Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2016

Πάει ο Βενιζέλος ΝΔ; Διόλου απίθανο…του Πάρι Καρβουνόπουλου
Είναι γνωστό ότι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος νοιώθει άβολα μέσα στους “πράσινους” με τη Φώφη Γεννηματά πρόεδρο και θα προτιμούσε να συνεργάζεται με τη ΝΔ.
Καλά πληροφορημένες πηγές δηλώνουν ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος αφενός είναι σε ανοικτή γραμμή με τον άλλοτε συνεργάτη του στην Κυβέρνηση, τον Αντώνη Σαμαρά και αφετέρου διαμηνύει, σε όλους τους τόνους, ότι σε περίπτωση που η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα και η Φώφη Γεννηματά αρνηθεί τη συνεργασία ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος και οι δικοί του οι βουλευτές της επιρροής του προτίθενται να διαφοροποιηθούν και να στηρίξουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Τη συγκεκριμένη βούληση, όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, την έχει κάνει γνωστή και στον Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς και το ότι θα ήθελε, όπως λένε αυτοί που ξέρουν, να συμμετέχει στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.Η κόντρα του με τη Φώφη Γεννηματά αλλά και με τον Γιώργο Παπανδρέου ίσως είναι η αρχή εξόδου του από το ΠΑΣΟΚ και η μετατόπισή του στη ΝΔ.
Σήμερα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος διαφώνησε ανοικτά με την απόφαση της Φώφης Γεννηματά να ψηφίσει το νομοσχέδιο για το Νόμο Παππά και στη συνέχεια δήλωσε πως αν επιστρέψει ο Γιώργος Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ ο ίδιος θα αποχωρήσει.

Η Χαριλάου Τρικούπη δεν άφησε αναπάντητες της αιχμές Βενιζέλου

Διά στόματος εκπροσώπου τύπου το ΠΑΣΟΚ υπερασπίστηκε τη στάση του κόμματος στην ψηφοφορία για τις τηλεοπτικές άδειες που υπερψήφισε τρεις τροπολογίες.
Τώρα τα βλέμματα πέφτουν στη συνεδρίαση της Δευτέρας που το ΠΑΣΟΚ προσανατολίζεται να ψηφίσει υπέρ της συγκρότησης του ΕΣΡ και βεβαίως αναμένεται να αντιδράσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Τα πνεύματα στο ΠΑΣΟΚ είναι ήδη τεταμένα και ουδείς μπορεί να στοιχηματίσει ότι δεν θα έχουμε οριστική ρήξη εντός των ημερών ακόμα και μέσα από διαγραφή Βενιζέλου.
Ήδη, από το ΠΑΣΟΚ διαρρέεται ότι ο Βενιζέλος κλήθηκε στο συντονιστικό του ΠΑΣΟΚ που αποφάσισε τη στάση του κόμματος στο νομοσχέδιο Παππά αλλά απουσίαζε, υπονοώντας ίσως ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιθυμεί αν προκαλέσει τη ρήξη με τη στάση του.
Άλλωστε είναι γνωστό στο ΠΑΣΟΚ ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος περισσότερο μιλάει για τα πολιτικά τεκταινόμενα με τον Αντώνη Σαμαρά και καθόλου με τη Φώφη Γεννηματά. Άλλωστε, όπως λένε στελέχη του κόμματος, κυβερνητικό του εταίρο θεωρεί τον Σαμαρά και όχι το ΠΑΣΟΚ της Φώφης Γεννηματά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου