Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Τις επόμενες μέρες θα βγουν εξαιρετικά ενδιαφέροντα πράγματα στη φόρα. Τα φτηνά τεχνικά κόλπα απλώς εκθέτουν τη Ν.Δ. Την αντιπολίτευση δεν θα μπορέσουν να τη φιμώσουν.

 



https://www.avgi.gr/editorial/401624_ti-ehoyn-na-krypsoyn

Δεν αντέχει η κυβερνητική παράταξη το αντιπροσωπευτικό προεδρείο στην Εξεταστική Επιτροπή για τη λίστα Πέτσα. Παρ’ όλο που ακόμα και σε ένα αντιπροσωπευτικό προεδρείο θα είχε, και πάλι, την πλειοψηφία.


Και, επίσης, παρ’ όλο που η Εξεταστική ήταν πρόταση της αντιπολίτευσης και θα έπρεπε να της δοθεί χώρος και λόγος για την οργάνωση της όλης διαδικασίας. 

Δεν καταλαβαίνει από τέτοια η Ν.Δ. του Μητσοτάκη. Αυτά είναι για ανεπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες, όχι για εδώ.

Γιατί το κάνει αυτό η Ν.Δ.; Προφανώς για να χειραγωγήσει ακόμα περισσότερο τη διαδικασία. Γιατί, θα αναρωτιόταν κάθε καλοπροαίρετος πολίτης, έχει κάτι να κρύψει;

Η ίδια η κυβέρνηση Μητσοτάκη έσκιζε τα ρούχα της ότι η περίφημη λίστα Πέτσα ήταν απολύτως νόμιμη και ηθική και ότι τα πάντα έγιναν με διαφάνεια και με γνώμονα το κοινωνικό καλό. Οι ίδιοι δήλωναν στη Βουλή ότι η Εξεταστική είναι καλοδεχούμενη και η προσπάθεια της αντιπολίτευσης για σπέκουλα πάνω σ’ αυτό το ζήτημα θα πέσει στο κενό.

Αλλά η πρακτική της Ν.Δ. στην Εξεταστική λέει εντελώς διαφορετικά πράγματα: προφανώς και έχουν κάτι να κρύψουν. Γι’ αυτό σπεύδουν να καπελώσουν το προεδρείο.

]Το τι ακριβώς έχουν να κρύψουν είναι δουλειά της αντιπολίτευσης να το αποκαλύψει και να το ξεμπροστιάσει.

Τις επόμενες μέρες θα βγουν εξαιρετικά ενδιαφέροντα πράγματα στη φόρα. Τα φτηνά τεχνικά κόλπα απλώς εκθέτουν τη Ν.Δ. 

Την αντιπολίτευση δεν θα μπορέσουν να τη φιμώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου