθήκαμε…
      Και ομολογουμένως μας λείπουν νομικές γνώσεις κυρίως, αλλά σε γενικές γραμμές το θέμα είναι γνωστό εδώ και χρόνια.
      Σήμερα λοιπόν βγήκε, προ ολίγου, το εξής ποστ στους Σ.Χ.Σ.
      http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2011/09/15/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%87%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B4%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CE%BC%CE%B9%CE%AC-%CE%AC%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1/
      • κ.κ. Λέει:
        Όχι, εντάξει! :)
        Απλώς είναι λίγος καιρός που παρακολουθώ το blog και δεν ήξερα αυτές τις αναρτήσεις.
        Ευχαριστώ και για το ενδιαφέρον για το θέμα των π.α. και για το link.
        O Παύλος (Ormithiella) είχε κάνει σχετική ανάρτηση και πριν λίγες μέρες.


        κ.κ. Λέει:

        Είδα και το video με τον Zizek για την Οικολογία, και θυμήθηκα κάποιες σκέψεις που είχα κάνει κάποτε, σε μια συζήτηση για την άμεση δημοκρατία, αλλά και σε σχέση με τα ζητήματα περιβάλλοντος. Βάζω εδώ link.


        1. Ο Αιρετικός Λέει:

          Τόσο εγώ όσο και ο συνιστολόγος (και ιδρυτής του μπλογκ) Omadeon έχουμε πολλάκις αναφερθεί στην υποκριτική πολιτική ορθότητα που επικρατεί στην ελληνική μπλογκόσφαιρα. Δεν ξέρω πώς και γιατί, αλλά έχει προωθηθεί η ιδέα ότι τα ιστολόγια είναι… σαλονάκια. Το “σαλονάτο” στυλ ορίζει τις εξής προδιαγραφές για έναν μπλόγκερ ή σχολιαστή:
          1. Θα μιλά και θα γράφει πάντα σαν αρσακειάδα (με γαλλικά, πιάνο, μπλε ρουαγιάλ ζιβάγκο με σταυρό φορεμένο από πάνω, κότσο τα μαλλιά, γυαλαμπούκα πατομπούκαλο, κλαρωτή φούστα που να κρύβει τις χοντρές αξύριστες γάμπες και, βέβαια, χοντροπάπουτσο λουστρίνι που να το εγκρίνουν ο θεολόγος, ο μητροπολίτης, ο χωροφύλαξ κι οι φαλαγγίτες του σχολείου).
          2. Θα δείχνει ανεκτικότητα (χάριν “ελευθερίας του λόγου”) στα χοντρά ψεύδη και στις συκοφαντίες, ακόμη κι όταν πρόκειται για ξεκάθαρα ρατσιστικές ρητορείες (εθνικιστικές/φασιστικές ή ύπουλες, για να εγκλωβίσουν τους αναγνώστες σε Σύνδρομο Στοκχόλμης και σε αποδοχή της “συλλογικής τους ευθύνης”, άρα και της συλλογικής τους τιμωρίας – όπως ακριβώς είναι το “μαζί τα φάγαμε” του Πάγκαλου και όσων έσπευσαν να υιοθετήσουν το ρατσιστικό του “ευφυολόγημα) και δεν θα ασκεί καμία κριτική σ’αυτά.
          3. Όταν κάποιος συκοφαντείται, ο μπλόγκερ ή ο σχολιαστής θα τηρεί ίσες αποστάσεις μεταξύ συκοφάντη και συκοφαντούμενου, διότι (α) το θύμα της συκοφαντίας και του βιασμού πάντα φταίει για το έγκλημα που διαπράττεται εις βάρος του, (β) η άσκηση κριτικής σε έναν συκοφάντη συνιστά προσωπική επίθεση εναντίον του.
          4. Αν το θύμα της συκοφαντίας ή της απειλής αντιδράσει, ο σαλονάτος μπλόγκερ οφείλει να το στοχοποιήσει και να το περιθωριοποιήσει.
          5. Θα φροντίζει να προσαρμόζεται άριστα στο κλίμα της κλίκας. Ειδικά δε όταν η κλίκα αυτή περιστρέφεται γύρω από έναν “αρχηγό”, ό,τι πει ο “αρχηγός” είναι Θείος Νόμος, χαραγμένος στην πέτρα και σταλμένος από τον ουρανό.
          6. Στην περίπτωση που ο “αρχηγός” της κλίκας στοχοποιήσει κάποιον (ακόμη και άδικα), ο σαλονάτος μπλόγκερ είναι υποχρεωμένος να ξεσκίσει τις σάρκες του θύματος του “αρχηγού”.
          7. Το περιεχόμενο και η ουσία του λόγου δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει μόνο το να εκφράζεσαι πάντα ευγενώς, ιδίως όταν συκοφαντείς κάποιον.
          8. Αν σε ένα σαλονάτο μπλόγκερ ασκηθεί κριτική από μη μέλος της κλίκας (προφανώς), τότε έχει δικαίωμα να συντρίψει αυτόν που τόλμησε να διαφωνήσει μαζί του. Συκοφαντίες και διαδικτυακοί τραμπουκισμοί κάθε είδους επιτρέπονται – άλλωστε, οι κανόνες “σαλονάτης” συμπεριφοράς δεν προστατεύουν τους “βέβηλους”, δηλαδή τους εκτός κλίκας.
          9. Η λογική αρτιότητα των επιχειρημάτων και η ειλικρίνεια είναι υπερτιμημένες.
          10. Αντίθετα, το να λες με “ευγενικό” (αλλά ειρωνικό και συγκαλυμμένα προσβλητικό – ώστε ένας “ταπεινός” να εξωθηθεί στο να σε βρίσει κι εσύ να τον δαιμονοποιήσεις και συκοφαντήσεις) τρόπο τις μεγαλύτερες ψευτιές είναι η υπέρτατη αρετή ενός “σαλονάτου” μπλόγκερ.
          11. Αν σου ασκηθεί κριτική, κατηγόρησε – κι ας είναι ψέμα – όποιον σου ασκεί κριτική ότι “σου επιτίθεται προσωπικά” κι ότι σε βρίζει. Όλοι θα σε υπερασπιστούν τότε.
          12. Όταν σου ασκούν κριτική, να ακολουθείς πιστά τον κανόνα 11 και επίσης να φροντίζεις να κλαψουρίζεις όσο δεν πάει. Στην ελληνική μπλογκόσφαιρα όποιος έχει το θάρρος της γνώμης του και μιλά ευθέως είναι καταδικαστέος, ενώ όλοι παίρνουν το μέρος του κλαψιάρη που παριστάνει τη Μάρθα Βούρτση.
          Εδώ αυτά δεν περνάνε. Και εγώ και ο Omadeon βρίζουμε όταν χρειαστεί – μην ξεχνάμε άλλωστε ότι και η αριστοφανική κωμωδία, η οποία ήταν βαθύτατα πολιτικοποιημένη, είχε βωμολοχίες τέτοιες που κάνανε τη μαμά να κοκκινίζει. Δεν έχουμε κολλήματα και ηλίθιους καθωσπρεπισμούς. Αντίθετα, χλευάζουμε τις αρσενικές και θηλυκές αρσακειάδες. Όπως είπα και σε άλλη συζήτηση, απαιτούμε ειλικρίνεια, λογική, εντιμότητα, παρρησία, ισηγορία, αξιοπρέπεια, σεβασμό προς τη νοημοσύνη μας (και τη νοημοσύνη των άλλων αναγνωστών) και προς την αξιοπρέπειά τη δική μας και των αναγνωστών. Δεν δεχόμαστε συκοφαντίες και συκοφάντες, ούτε ψεύτες (πολλώ δε μάλλον καθ’έξιν ή κατ’επάγγελμα ψεύτες) και προπαγανδιστές. Ακόμα πιο κάτω στην εκτίμησή μας βρίσκονται όσοι νομίζουν ότι μπορούν εδώ μέσα να τη βγάλουν “καθαρή” πλασάροντας ψευτιές και ασκώντας χυδαία προπαγάνδα με φτιασίδια “ευγενικής ομιλίας”. Και βέβαια η παραποίηση των εννοιών και της σημασίας των λέξεων που ασκείται κατά κόρον από τους νεοφιλελεύθερους φασίστες για προπαγανδιστικούς λόγους απαγορεύεται διά ροπάλου. Το οργουελικό Newspeak εδώ μέσα απαγορεύεται. Θεωρώ μεγάλη αρετή να μιλά κανείς ευθέως. Να λέει αυτό που εννοεί. Επίσης, απαγορεύεται αυστηρά και να το παίζει κανείς “Πόντιος Πιλάτος” και να εξισώνει το θύμα με το θύτη.
          Αυτές είναι κάποιες σκέψεις που μου ήρθαν τώρα, με αφορμή τον ψευδή, συκοφαντικό και κακοήθη ισχυρισμό του Ελληνάκι ότι “τον έβρισα”. Όχι κύριε. Δε σε έβρισα. Σε κατηγόρησα για μια πολύ συγκεκριμένη στάση, συμπεριφορά και ιδεολογία. Αποδεικνύεται λοιπόν από τα δυο του άρθρα – το ένα αποτέλεσε την αφορμή για το άρθρο και το άλλο, που αποκαλούσε “πικρές αλήθειες” το “μαζί τα φάγαμε” του Πάγκαλου, το ανέφερα σε σχόλιο πιο πάνω – ότι επέλεξε να ταχθεί κατά των πολιτών της χώρας. Επίσης, επιλέγοντας να με κατηγορήσει ψευδώς ότι “τον έβρισα” στο άρθρο και στο σχόλιό μου, αποδεικνύει περίτρανα για μία ακόμη φορά την πλήρη ηθική του ανυπαρξία. Αλλά εδώ επέλεξε να επαναλάβει, να επαινέσει και να προπαγανδίσει το συκοφαντικό “μαζί τα φάγαμε” του Πάγκαλου εις βάρος όλων ανεξαιρέτως των συμπολιτών του (δηλαδή να συκοφαντήσει όλους τους συμπολίτες του, συμπεριλαμβανομένων και των groupies του που τον λιβανίζουν στο ιστολόγιό του), σ’εμένα θα κόλλαγε;
          Υ.Γ.-UPDATE: Φαντάζομαι ότι θα προσέξατε πως στις “απαντήσεις” του, ο Ελληνάκι απέφυγε παντελώς να μιλήσει για την ουσία του άρθρου, αλλά προσπάθησε τεχνηέντως να στρέψει την προσοχή στην – ανύπαρκτη – προσωπική επίθεση εναντίον του. Άξιος ο μισθός του, θα κάνει λαμπρή καριέρα σε κάποιο κανάλι μεγαλοεργολάβου ή εφοπλιστή. Ή στο γραφείο Ρύπου κανενός πολιτικάντη.

        2. Φίλε αιρετικέ
          Συμφωνώ τόσο με το άρθρο, όσο κυρίως με το «σαλονάτο» στυλ, για το οποίο κατηγορείς πολλούς bloggers. Είμαι καιρό στη blogόσφαιρα για να μπορώ να δω τα πράγματα σφαιρικά και πιστεύω πλέον οτι η σοβαροφάνεια και η λογικοφάνεια έχουν εξαπλωθεί σαν μεταδοτικός ιός… Μπορείς να γράψεις οτιδήποτε, αρκεί να βρίσκεσαι πάντα εντός των πλαισίων της καλής συμπεριφοράς, την οποία θα προπαγανδίζεις συνέχεια ως αρετή. Αυτή την τακτική την έχω δει να ακολουθείται live και στο κίνημα των πλατειών, όπου τα (τερατώδη) λεγόμενα κάποιου ευγενικού, σοβαροφανούς και λογικοφανούς κυρίου ξεσήκωναν τις (δίκαιες) κραυγές του «αμαθούς» και «απολιτίκ» πλήθους…
          Έχω πλέον κουραστεί από ανθρώπους σαν το ελληνάκι, που κατηγορούν τους άλλους (χριστιανούς, αριστερούς, αγανακτισμένουςι ή όποια άλλη ταμπέλα θέλετε) για παραλογισμό και ξεροκεφαλιά, ενώ οι ίδιοι φέρονται ακριβώς πανομοιότυπα. Όπως θα λέγαμε ψυχαναλυτικά, αυτό είναι σαν να κατηγορείς έναν καθρέπτη, μέσα στον οποίο φαίνεται το είδωλό σου…
          Παρά την άλλοτε καλή μας σχέση μέσα από τα αθεϊστικά ιστολόγια, διαγράφω κι εγώ το ελληνάκι και δεν θέλω να έχω καμία σχέση με άτομα που ακολουθούν τέτοιες πρακτικές.
        ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ-

        Δεν σας καταλαβαίνω πια....



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου