Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Ψευδείς ειδήσεις από τη Ν.Δ. για όλα


 




 


 Η Ν.Δ. πρέπει να αντιμετωπίσει σοβαρά τον ρόλο της ως αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Για να γίνει αυτό πρέπει να έχει ένα σοβαρό επικοινωνιακό επιτελείο, το οποίο δεν θα καταφεύγει στη δημιουργία ψευδών ειδήσεων για να εξυπηρετήσει απλώς το αντιπολιτευτικό σχέδιό της. 

Οπως αποδείχθηκε περίτρανα, ο ουρανοξύστης στη Βολιβία, τον οποίο η Ν.Δ. παρουσίαζε ως κατοικία του προέδρου Εβο Μοράλες, ειρωνευόμενη το αριστερό φρόνημά του, δεν ήταν η κατοικία του.

Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι η Δεξιά στην Ελλάδα ποτέ δεν είδε με καλό μάτι τα λαϊκά κινήματα που αναπτύχθηκαν στη Λατινική Αμερική, τα οποία έφτασαν στο σημείο να αναλάβουν και την εξουσία στη χώρα τους. 
Μια τέτοια περίπτωση είναι η Βολιβία, το παράδειγμα της οποίας χαρακτήρισε «αποτυχημένο» ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δυστυχώς και σ' αυτό ο αρχηγός της Ν.Δ. πιάστηκε αδιάβαστος.
 Η ιστορία των χωρών της Λατινικής Αμερικής, ειδικά στο δεύτερο μισό του 20ού αιώνα, χαρακτηρίστηκε από αιμοσταγείς δικτατορίες δεξιάς ή ακροδεξιάς κοπής, οι οποίες άφησαν πίσω τους χιλιάδες νεκρούς και αγνοούμενους.
Ηταν χώρες στις οποίες ανατράπηκαν οι νόμιμα εκλεγμένες κυβερνήσεις για να αναλάβουν δράση συνήθως στρατιωτικές χούντες, σε αρκετές περιπτώσεις με την ανοιχτή στήριξη των ΗΠΑ. Είναι η ιστορία εκμετάλλευσης μιας ηπείρου που περιγράφει έξοχα ο Εντουάρντο Γκαλεάνο στις «Ανοιχτές Φλέβες της Λατινικής Αμερικής».
Το μεγαλύτερο διάστημα στο οποίο βρίσκονταν στην εξουσία στρατιωτικές κυβερνήσεις ή διεφθαρμένοι πολιτικοί, πρώτο μέλημά τους ήταν να καλέσουν το ΔΝΤ, ώστε να αρχίσει η διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων και η εκμετάλλευση του πλούτου να καταλήξει στα χέρια των λίγων και κυρίως των ξένων.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Χιλή, που αποτέλεσε το μεγάλο πεδίο εφαρμογής του νεοφιλελευθερισμού πριν εφαρμοστεί στις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία στις αρχές της δεκαετίας του '80.
 Με βάση αυτά τα δεδομένα, η κριτική του κ. Μητσοτάκη είναι τουλάχιστον ανιστόρητη.
Και το κόμμα του λέει τη μισή αλήθεια -η οποία γνωρίζουμε καλά με τι ισοδυναμεί- όταν υποστηρίζει ότι ένας στους τρεις Βολιβιανούς ζει κάτω από το όριο της φτώχειας επί Μοράλες. 
Η άλλη μισή αλήθεια είναι ότι πριν από τον Μοράλες το αντίστοιχο ποσοστό ξεπερνούσε το 60%...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου