Ο πρωθυπουργός και οι πλείστοι των υπουργών του βδελύσσονται την Αριστερά και δεν χάνουν ευκαιρία να το διαλαλούν, χωρίς βεβαίως να κοκκινίζουν ακόμα και μέσα στη Βουλή των Ελλήνων.
Το Πολυτεχνείο, «κατακεραύνωσε» τον κ. Βαρουφάκη, αλλά και τον κ. Κουτσούμπα, έγινε και από πολίτες που δεν ανήκαν στην Αριστερά.
Μα, ποιος είπε ποτέ το αντίθετο;
Γιατί, όμως, βγάζουν φλύκταινες κάθε φορά που γίνεται λόγος για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου;
Γιατί φαίνονται σαν να μην ήθελαν ποτέ να γίνεται αυτός ο εορτασμός;
Αυτό ήταν το λιγότερο, το κυριότερο ήταν η αεροκωπηλασία του σε ό,τι αφορά τις ευθύνες της κυβέρνησής του για τη διασπορά του κορονοϊού.
Κυβέρνηση του τουρισμού και των μεταφορών, περιφρονούσα την παραγωγική διαδικασία, την οποία ουδόλως φροντίζουν, ούτε καν τη λαβαίνουν υπόψη τους στα σχέδιά τους για τη χάραξη της οικονομικής πορείας της χώρας.
Γεωργία;
Κτηνοτροφία;
Αλιεία;
Τι είναι αυτά;
Ούτε τυχαίο είναι ότι υπουργός σε αυτούς τους ευαίσθητους τομείς είναι ο κ. Βορίδης, ένας αμφιλεγόμενης ιδεολογίας αριβίστας πολιτικός.
Πότε θα γίνει αντιληπτό ότι αυτή η κυβέρνηση είναι εχθρός του λαού; Κ
αι μάλιστα συνειδητά, διότι «δεν υπάρχει ισότητα μεταξύ των ανθρώπων», όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει σημειώσει.
Τρέφουν μίσος σε οποιονδήποτε δεν συμφωνεί με το ιδεολογικό τους υπόβαθρο, δούλοι-οπαδοί του «αμερικανισμού», που διατείνεται ότι ο φτωχός ευθύνεται για τη μοίρα του, όπως και ο κάθε «τεμπέλης», άχρηστος, loser, καταπώς αποκαλούν τους φτωχούς συμπατριώτες τους οι μικρομεσαίοι (!) κυρίως Αμερικανοί.
Ηταν άστοχη εν τούτοις η πρόταση του κ. Τσίπρα να προτείνει κοινής αποδοχής υπουργό Υγείας.
Η χθεσινή εμφάνιση του πρωθυπουργού μάς έκανε να νιώσουμε στο πετσί μας ότι αυτή η κυβέρνηση θεωρεί εαυτήν ως τη μόνη κάτοχο των εθνικών θεμάτων, τη μόνη διαχειρίστρια της οικονομίας της - ευτυχώς που δεν έχει αγαθές σχέσεις με τον πολιτισμό διότι θα διεκδικούσε και εκεί την πρωτοκαθεδρία.
Αλίμονό μας βεβαίως, αλλά έτσι σκέφτονται ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του. Υπουργό κοινής αποδοχής;
Α, πα πα, αυτό είναι αδύνατο, απίθανο.
Μα, τι λέτε τώρα;
Αυτοί δεν έχουν ανάγκη, αποφασίζουν μόνοι τους για την ιδιοκτησία τους, την περιουσία τους, καλέ.
Κατά τα άλλα, ουδέν νεώτερον στο βασίλειο, συγγνώμη, στη δημοκρατία της Ελλάδας.
Λίγος εκνευρισμός, λίγος λαϊκισμός, λίγη αμηχανία, αρκετός εξυπναδακισμός, μερική ελαφρότητα εκ μέρους του πρωθυπουργού και βγήκε και χθες το μεροκάματο, όχι του πόνου ασφαλώς, παρά της άνεσης και της τρυφής.
Πάει και ο πρωθυπουργός να δημιουργήσει τον δικό του -ισμό: τον μητσοτακισμό - και αυτό δεν του περιποιεί τιμή.
Ποια κρούσματα, ποιοι θάνατοι;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου