Ο κ. Αγγελής ξεπέρασε σε αντιφάσεις και υπερβολές ακόμα και τις πολυσέλιδες αναφορές του για την Ευτέρπη Κοτζαμάνη, την Ελένη Ράικου και τον Ισίδωρο Ντογιάκο.
Αναφορές που έγιναν όπως τώρα λίγο πριν τις εκλογές του 2015.
Σύμφωνα με όσα διοχετεύτηκαν στο Πρώτο Θέμα ...ευτυχώς ούτε η πρώην εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου ούτε και η πρώην ΓΕΔΔ Μαρία Παπασπύρου προσπάθησαν να χειροδικήσουν εναντίον του όπως είχε προσπαθήσει να κάνει -σύμφωνα με την αναφορά Αγγελή- η πρώην εισαγγελέας Ε. Κοτζαμάνη στην υπόθεση Βγενόπουλου.
Εμπλεξε περιστατικά και συναντήσεις που ακόμα και από τις ημερομηνίες προκύπτει ότι αποκλείεται να έγιναν όπως τις παρουσίασε.
Για παράδειγμα πώς ήταν δυνατόν να του υποσχεθούν (!) και μάλιστα σε συνάντηση ότι θα πάρει πόδι η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς όταν η ίδια επανεκλέχτηκε το Μάρτιο ενώ ο κ. Αγγελής είχε παραιτηθεί από το Δεκέμβρη; Με ποια ιδιότητα θα μπορούσε να συναντηθεί ο ίδιος με θεσμικούς παράγοντες χωρίς να κατέχει πλέον καμία αρμοδιότητα;
Είναι χαρακτηριστικό ότι στην προφορική του κατάθεση στην Επιτροπή επανέλαβε αυτολεξεί σενάρια που είχαν δημοσιευτεί την εποχή εκείνη σε διάφορα ΜΜΕ και ειδικά στο Πρώτο Θέμα και τα Παραπολιτικά και αφορούσαν ένα ανελέητο συκοφαντικό πόλεμο εναντίον της Ξ. Δημητρίου και της Μ. Παπασπύρου.
Αρκει να ανατρέξει κανείς στα δημοσιεύματα εκείνα για να επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές. Είναι δε ενδεικτικό ότι όσα είπε προφορικά χθες για την ΓΕΔΔ δεν υπάρχουν σε καμία από τις γραπτές αναφορές του ούτε καν στο τελευταίο του υπόμνημα.
Μετά τις έωλες καταθέσεις των βασικών υπόπτων του μεγάλου σκανδάλου Κ. Φρουζή και Ν. Μανιαδάκη φαίνεται ότι η κατάθεση Αγγελή που ακόμα και για τους θερμούς υποστηρικτές της σκευωρίας ήταν απογοητευτική, οι μεγάλες προσδοκίες της κυβέρνησης και του ΚΙΝ.ΑΛΛ για την τύχη της προανακριτικής
κατέρρευσαν άσχετα με το ποιες θα είναι παρόλα αυτά οι τελικές τους καθαρά πολιτικές αποφάσεις.
Οσο για τα καλοταϊσμένα και από τον φαρμακευτικό κολοσσό ΜΜΕ είναι χαρακτηριστικό ότι αναδεικνύουν μέσα από τον αδιανόητο ισχυρισμό Αγγελή τις ευθύνες του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που δεν «πέταξε έξω» την εισαγγελέα που διερευνούσε την υπόθεση.
Εθισμένοι σε παρόμοιες ενέργειες ωμών παρεμβάσεων προηγούμενων κυβερνήσεων τώρα εγκαλούν εκείνους που δεν διανοήθηκαν ούτε καν να σκεφτούν ότι ένας πρωθυπουργός έχει το δικαίωμα να απομακρύνει ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό από τη θέση του.
Τέτοιες πρακτικές μόνο η Ουγγαρία και η Πολωνία τόλμησαν πρόσφατα να υιοθετήσουν και ήδη καταδικάστηκαν από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Το αν θα έρθει και η σειρά της Ελλάδας να υποστεί παρόμοια εξευτελιστική καταδίκη θα φανεί σύντομα από τις αποφάσεις του επιτελικού κράτους και των συνοδοιπόρων του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου