Σελίδες

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Η «αντίσταση» του κατεστημένου












 
 















 

















Κατανοητή η σκληρή «αντίσταση» του κατεστημένου συστήματος σε κάθε πολιτική και νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης Τσίπρα που αναφέρεται στα οικονομικά δεδομένα των ΜΜΕ (τραπεζικός δανεισμός, 
οικονομική θέση των εταιρειών, 
φορολογική συνέπεια κ.λπ.) 
και στην, κατά το Σύνταγμα, αδειοδότηση των δημόσιων συχνοτήτων των καναλιών.
Τη σκληρότερη γραμμή ασφαλώς υπηρετεί ο ΔΟΛ του κ. Ψυχάρη.
Στα μέσα του Οργανισμού αυτού καταγράφεται εύγλωττα η εντεινόμενη αγωνία του ιδιοκτήτη του να ανατρέψει πάση θυσία το «καθεστώς Τσίπρα», όπως το λέει, μήπως και διασωθεί.
Διαβάσαμε στα «Νέα» του Σαββάτου ότι, λ.χ., «η κρατική ραδιοτηλεόραση είναι το βασικό φέουδο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ.», ότι η ΕΡΤ «είναι ο κομματικός βραχίων πληρωμένος με τα λεφτά των φορολογουμένων, εχθρά του πολιτισμού, ανελλήνιστη, απερίγραπτη...».
Οτι στην Ελλάδα επιβάλλεται ελεγχόμενο τοπίο στα ΜΜΕ.
Οτι η υποχρέωση πρόσληψης συγκεκριμένου αριθμού εργαζομένων για την αδειοδότηση των καναλιών «σε συνθήκες ελεύθερης αγοράς δεν μπορεί να νοηθεί και θα προσβληθεί στα ευρωπαϊκά όργανα».
Οτι ευτυχώς που υπάρχουν τρία «καλά» κόμματα, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, που θεωρούν ολοκληρωτική την πολιτική του κ. Τσίπρα στα ΜΜΕ και ότι όλοι προσμένουν τις αποφάσεις του ΣτΕ στο οποίο έχουν προσφύγει οι καναλάρχες.
Στα κείμενα του Οργανισμού αποκαλύπτονται και απειλές
«Αν η χώρα καταδικαστεί διότι κακώς παραβίασε το Δίκαιο της Ε.Ε. και έδωσε λιγότερες άδειες από αυτές που όφειλε, ο διαγωνισμός θα μείνει στον αέρα».
Αλλά και αν δοθούν οι άδειες, «οι τέσσερις επιχειρηματικοί όμιλοι που θα έχουν πλειοδοτήσει θα βρεθούν σε μειονεκτική θέση επειδή αν προστεθούν και άλλα κανάλια στην αγορά η επένδυσή τους θα έχει απαξιωθεί».
Στα επιχειρήματά τους εμφανίζεται ακόμα και ο προσβλητικός παραλληλισμός της ελληνικής κυβέρνησης με τα μέτρα λογοκρισίας των ΜΜΕ του Ερντογάν...
Είναι αξιοπρόσεκτο πως ο ΔΟΛ φτάνει να κατηγορεί «τους συνδικαλιστές πέριξ του ΣΥΡΙΖΑ» ότι «συνέβαλαν στο να χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας από την Ελευθεροτυπία, το ALTER και πολλά μικρότερα μέσα»!
Και έπειτα ήρθε η απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία απορρίφθηκαν και οι έξι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων κατά του νόμου για την αδειοδότηση που κατέθεσαν ισάριθμοι σταθμοί.
Διότι υπάρχει «ανάγκη άμεσης νομοθετικής παρέμβασης» καθώς από 31 Δεκεμβρίου 2015 έχει λήξει η «πολλάκις παραταθείσα» σχετική προθεσμία της... προσωρινής λειτουργίας των σταθμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου