Σελίδες

Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Απίστευτη …λάθος δωρεά “μαμούθ” σε δημοσιογράφο-βουλευτή,υπουργοί με “οφ σορ” σε δικογραφίες ξεχασμένες.Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ “καίει” υπουργούς για τα δανεικά τους και υπουργός την …εισαγγελέα στη δίκη Τοπαλούδη!



















Η πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου δεν είχε ποτέ καμία σκιά εξυπηρέτησης συμφερόντων και όλοι την θεωρούν έντιμότατη ,έστω και αν ορισμένοι θεωρούν ότι έχει την δική της ισχυρή ιδιοπροσωπία.
Πήγε λοιπόν στη Βουλή ,στην Εξεταστική Επιτροπή και είπε ότι ένας Εισαγγελέας κρατούσε  στα συρτάρια υποθέσεις πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας με εταιρείες οφ σόρ στα συρτάρια και μέχρι καί ΣΗΜΕΡΑ Δικαιοσύνη δεν φώτισε τις δικογραφίες αυτές,άρα δεν αποδόθηκε.
Η Εισαγγελέας αυτή είπε επίσης ότι στο λογαριασμό άλλου εισαγγελικού λειτουργού βρέθηκαν χρήματα,έστω λίγα και απο κοινού με το έτερον ήμισυ,απο πολυεθνική εταιρεία την οποία ερευνούσε για παραβάσεις του νόμου.
Η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γνωστή για τους βωμούς που έχει και θυσιάζει αμνούς και ερίφια για μακροημέρευση της Νέας Δημοκρατίας έγραψε χθες με πύρινα λόγια εναντίον συγκεκριμένων υπουργών της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή το “πόθεν αίσχος”.Γράφει για αναιδέστατους που αναποδογυρίζουν την πραγματικότητα και “‘ψεγουν σαν λαϊκιστικό κάθε ελεγχο των οικονομικών πεπραγμένων τους” και “εμφανίζονται ως “κριτές και αδικούμενοι ενώ είναι κρινόμενοι και αδικούντες”.
Γράφει για πατρικάπηλους που έχουν τη μισή τους καρδιά στην Ελλαδα και την άλλη μισή στις καταθέσεις τους στο εξωτερικό”.
Γράφει για υπουργούς που υπουργεύουν και ρωτάει “οταν υπουργεύει κανείς χρωστώντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ πόση ψυχή του δεσμεύει(σ.σ. εννοεί του απομένει…)η αγωνία της αποπληρωμής τυ τεράστιου δανείου;.
Γράφει για υπουργούς καμένους από το πρόβλημα του τεράστιου δανεισμού τους που υπηρετούν την πατρίδα αγχωμένοι με το δικό τους πρόβλημα και αυτό κάνει κακό στην πατρίδα και καταλήγει φωτογραφίζοντας συγκεκριμένους πολύ -πολυ σημαντικούς υπουργούς σημερινούς:
“Αν δεν τους απασχολεί καθόλου(σ.σ. ο υπέρογκος δανεισμός)κάτι θα ξέρουν,κάπου θα βασίζουν τη σιγυριά τους ότι τα δάνει δεν θα κοκκινίσουν ποτέ χάρη στον άερα ή στο θώκο τους.Μόνο που η σιγουριά αυτή είναι κακό πράγμα για την πατρίδα και τη δημοκρατία”.
Για το αίσχος του “πόθεν έσχες” αφού γράφει ότι δεν δόθηκαν ποτέ πληροφορίες συμπληρώνει φωτογραφίζοντας βουλευτές κυρίως της Νέας Δημοκρατίας:” η συστηματική κρυψίνοια εξωθεί πολλούς σε υποθέσεις:κληρονομιες,προίκες,κέρδη απο τυχερά παιχνίδια,ανακάλυψη του θησαυρού του Χουρσίτ πασά ή του Κιαμίλ μπέη κτλ.”
Τη λέξη δωρεές δεν την έχει.
Την έχει όμως στο “πόθεν έσχες” του(κωδικός 781) ένας δημοσιογράφος ,ο οποίος έγινε βουλευτής τώρα με τη Νέα Δημοκρατία και όταν τον είχαμε γνωρίσει στο ρεπορτάζ μας είχε προξενήσει …ισοπεδωτική εντύπωση.Γράφει στο “πόθεν έσχες” του ότι δηλώνει ποσό 230.000 ευρώ από …δωρεές!
Αφού δημοσιεύθηκε σε διάφορα ΜΜΕ στη συνέχεια εγράφη ότι μετά επικοινωνία μαζί του ,προέκυψε διευκρίνηση ότι προέρχεται το ποσό από πώληση ακινήτου.Μπράβο λάθος…
Προφανώς η σοβαρή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ εννοεί ότι χρειάζεται έρευνα ,γιατί είναι προφανείς οι παραβιάσεις του νόμου.
Σύμφωνα με το νόμο ο εισαγγελέας δικαιούται να διατάξει έρευνα ,ακόμα και αν ακούσει μια φράση ενός διαδηλωτή στο δρόμο που να καταγγέλλει έγκλημα σε συγκεκριμένο τόπο.Πόσο μάλλον απο σαφέστατα γραπτά αναγγελίας εγκλημάτων από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.
Ο οιοσδήποτε εισαγγελέας.Ανάμεσά τους και η εισαγγελέας κ.Δόγκα ,η οποία είναι εισαγγελέας έδρας στη δίκη για την πανάγρια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.
Στην δίκη αυτή είπε μέσες -άκρες, ότι ευτυχώς που έτυχε σε εκείνην αυτή η δίκη,είπε εναντίον δικηγόρων(της υπεράσπισης των ανθρωπόμορφων) διάφορα και ξεσήκωσε εναντίον της επίσημη διαμαρτυρία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας.
Η κ.Δόγκα θα είναι μια αυστηρή και συνεπής με την αυστηρότητά της εισαγγελέας,αν μόλις κατεβεί απο την έδρα συντάξει ένα έγγραφο έρευνας και γιαυτά τα φοβερά εγκλήματα στο “πόθεν αίσχος”.Και εμείς γράφουμε εδώ και μέρες,αλλά ας πάρει αφορμή απο την “σοβαρή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”.
Πως θα μάθει την καταγγελία διάπραξης αυτών των εγκλημάτων εγκλημάτων;Όπως είχε μάθει για την δολοφονία της Τοπαλούδη και περίμενε να φτάσει στα χέρια της…
Ο δικηγορικός σύλλογος Αθηνών θα είναι αυστηρός και δίκαιος,αν την ίδια αυστηρότητα δείξει και για εκείνα τα μέλη του που “δεν λειτουργούν ΠΑΝΤΑ εν ονόματι του ελληνικού λαού” και χρηματίζονται και παρεμβάινουν και πολλά άλλα που γνωρίζει είτε επίσημα ,είτε ανεπίσημα και δεν κάνει τίποτα.
Τα μέλη της κυβέρνησης που είναι έντιμα και εργάζονται με “εντολή ελληνικού λαού” πρέπει να αναζητήσουν την εφαρμογή του νόμου για όλα αυτά και για πολλά άλλα ,τα οποία δεν αναφέρονται στο παρόν ρεπορτάζ.
Να γράψουν και να αναζητήσουν ΠΟΙΟΙ είναι οι υπουργοί με τις οφ σορ που κατήγγειλε η εισαγγελέας Δημητρίου.
Ποιοί είναι αυτοι που καταγγέλλονται από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.
Μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιοο τα μέλη της κυβέρνησης;
Βεβαίως! Ο συντονιστής του κυβερνητικού έργο Γιωργοχρηστάκης Σκέρτσος(πανω ως διευθυντης του ΣΕΒ) διαβάζοντας τα ΜΜΕ παρενέβη.
Αλλά εναντίον της εισαγγελέως Δόγκα.Αν και δεν την ονοματίζει την περνάει γενεές…λαϊκίστικες.
Ιδού τι της έγραψε:
«Τα δικαστήρια δεν είναι «λαϊκή απογευματινή». Άλλο η ενσυναίσθηση, αναγκαίο στοιχείο για μια ισορροπημένη δικαστική κρίση, και άλλο η ταύτιση. Η εμπιστοσύνη στο κράτος δικαίου προϋποθέτει δικαστικούς λειτουργούς που αποφεύγουν τις συναισθηματικές ταυτίσεις ακόμη και με τα θύματα των πιο ειδεχθών εγκλημάτων. Ακριβώς διότι δεν πρέπει να αφήνουν καμία χαραμάδα αμφιβολίας ότι κρίνουν με βάση προσωπικές απόψεις και ευαισθησίες ή με το κατά που δείχνει το «κοινό περί δικαίου αίσθημα». Κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε άλλωστε σημαντική ανασφάλεια δικαίου.
Τον δικαστικό λειτουργό τον θέλουμε ψυχρό και αμερόληπτο πάνω στην έδρα διότι οφείλει να κρίνει ΚΑΙ κόντρα στις προσωπικές του απόψεις, να λαμβάνει ΚΑΙ αντιδημοφιλείς αποφάσεις, πάντα στο πλαίσιο όσων ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι. Διαφορετικά ο δρόμος προς τον δικαστικό λαϊκισμό, σε αποφάσεις δηλαδή που χαϊδεύουν την κοινή γνώμη, είναι ορθάνοιχτος και εξαιρετικά ολισθηρός για το κύρος της δικαιοσύνης και τη λειτουργία του πολιτεύματος. Εύχομαι από καρδιάς οι γονείς της άτυχης κοπέλας να λάβουν την ηθική δικαίωση που τους οφείλει η δικαιοσύνη και η πολιτεία. Και οι ένοχοι την τιμωρία που τους αξίζει».
Ο εν λόγω υπουργός Γιωργοχρηστάκης Σκέρτσος προφανώς θέλει τους δικαστικούς άψογους και παρότι δεν σπούδασε νομικά φαίνεται ότι έμαθε και νομικά και πως πρέπει να είναι οι σωστοί δικαστές απο την κ.Αυγή Ανδροσίδου,η οποία είναι συζυγός του ,αλλά και ταυτόχρονα (διοικητική)δικαστίνα.
Αν δεν κάνει τίποτα άλλο ο εν λόγω υπουργός του Κυριάκου ,δηλ αναφορά επίσημη σύμφωνα με το άρθρο 332 του ΚΠΔ, κάνει σωστά τη δουλειά του ή λαϊκίζει ή κάνει ακόμα χειρότερα;
Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως με ανακοίνωσή του παροτρύνει τον πρωθυπουργό να διώξει από το Υπουργείο τον εν λόγω για “ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη και εκείνος απάντησε ότι όσα έγραψε τα έγραψε ως πολίτης και όχι ως υπουργός…
Υπάρχει  εκείνο το ανέκδοτο που συλμβάνεται επ αυτοφώρω το έτερον ήμισυ με ένα άλλο ήμισυ και όχι το δικό του και απαντά:
“Ως συζυγος είμαι μαζί σου,ως άτομο ξεχωριστό είμαι σε αυτό το κρεβάτι,άρα όλα καλά μεταξύ μας”…
Γιατί γράφουμε για την αποστολή του δικηγορικού συλλόγου να κρατάει πάντα ψηλά τη σημαία του κύρους των δικηγόρων και όχι επιλεκτικά;
Διαβάστε τι δήλωσε πρίν λίγους μήνες ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου της Αθήνας κ.Βερβεσός:
“Οι δικηγόροι λειτουργούν πάντα εν ονόματι του ελληνικού λαού, διότι η ελληνική δικαιοσύνη δεν υπάρχει, αν δεν υπάρχει κάποιος να “σηκώσει το γάντι” να πάρει το βάρος και το κόστος να υπερασπιστεί το δίκιο του πολίτη απέναντι στο Σύνταγμα. Το Σύνταγμα και οι Νόμοι είναι γράμμα κενό, αν δεν υπάρχουν δικηγόροι να τους πάρουν στην πλάτη τους και να τους μετουσιώσουν σε πράξη κι αν δεν υπάρχουν δικαστές που να θέλουν να πάρουν το βάρος και να αναδείξουν την θεσμική τους ευθύνη απέναντι στον Νόμο και να είναι άριστοι κι όχι αρεστοί.
Η δικαιοσύνη δεν είναι για να υπηρετεί τους λειτουργούς της ή να είναι ταχεία απέναντι στους οικονομικούς παράγοντες του τόπου και τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα. Η δικαιοσύνη πρέπει να παρέχεται στο όνομα του ελληνικού λαού. Πρέπει να είναι για τους πολλούς κι όχι για τους λίγους. Δυστυχώς η δικαιοσύνη απέδειξε το αντίθετο, όταν το δίκιο της ανάγκης με τις πλειάδες αποφάσεων των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας επικράτησε του κοινωνικού δικαίου και κράτους δικαίου”.
Σωστά τα είπε στα λόγια.Στα έργα θα μας πει αν έτσι αντιμετωπίζονται και έτσι πράττουν όλοι οι δικηγόροι ή μήπως μερικοί λίαν επώνυμοι είναι ωμοί εκβιαστές,παραβάτες του νόμου,δωρολήπτες και δωροδοκούντες και μοχλοί συγκάλυψης εγκλημάτων και απο πολιτικούς;
Το ίδιο ισχύει φυσικά και για την Ενωση Συντακτών…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου