Σελίδες

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται τόσος θόρυβος επειδή ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε στη Βουλή, πώς είτε κάποιος βρίσκεται σε ΜΕΘ είτε σε κρεβάτι πρόχειρα διασωληνωμένος είναι περίπου το ίδιο πράγμα.

 


https://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/symfono-me-ton-kyriako-gia-tis-meth

Δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται τόσος θόρυβος επειδή ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε στη Βουλή, πώς είτε κάποιος βρίσκεται σε ΜΕΘ είτε σε κρεβάτι πρόχειρα διασωληνωμένος είναι περίπου το ίδιο πράγμα.


 Απλώς ο πρωθυπουργός έκανε το λάθος να εξηγήσει παραπάνω τα πλεονεκτήματα του ράντζου: δεν μίλησε για αυτή την απειλητική σιωπή που κυριαρχεί στις Μονάδες Εντατικής Θερπαείας, για τη μοναξιά του ασθενούς, μόνου με τα ακαταλαβίστικα μηχανήματα που αναβοσβήνουν.
 
Στο θάλαμο μιλάς με τους συμπάσχοντες,  στο διάδρομο βλέπεις κόσμο που πάει κι έρχεται, παρατηρείς όμορφες και ωραίους που περνούν, από νοσοκόμους μέχρι τους τύπους που νοικιάζουν τηλεοράσεις. 

Έχεις αφορμές για να ονειρευθείς, ότι με τη γιατρό με την άσπρη φόρμα πάτε ταξίδι στο διάστημα με σκάφος του Bezos. Εντάξει, μπορεί κατά λάθος να σε αποσωληνώσει ο διπλανός που τσαντίζεται με τον θόρυβο που κάνεις, όπως έγινε πέρυσι στο Ερυθρό Σταυρό, με τον άτυχο που έχασε τη ζωή του. Τι να κάνουμε; Η κοινωνική ζωή έχει και αυτή τα προβλήματα της.
 
 
 Ορισμένοι στα social media, έτρεξαν να αποκαλέσουν τον Κυριάκο από αρνητή της σύγχρονης ιατρικής, αυτόν τον επικεφαλής των αρίστων και της επιστημοσύνης,  μέχρι αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης. Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι πρόκειται για επαναστατική θεωρία, η οποία θα απαλλάξει το παγκόσμιο ιατρικό σύστημα από περιττές σπατάλες για  μηχανήματα, εντατικολόγους και εξειδικευμένο προσωπικό. Αυτό που έκανε ήδη η κυβέρνηση της ΝΔ, περικόπτοντας δραστικά τις δαπάνες για την υγεία στον προϋπολογισμό του 2022.
 
Στη χθεσινή του ομιλία, ο πρωθυπουργός απαρίθμησε μια σειρά από πανευρωπαϊκές πρωτιές:
 
-« Πρώτοι στην Ευρώπη εφαρμόσαμε από την περασμένη άνοιξη τη δωρεάν και καθολική διάθεση self-test».( που πέφτουν έξω 50%)
 
-«Την καθιέρωση της 3ης δόσης ως προϋπόθεσης πλήρους εμβολιασμού, πρώτοι θυμίζω στην Ευρώπη. ..Πρώτη, επίσης, η χώρα μας άνοιξε την αναμνηστική, την 3η δόση σε όλους τους ενήλικους, μπροστά από τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες, πριν ακόμα αναγνωριστεί από την παγκόσμια ιατρική κοινότητα η σημασία της αναμνηστικής δόσης». (υπεύθυνος του ΠΟΥ δήλωσε χθες https://tvxs.gr/news/ellada/poy-gia-triti-dosi-den-yparxoyn-apodeikseis-... ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η τρίτη δόση παρέχει μεγαλύτερη προστασία)
 
-Και τέλος το αποκορύφωμα, η κατάργηση των ΜΕΘ, που δεν είναι απλά πανευρωπαϊκή εφεύρεση, αλλά παγκόσμια. Το επιστημονικό έδαφος είχε άλλωστε καλλιεργηθεί από το «δόγμα Γεραπετρίτη», ότι όσες περισσότερες ΜΕΘ, τόσο και περισσότεροι θάνατοι.
 
Γιατί όπως όλες οι επιστημονικές ανακαλύψεις, έτσι και αυτή με τις ΜΕΘ προέκυψε μέσα από την εμπειρία και την πραγματική ζωή. Όπως είχε αποκαλύψει το Tvxs, η θνητότητα στις ελληνικές ΜΕΘ είναι διπλάσια από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και σε ορισμένα νοσοκομεία είχε φτάσει πέρυσι το 100%.
 
Επομένως τι χρειάζονται οι ΜΕΘ και τα έξοδα, αφού είτε μπεις είτε δεν μπεις, τα ραδίκια ανάποδα θα δεις; Συμφωνώ λοιπόν με τον Κυριάκο ότι μέσα-έξω είναι το ίδιο πράγμα. Μόνο που θα έπρεπε να προσθέσει το «ελληνικές ΜΕΘ». 
Τις οποίες δεν έκανε απολύτως τίποτα να ενισχύσει, μεαποτέλεσμα τις εκατόμβες. 
Αυτές που ήδη έχουμε και τις ακόμη πιο δυσβάστακτες, που έρχονται.
 
Διαβάστε επίσης:
 
ΥΓ Θέλω να ελπίζω ότι και αυτή η επαναστατική εποποιία θα τύχει από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ ανάλογης υποστήριξης με το πρόστιμο των 100 για τους ανεμβολίαστους πάνω από 60. Όπως στα Νέα (της Κυβέρνησης)» που υποδέχθηκαν το μέτρο με διθυράμβους. Αντιγράφω:
 
«Επιτέλους, υποχρεωτικότητα, Του Ηλία Κανέλλη.
 Οταν μέσα στην κοινωνία δυναμικές μειοψηφίες, έστω με κίνδυνο της ζωής τους, υπονομεύουν ένα πρόγραμμα εξομάλυνσης της δημόσιας ζωής από μια κρίση (εν προκειμένω την υγειονομική κρίση), υπάρχει η ανάγκη επιβολής της ισχύος του κράτους».
 
«Και σωστό και γενναίο, Του Στέφανου Κασιμάτη.
 οι ανεμβολίαστοι νοσούντες καταλαμβάνουν θέσεις τις οποίες ενδεχομένως στερούν από άλλους με χρόνια και βαριά προβλήματα υγείας. Αλλά ακόμη και αν αυτό δεν είναι πρόβλημα – που δεν είναι, γιατί η κυβέρνηση υπερδιπλασίασε τις κλίνες ΜΕΘ – η υπερκόπωση του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού είναι…
 
..Το μέτρο είναι και δίκαιο και γενναίο.. 
Ο Κυριάκος έχει αποδείξει ότι τολμά να ρισκάρει, όπως και ο πατέρας του. 
Με μία βασική διαφορά ανάμεσά τους: έχει διδαχθεί από τα λάθη του πατέρα του και, γι’ αυτό, προετοιμάζει με εξουθενωτική επιμέλεια τα δικά του ρίσκα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου